Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Iemand in de buurt van 36?

Auteur Bericht

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#0 Geplaatst: 2008-01-05 20:10:55

Hallo allemaal,

Wij zitten in 36, helemaal midden in Frankrijk. Op de een of andere manier is daar niets. Dat wil zeggen, op de gemiddelde site van een bedrijf of leverancier of keten zie je altijd stipjes waar ze zitten en die staan altijd in een cirkeltje met veel stipjes rond Parijs. In het midden van Frankrijk staan nooit stipjes. Wij hebben daarom, tot nu toe, veel problemen goede spullen en zaken in de buurt te vinden.

Nou is mijn vraag: zijn er onder jullie nog meer mensen die in 36 en rand-departementen bricoleren? Of hebben jullie een andere tip hoe wij gemakkelijk aan goede spullen komen zonder naar Parijs te rijden?

groet, Verena

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2008-01-05 23:31:53

In de Indre is inderdaad niet veel. Châteauroux is nou niet bepaald een bruisende stad. Wijzelf wonen op de grens van 16/45 (Cher/Loiret). Orléans, Bourges of Montargis, toch minstens 60 km.

In zijn algemeenheid wordt de regio Centre niet geteisterd door voorzieningen, op alle gebied. Waar je  nog wel wat vindt is aan de "rand": Tours, Blois, Orléans. Voor een Brico-dépot moet ik al gauw 75 km rijden.  Wel erg oppassen voor overstekend wild....

Beste tip is om de "lokalen" om adviezen te vragen.

Steven

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#2 Geplaatst: 2008-01-06 14:49:07

Hallo Verena,

ik kan je eventueel het webadres van een website van mensen geven die in de Indre wonen en van wie ik weet dat ze op vrij grote schaal verbouwen c.q. hebben verbouwd. Als je ze wilt benaderen met vragen over hun ervaringen dan moet je mij even privé voor het webadres mailen.

avatar#3639
saint-chistophe-en-boucherie
Berichten: 9
Reacties: 34

#3 Geplaatst: 2008-01-07 09:16:01

Verena,

Ik zit zelf zo'n 15 km van La Chatre, over aan de rand van 36.

En ik ben druk aan het klussen de laatste 3 jaren. Kortom een ervaringsdeskundige....

Maar zonder gekheid, ik heb niet zo veel problemen met het vinden van leveranciers (maar ik weet natuurlijk niet of je iets specifieks zoekt).

Even een schot voor de boeg, ik shop bij:

- Bricomarche in La Chatre (inderdaad een rare winkel, maar toch veel te krijgen en in La Chatre inmiddels bezig met een grote verbouwing richting een megastore)

- Melin in La Chatre (voor de meer professioneel georienteerde klussen, maar echte alles te krijgen op het gebied van dak, muren, hout, beton , kalk, regenpijpen etc etc.) Prima firma.

- Een gespecialiseerde ijzerwarenzaak in La Chatre (de naam mij nu even ontschoten) , die hebben echt alles en ook nog per schoefje. Zeer klantvriendelijk.

- In Chatouroux (van mij uit een 40 km), zit een Bricodepot, een PointP, een LeroyMerlin.

- In Issoudun (van mij uit 20 km) zit een PointP en een

- In Ligniere (van mij uit 12 km) zit een Gedimat, maar die is niet zo heel goed gesorteerd maar standaard zaken zijn er zo te vinden of te bestellen.

Kortom, ik voel mij als een klusvis in het water.....Ik ben nog nooit naar Bourges hoeven rijden voor klus materiaal laat staan Parijs.

Maar goed ik weet niet precies waar jij zit natuurlijk.

Indien je wilt kan ik je nog wel wat meer details geven.

Groet, Peter

avatar#3913
Pegase
Berichten: 3
Reacties: 12

#4 Geplaatst: 2008-01-08 12:59:08

Hallo,

wij zitten in Pruniers 36, op 5 km van Lignières, Gedimat in Lignières is vrij summier, klein aanbod, daarom doen wij de meeste aankopen in Issoudun, bij R. Melin of Point P.

Voor gespecialiseerd materiaal moet wel iets meer gezocht worden, maar badkamermateriaal bvb kan gevonden worden bij Brossette BTI Av Jean Bonnefont in Issoudun.

MVG

Charles