Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

ADSL FT prijzen?

Auteur Bericht

avatar#5090
batyka
Berichten: 4
Reacties: 6

#0 Geplaatst: 2008-01-06 12:27:14

 Is er iemand die op de volgende vragen antwoord kan geven?

a. Wat is de voordeligste/eenvoudigste abonnementsvorm van Adsl bij FT er van uitgaande dat naar Nederland gratis gebeld kan worden (zonder gebruik te maken van voip) ?

b. Komen daar nog startkosten bij?

c. Is deze abonnementsvorm ook tijdelijk te onderbreken zoals mijn huidige 60 uur inbelverbinding?

d. Kan mijn huidige tel.abon. dan opgezegd worden?

e. Kan ik  mijn inbelabonnement van 60 uur/mnd via internet opzeggen?

Alvast bedankt voor het antwoord 

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2008-01-06 16:11:15

Hallo,

a/ als je onbeperkt wil bellen naar Nederland zonder gebruik te maken van VoIP heeft dit niets te maken met ADSL. Als je belt via ADSL is dat namelijk ook VoIP (voice over IP), dus als je dat niet wilt moet je blijven bellen met je gewone telefoonlijn en in dat geval kun je een zogeheten "formule tarifaire" nemen voor je vaste telefoonlijn waar - afhankelijk van de gekozen formule - een aantal belminuten of onbeperkt bellen naar vaste lijnen bij inbegrepen zit. Je vindt de verschillende formules op de pagina formules tarifaires en je kunt dan kiezen voor een formule "atout" of "optimale" (bij de laatste zit het telefoonabonnement inbegrepen en betaal je dus niet meer apart € 16 per maand - met uitzondering van atout zonder + xx en van optimale 2h fixe france)

Mocht je wel willen bellen via ADSL dan kun je kiezen voor één van de abonnementen met "internet + téléphone" al dan niet met behoud van het abonnement van je vaste telefoonlijn (op abonnez-vous.orange.fr vind je ADSL met extra telefoonabonnement onder "formules avec abonnement téléphonique" en zonder telefoonabonnement heet het "net"). Hierbij zijn de gesprekken naar vaste nummers in Frankrijk dan onbeperkt maar naar Nederland kan niet gratis gebeld worden.

b/ bij Orange worden nooit aansluitkosten gerekend voor ADSL-abonnementen

c/ ADSL abonnementen zijn niet tijdelijk te onderbreken

d/ Afhankelijk van je keuze voor een "net" abonnement (zonder telefoonabonnement) of niet kan dat inderdaad. Zeg je abonnement niet zelf op, dit wordt automatisch gedaan als je een dergelijk abonnement neemt

e/ Dit abonnement kun je om laten zetten naar je nieuwe abonnement, op Internet via abonnez-vous.orange.fr , telefonisch of in de winkel. Hierdoor blijven je e-mail en andere instellingen automatisch behouden, blijf je een gratis inbelabonnement houden waarbij je voor de telefoontikken betaalt mocht je dat nog eens nodig hebben én wordt het nieuwe abonnement pas in rekening gebracht vanaf de maand die volgt op de overstap (als je bijvoorbeeld op 5 november overstapt betaal je in november nog je huidige en dus goedkopere abonnement en pas vanaf 1 december je nieuwe abonnement)

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2008-01-06 16:53:27

@Thomas (thover)

je zegt:

ADSL abonnementen zijn niet tijdelijk te onderbreken

Ik heb voor mijn werk ADSL nodig, ook als ik in Frankrijk zit. Maar in de winter ben ik er minder vaak, soms drie of vier maanden niet. Bestaat er geen enkele mogelijkheid (behalve opzeggen en opnieuw aanmelden) om in deze tijd van niet-gebruik het abonnement stop te zetten? Lijkt me vreemd! Ik ben weliswaar geen Nederlander, maar soms ...

Groeten

Christian von Klösterlein

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2008-01-06 18:15:01

Er is nog een creatieve oplossing, wel met beperkingen.

Er bestaat de Fonera (www.fon.com) waarmee Wifi-aansluitingen kunnen worden gedeeld.  In Frankrijk nog niet zo verbreid.

Je koopt voor 30 euro een Fonera-access-point en je installeert het bij naaste buren met ADSL. Kost hen niks. De Fonera is een Wifi-modem met twee kanalen: één privé, voor de persoon op wiens installatie het is aangesloten en een ander voor externen om in te loggen indien Fonera-lid.

Voorwaarde is wel binnen het Wifi-bereik van de Fonera te zijn (20-50m) en aardige buren met ADSL te hebben die bereid zijn de modem op hun installatie te hebben (ze kunnen zelf dus ook profijt van de Wifi-aansluiting hebben).

Ik heb zelf ook zo'n modem thuis en de kinderen van mijn bejaarde buurvrouw gebruiken de verbinding als ze hier met vakantie zijn.

Steven

avatar#5090
batyka
Berichten: 4
Reacties: 6

#4 Geplaatst: 2008-01-06 19:40:25

Bedankt voor de ruime antwoorden

Ik bedoelde met "zonder VIOP" Skype of iets dergelijks. Thomas zou je ook wat abonnementsprijzen kunnen geven?

Ik meende eerder in deze site iets gelezen te hebben over de mogelijkheid om voor een bepaald bedrag per maand boven het abon.kosten vrij naar Nederland te kunnen bellen, klopt dat dan niet?

Harry 

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#5 Geplaatst: 2008-01-06 23:21:34

Ik heb goed nieuws voor jullie:

Toen ik laatstelijk in november in LDF was heb ik niet alleen op Internet gezocht o.a. via ADSL-Facile.com, maar me ook laten voorlichten in een winkel die Orange abonnementen verkoopt. Mijn doel was een abonnement dat ik tussentijds kan stoppen bij voorkeur zonder extra kosten, parallel lopend met mijn vaste telefoonlijn Ligne residence secondaire.

Orange ADSL biedt aan: Internet "à la carte". Kost 24,90Euro/mnd sans engagement de durée. Voor 1 Euro koop je er dan bij Orange een USB-modem bij. Het abonnement kun je tijdelijk stoppen "suspendre" en dit kun je telefonisch of via internet regelen. Voor dit abonnement is een vast lijn van France Telecom nodig, maar daar kun je dus hetzelfde doen met de Ligne residence secondaire.

Ten aanzien van het elefoneren naar NL ben ik overigens niet van plan om Skype of een andere VoIP te gebruiken. Wij bellen via TeleRabais voor lokale kosten. Dat betekent ca. één uur voor ca. één Euro zoals uit mijn laatste afrekening bleek.

groet, Jan Joost

avatar#4388
kuin
Berichten: 12
Reacties: 130

#6 Geplaatst: 2008-01-07 14:23:54

Net als Christian ben ik verbaasd dat er geen mogelijkheid is een adsl-aansluiting te onderbreken, zoals dat bij hetzelfde bedrijf (France Telecom) mogelijk is met de telefoon. Dat zou toch moeten kunnen? Zoals ik me er ook over verbaas dat je geen internationaal abonnement op een provider kan nemen in die zin dat je elders je pc in een op jouw naam geregistreerde telefoonaansluiting kan pluggen. Orange in NL en Orange in FR bijvoorbeeld.

En wat dan ook weer verbazingwekkend is, is dat Jan Joost aangeeft dat opschorten wel degelijk mogelijk is bij het bedrijf waar Thomas werkt en waarvan Thomas net ontkend heeft dat zo'n mogelijkheid bestaat.

Hoe zit het nu?

Dolf

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#7 Geplaatst: 2008-01-07 21:29:49

Beste Dolf,

Het feit dat die mogelijkheid niet op dezelfde manier bestaat is om technische redenen niet zo heel vreemd maar dat wordt een té lang verhaal om hier uit te leggen ...

Zowel Jan Joost als ik hebben gedeeltelijk gelijk: de mogelijkheid die Jan Joost beschrijft bestaat inderdaad aangezien je bij "Internet à la carte" bij Orange een abonnement voor onbepaalde tijd neemt zonder aansluitkosten en zonder een minimale contractduur.

Er waren echter meerdere redenen waarom ik dit niet noemde in mijn antwoord op bovenstaande vraag:

1/ de vraag ging over telefonie via Internet met onbeperkt bellen en voor "Internet à la carte" met telefonie is alleen de dienst van € 10 per maand beschikbaar die iets andere voorwaarden heeft dan de téléphonie illimité ; in het voorbeeld van Jan Joost is dat echter geen probleem aangezien hij geen telefonie via ADSL neemt maar gewoon via de vaste telefoonlijn blijft bellen (de vaste telefoonlijn moet behouden blijven voor de "Internet à la carte" aanbiedingen, maar dit kan inderdaad in combinatie met een "ligne résidence secondaire" die tijdelijk stopgezet kan worden)

2/ het stopzetten van de ADSL-verbinding gaat toch niet precies even makkelijk als het stopzetten van de telefoonlijn: officieel gezien moet dit namelijk gebeuren middels een aangetekende brief en wordt het abonnement beëindigd op de laatste dag van de maand waarin de opzegbrief wordt ontvangen

3/ ook het "weer aanzetten" (lees: opnieuw aansluiten) is niet zo eenvoudig als bij de telefoonlijn en hiervoor wordt dus ook een maximumtermijn van 15 dagen gerekend (die is in het algemeen lager, maar dit is de maximum streeftermijn)

Als je met deze laatste twee puntjes kunt leven is het dus zeker mogelijk via Orange een "tijdelijke" ADSL-verbinding te krijgen!

Zoals bij alle Internet aanbiedingen raad ik aan om het fiche d'information standardisée te lezen (dit is altijd nuttig om 1/ aanbiedingen te kunnen vergelijken tussen verschillende aanbieders of verschillende aanbiedingen van dezelfde aanbieder en 2/ om snel de belangrijkste kenmerken van je nieuwe abonnement te kennen). Voor "Internet à la carte" vind je dat hier.

Overigens zijn Orange in Nederland en Orange in Frankrijk twee volledig verschillende bedrijven dus het internationale abonnement waar je het over hebt zal er hoogstwaarschijnlijk nooit komen. Zeker niet nu Orange Nederland aan Deutsche Telekom is verkocht en de naam Orange over een tijdje dus in Nederland gaat verdwijnen.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#8 Geplaatst: 2008-01-07 21:31:56

Harry schreef nog "Thomas zou je ook wat abonnementsprijzen kunnen geven?" en dat zag ik pas nadat ik mijn vorige antwoord al stuurde ...

Harry: als je klikt op de links die ik in mijn antwoord heb gegeven vind je alle prijzen en aanbiedingen op een rijtje!

avatar#5090
batyka
Berichten: 4
Reacties: 6

#9 Geplaatst: 2008-01-07 22:35:36

Bedankt Thomas,

Geen enkele aanbieding komt voor zover ik het kan zien in de buurt van het abonnement van Neuf. 

Als ik het goed interpreteer biedt Neuf een ADSLabonnement aan voor € 34,90/mnd inkl. gratis bellen naar Nederland, waarbij het telefoonabonnement van FT kan vervallen. Dus per jaar ca €420,-.

Dat is toch veel voordeliger dan de mogelijkheden die FT biedt in mijn geval?

Afgelopen jaar was ik ca € 750,- kwijt aan FT en Orange (bellen+internet) tezamen. Hierbij maakte ik gebruik van een inbelabonnemet van 60 h/mnd die ik in totaal ongeveer 6 maanden heb onderbroken.

Ik wil best wel bij FT/Orange blijven maar het moet toch niet veel meer kosten dan bij een ander.

Harry 

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#10 Geplaatst: 2008-01-07 23:15:48

Harry,

voor je je rijk rekent moet je wel bedenken dat veel FAI's internet (incl 'gratis bellen') aanbieden voor iets in de ordegrootte van €35 (Neuf, Free, Orange) maar dat lang niet altijd het FT abonnement kan worden opgezegd. Dat gaat alleen maar op in de zones dégroupés, praktisch dus de stedelijke gebieden.

Als je in een zone non-dégroupé woont, moet je je FT abo dus aanhouden en kom je uit op een maandbedrag van plm €50.

Ko

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#11 Geplaatst: 2008-01-08 08:21:37

Dat is niet waar Ko, wij zijn hier niet degroupe, maar hebben wel een Neuf abbo van 34,90 waarbij FT is opgezegd.

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#12 Geplaatst: 2008-01-08 10:06:35

OK, weer wat geleerd...

Ko

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#13 Geplaatst: 2008-01-08 14:35:43

Harry,

Het rekenvoorbeeldje voor jouw situatie zou volgens mij op het volgende neer komen:

- abonnement vaste telefoonlijn France Télécom : € 16,00 / maand

- Internet à la carte 1 mégamax : € 24,90 / maand

- optie Téléphone par Internet : € 10,00 / maand

- optie minutes mobiles + international illimité : € 7,00 / maand

Het totaal zou dan dus neerkomen op € 57,90 per maand, maar - met inachtneming van wat ik in mijn vorige berichtje aangaf - kun je dit abonnement dus 6 maanden gebruiken en 6 maanden niet, dus komt dat op een totaal van € 347,40 per jaar

Je hebt hiervoor een ADSL abonnement met een redelijke snelheid, onbeperkt bellen naar alle vaste nummers in Frankrijk, Nederland, de rest van Europa en de Franse DOM, naar alle vaste én mobiele nummers in Noord-Amerika én 30 minuten bellen naar Franse mobiele nummers.

Een ander voordeel is dat je je vaste telefoonlijn behoudt en dus altijd een werkende telefoonlijn hebt ook als de stroom uitvalt ofzo ...

Voor het bellen via Internet heb je wel een Livebox nodig. Die kun je kopen of huren (kopen alleen in de "grande distribution", FNAC bijvoorbeeld voor € 59, tijdelijk tot 16 januari met een bon voor € 40 terug als je tegelijkertijd het abonnement afsluit) en als je hem huurt komt er € 3 per maand bij en aangezien ik niet denk dat je de Livebox steeds weer terug gaat sturen moet je daarvoor dus gemakshalve € 36 per jaar rekenen maar dan is het totaal nog steeds lager dan de € 420 die je noemt voor Neuf.

Ten slotte, nogmaals : lees ook altijd de "fiche d'information standardisée" om de verschillende aanbiedingen te vergelijken. Daar zie je dan bijvoorbeeld dat Neuf € 45 in rekening brengt op het moment dat je je abonnement opzegt (verborgen aansluitkosten noemt men dat); die van Orange staat hier voor "Internet à la carte" en hier vind je ze allemaal op een rijtje.

Groeten,

Thomas 

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#14 Geplaatst: 2008-01-08 18:27:30

Thomas,

Ben blij dat de door mij geschetste oplossing toch een goede mogelijk kan bieden voor mensen die niet permanent in LDF wonen. In mijn geval zit ik aan het einde van een heel lange telefoonlijn (5760m') non-degroupé  waarbij ik zeer verheugd ben van Orange een ADSL verbinding te kunnen krijgen. Neuf bood overigens eerst wel aan maar bij een 2e check kreeg ik geen offerte meer.

In een eerdere posting schrijf je:

"officieel gezien moet dit namelijk gebeuren middels een aangetekende brief en wordt het abonnement beëindigd op de laatste dag van de maand waarin de opzegbrief wordt ontvangen

3/ ook het "weer aanzetten" (lees: opnieuw aansluiten) is niet zo eenvoudig als bij de telefoonlijn en hiervoor wordt dus ook een maximumtermijn van 15 dagen gerekend (die is in het algemeen lager, maar dit is de maximum streeftermijn)".

Hoe officieel is officieel, of zijn er ook leukere oplossingen?

Zijn er ook officieuze mogelijkheden om op een gemakkelijkere manier tot "suspendre" en weer aangesloten worden, te komen, zoals telefonisch of per e-mail? Of kan dat hier niet "officieel" geschreven worden?

Groet, Jan Joost

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#15 Geplaatst: 2008-01-08 22:40:38

Beste Jan Joost,

Officieus gezien kan een "agence France Télécom" ook een opzegging in behandeling nemen, maar dat is een keuze van de specifieke winkel en de enige echte manier is dus via de aangtekende brief ... 

Groeten,

Thomas 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#16 Geplaatst: 2008-01-08 22:52:52

Wordt het niet eens tijd dat, in navolging van de serie technische adviezen van o.a. Christian, er een overzicht komt van telefoon- en internetvoorzieningen op de website?

Steven

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#17 Geplaatst: 2008-01-09 11:09:01

Steven,

Ik hoop voor Wim niet dat 'ie zich daaraan gaat wagen ... zelfs sites met een officiële meerkoppige redactie hebben moeite om alle veranderingen en aanbiedingen bij te houden!

Thomas 

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#18 Geplaatst: 2008-01-09 14:19:45

Ik blijf het pure oplichting vinden van telecombedrijven om naast een adsl abonnement met onbepert dataverkeer ook nog VOIP kosten in rekening te brengen.

Zoals de telco's heel goed weten is spraak over ip niets anders dan dataverkeer en daar heeft de abonnee dus al voor betaald. Helaas lukt het met name Orange nog steeds om hetzelfde product dubbel te factureren door het een andere naam te geven: telefonie.

De meeste mensen die geen viop willen denken uitsluitend aan een Skype-achtig programma wat op een computer moet draaien. In werkelijkheid is de oplossing die Orange als duur abonnement  verkoopt ook gewoon gratis beschikbaar. Koop een telefoon of router die geschikt is voor Skype (liefst algemeen voor alle viop aanbieders) en je bent klaar. Alleen nog maar ADSL nodig. Helaas zijn viop-in nummers ineens schaars, maar voor 10 Euro per jaar kun je een Nederlands VIOP-in nummer krijgen en ben je zelfs met een Nederlands telefoonnummer te bellen op je Franse adres. 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#19 Geplaatst: 2008-01-09 19:34:15

Enkele jaren geleden berichtte deze site nog vrij uitvoerig over de verschillende diensten van telefoonbedrijven en internetproviders. Ik ben daar echter mee gestopt, omdat het niet doenlijk bleek de ontwikkelingen bij te houden. Zelfs de consumentenbladen die ik voortdurende raadpleeg, moeten nu enkele malen per jaar publiceren en vergeliljkingen maken over internet, ADSL, telefoneren via de pc, mobiel telefoneren enz. enz. Ook zij slagen er niet in om een goed beeld te geven. En dat is waarschijnlijk ook de bedoeling van al die aanbieders. Daarom houd ik het op algemene informatie over het fenomeen. Over enkele dagen hoop ik de bestaande informatie op de site hierover weer te actualiseren. Thomas heeft dus, zoals zo vaak in deze zaken, wederom gelijk.

Wim

avatar#5090
batyka
Berichten: 4
Reacties: 6

#20 Geplaatst: 2008-01-09 19:50:18

Bedankt Thomas voor je antwoord.

Het is echter niet zo dat wij een half jaar aaneengesloten op Corsica zijn. Daar gaan we 3x per jaar 4 a 6 weken per jaar heen. Dus dat wordt wel erg ingewikkeld. Wanneer er geen andere mogelijkheden zijn dan lijkt de keuze voor de hand te liggen. De kwaliteit van het bedrijf speelt uiteraard ook een belangrijk rol, maar elders in dit forum heb ik gelezen dat Neuf tot de betere behoort.

Harry 

avatar#37
alexander
Berichten: 4
Reacties: 61

#21 Geplaatst: 2008-01-10 08:40:40

Harry,

Corse is wel Frankrijk, maar het loopt allemaal toch wel anders hier.

Wij hebben een ADSL aansluiting van F.T., zonder problemen geregeld. Naar de France Telecom winkel, Livebox meegekregen. Bij thuiskomst de gekochte telefoon aangesloten en zie daar we hadden al telefoon. Twee dagen later hadden we ook internet.

Daarna veel problemen, uitval van internet, regelmarig monteurs over de vloer die Stan en Laurel dachten te imiteren.

Een fout in de centrale naar later bleek. Zitten  5km. van die centrale.

Ik denk niet dat er veel andere aanbieders zijn op Corse.

Je kunt toch gewoon een continue aansluiting met adsl nemen, lijkt me de meest eenvoudige oplossing.

Lex

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#22 Geplaatst: 2008-01-15 19:56:37

Hallo,

Jako schreef Ik blijf het pure oplichting vinden van telecombedrijven om naast een adsl abonnement met onbepert dataverkeer ook nog VOIP kosten in rekening te brengen.

Zoals de telco's heel goed weten is spraak over ip niets anders dan dataverkeer en daar heeft de abonnee dus al voor betaald.

Blijkbaar heb je de bel wel horen luiden maar weet je duidelijk niet waar de klepel hangt in telecomland ... spraak over IP is inderdaad grotendeels dataverkeer en dat wordt dan dus ook niet in rekening gebracht (vandaar dat VoIP goedkoper kan zijn dan bellen via een gewone vaste telefoonlijn). Wat je echter in je beredenering vergeet is dat alle telecomaanbieders die een netwerk hebben waarvandaan een gesprek geïnitieerd wordt (de operator van de bellende partij) of waar een gesprek aankomt (de operator van de gebelde partij) kosten maakt

Om deze kosten te kunnen financieren is het gebruikelijk (alle operators doen het dan ook) voor operators die een gesprek afhandelen om zogeheten termination costs in rekening te brengen aan de operator waar het gesprek vandaan komt. Dat is bijvoorbeeld ook de reden dat gesprekken naar mobiele telefoons bij Bouygues Telecom in de meeste gevallen iets duurder zijn dan gesprekken naar mobiele telefoons bij Orange of SFR, aangezien Bouygues Telecom als kleinste operator om het hoofd boven water te kunnen houden iets hogere kosten in rekening mag brengen van de ARCEP.

De kosten die een abonnee betaalt voor gesprekken over IP zijn gebaseerd op de termination costs die de operator voor de abonnee moet betalen. Dat sommige operators geen kosten in rekening brengen en dus op ieder gesprek van hun abonnees verlies lijden (en hopen dat gecompenseerd te zien door een groter aantal abonnees dat zijn abonnement maandelijks betaalt en een lagere churn rate) is hun keuze, maar dat andere operators wel kosten in rekening brengen kan dus moeilijk "pure oplichting" genoemd worden!

Ik hoop dat ik hiermee de klepel voldoende voor je aangewezen heb ... als je hem nog eens niet kunt vinden, laat het dan gerust weten ... maar dat kan best in wat vriendelijkere bewoordingen ;-). 

Groeten,

Thomas 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#23 Geplaatst: 2008-01-15 23:02:32

Thomas,

denk je dat, behalve enkele zeer deskundige ingewijden zoals jij, er veel mensen zijn die de klepel weten te hangen in Telecomland?

Ik zie in het Franse telecomland dure internetproviders met ingewikkelde contracten waar je moeilijk vanaf komt en een gebrekkige infrastructuur. Met de mobiele telefoonoperators is het al niet beter. De grootste hebben onlangs forse boetes hebben gehad wegens prijsafspraken. 

Ik denk dat er aan die klepel ook nogal wat blijft hangen....

Steven

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#24 Geplaatst: 2008-01-16 22:41:16

dure internetproviders

=> in Nederland (dat neem ik gemakshalve maar even als vergelijkingsland) zijn de abonnementen duurder voor dezelfde snelheden 

ingewikkelde contracten

=> als je ze goed leest staat alles er gewoon in en zijn ze helemaal niet zo ingewikkeld; jammer genoeg lezen de meeste consumenten hun contracten helemaal niet en nemen ze maar klakkeloos aan dat wat zij denken over hun abonnement ook zo is ... 

waar je moeilijk vanaf komt

=> na je contractuele minimumduur waar je expliciet mee akkoord gaat op het moment dat je het contract afsluit kun je gewoon maandelijks je abonnement opzeggen; bij Casema in Nederland bijvoorbeeld (en dat is er een van de vele Internet service providers die hetzelfde doen in NLD) kun je maar één keer per jaar opzeggen en wordt je contract automatisch met een jaar verlengd ...

Ik denk dat er in Frankrijk al heel wat vooruitgang is geboekt om tegemoet te komen aan de wensen van de consument en dat deze consument van zijn kant ook nog steeds als taak heeft om te lezen waarmee hij accoord gaat voor er mee accoord te gaan ...