Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Dallage fibré

Auteur Bericht

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#0 Geplaatst: 2007-12-28 17:48:35

Goedendag Forumleden!

 In de Grange  die we in 2008 gaan verbouwen tot een Logis moet o.a. een Dallage (gelijkvloers) komen.  Als het even kan dan zou ik voor de betonmatten graag een alternatief willen laten toepassen. In gesprekken met een mogelijke aannemer noemde deze “dallage fibré” waarbij kunststofvezels worden gebruikt die bij het aanmaken van het beton worden meegemengd. Zijn er forumleden die hier kennis en / of ervaring mee hebben en mij hierover wat informatie kunnen geven?

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2007-12-28 18:42:33

Treillis zijn wat mij betreft verleden tijd voor dalles, gewoon betonauto's met beton-fibre besteld voor de dalles van ons nieuwe huis. Het zijn kunststof vezels (merk Polypro).

NB.1. Bij Leroy Merlin en Point-P kun je trouwens de zakjes vezels zelf kopen indien je wat zelf zou klussen, maar dan moet je wel heeeeeeel goed mengen natuurlijk.

NB.2. In onze chape is een mengsel van metalen + kunststof vezels gegaan ter vervanging van treillis. 

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#2 Geplaatst: 2007-12-28 19:03:35

"In onze chape is een mengsel van metalen + kunststof vezels gegaan ter vervanging van treillis. "

JP dank voor je info.

Is er een reden om naast de kunststof vezels ook metalen "vezels" te gebruiken? Hoe moet ik me die voorstellen?

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#3 Geplaatst: 2007-12-28 21:00:32

De chape is het enige dat we niet zelf hebben gedaan, dat heeft een chapist gedaan. De ciment fluide bevat bij hem standaard beide vezels, voor een goede sterkte, hij krijgt het zo van de Lafarge cimentfabriek die het met betonauto aanlevert, de chapist heeft dan een pomp en materiaal en maakt een perfect mooie, gladde vloer (als het een goede chapist is he) waarop het heel fijn tegelen is (door mij).

De kunststof vezels zijn iets van 1 cm, de metalen fibres zijn iets van 3 a 4 cm. En nee, er steekt er geeneen boven de chape uit.