Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

mobiel voor 2 maanden

Auteur Bericht

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#0 Geplaatst: 2008-01-07 08:19:11

weet iemand de goedkoopste mogelijkheid om ongeveer 2 maanden mobiel in frankrijk maar zeker regelmatig met nederland te bellen? we hebben geen vaste lijn, geen internet en de telefooncel is ook niet echt een optie.

een tijdelijk mobieltje?  of toch maar gewoon de nederlandse prepaid gebruiken

in nl zijn die aanbiedingen al haast onmogelijk met elkaar te vergelijken, laat staan in het frans, dus als iemand hier ervaring mee heeft???

salut,

marjorie

avatar#2907
Ronald
Berichten: 2
Reacties: 24

#1 Geplaatst: 2008-01-07 09:28:46

Hallo Marjorie.....

Bijvoorbeeld bij E.Leclerc  een "carte sim" oftewel een "kit d'ouverture" kopen.

Deze dan in je eigen mobieltje, zonder sim-lock,stoppen!

Afhankelijk van het beltegoed is je kaart een bepaalde periode "geldig" en kun je bellen en gebeld worden.

Is je beltegoed op of de geldigheidstermijn verstreken ,kun je nog altijd gebeld worden.

Buiten Leclerc zijn er natuurlijk meerdere aanbieders !

Salut, Ronald

avatar#3228
casquil
Berichten: 1
Reacties: 20

#2 Geplaatst: 2008-01-07 15:25:52

Dag Majorie.

Voor mobiel bellen in Frankrijk hebben we als provider TECHNOS uit Nederland.

Kijk eens op www.technos.nl.

Zij bieden een breed scala aan diensten en zijn niet duur !

Met Technos in Nederlands bellen is weer duur.

Dan wisselen we ons simkaartje om en gebruiken SYMIO.

Ook een goede deal.

Zoals Ronald al schreef, je hebt een simlock-vrije mobiel nodig.

Dag,

Boude.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#3 Geplaatst: 2008-01-18 20:42:08

Marjorie,

Ik heb ooit in een moment van nieuwsgierigheid me op het aanbod van prepaids in Frankrijk geworpen. Vond het vrij duur, en als je niet oppast ben je na een vrij korte periode van niet-activiteit je nummer en/of je tegoed kwijt.

Nemen we even het hierboven genoemde voorbeeld van de "sim-only" aanbieding bij Leclerc. De goedkoopste uitvoering kost E 15, waarbij E 5 aan beltegoed inbegrepen. Bij de aankoop moet je wel je identiteitspapieren laten zien en een formulier invullen. Je kunt dat ook later inzenden, maar wanneer ze het niet binnen 15 dagen na aankoop ontvangen hebben wordt je automatisch afgesloten. Terug naar af.

Houdbaarheidsdatum beltegoed: 3 maanden zag ik staan. Opwaarderen zou ook per internet kunnen. Ben bang dat dit enige discipline vergt wanneer je in Nederland terug bent. Periodiek even een kort telefoontje plegen, en waarschijnlijk ook regelmatig opwaarderen. Check de diverse aanbiedingen maar, met dit soort aandachtspunten in het achterhoofd. Tenzij je niet echt gehecht bent aan een "vast" mobiel nummer. SIM na gebruik weggooien en het jaar daarop een nieuw nummer.

Voordeel van een Frans nummer: wanneer je van uit Nederland wordt gebeld worden de internationale verbindingskosten niet aan beide telefonerende partijen in rekening gebracht. En dat gebeurt wel met een Nederlands mobieltje.

Ben overigens bang dat je lang niet overal in de Morvan te bereiken bent met een mobieltje, er staan daar maar weinig zendmasten.

Omdat zo te lezen je maximaal 2 maanden per jaar in Frankrijk bent zou je ook kunnen overwogen bij France Telecom een vaste telefoon aansluiting aan te vragen, onder de nadrukkelijke mededeling dat je een lijn wilt voor een "maison sécundaire". Abonnementskosten per maand: E 16 incl BTW. En zo'n soort telefoon abonnement kun je tijdelijk stopzetten. Minimaal een onderbrekingsduur van één maand, en maximaal 6 x per jaar. Tegen geringe éénmalige kosten. Zie wat Christian daarover geschreven heeft. Denk dat - zelfs nu de providers door Brussel gedwongen hun internationale onderlinge verrekeningstarieven drastisch hebben moeten verlagen - het internationaal bellen met een mobieltje nog steeds een zeer prijzige aangelegenheid blijft.

En op een telefoonlijn - ook diep in de Morvan - kun je altijd nog een modem aansluiten, en je email raadplegen. Gaat uitstekend met een 56 K modem kan ik je uit eigen ervaring vertellen. En die internettoegang hoeft niet per sé met een abonnement waar vaste maandelijkse kosten aan verbonden zijn, die in jouw geval 10 maanden voor niks betalen zouden impliceren. Orange kent een aansluitingsvorm ( Accès Libre) waarbij je alleen de telefoontikken betaalt. Op de site niet terug te vinden, ze verzwijgen het liever, maar wanneer je via Google "Accès Libre + Orange" intikt kom je met enig doorzetten op een andere plek van de Orange website, en kun je keurig deze abonnementsvorm on-line aanvragen, en krijg je ongeveer een week later een installatie cd met wachtwoorden etc toegestuurd. Verrekening van de modem/internet minuten (E 0,02 per minuut extra) gaat via de France Telecom facture. Je belt op een lokaal Frans nummer in, dus daar komt dan nog het lokale gesprekstarief bij. Zeer veel goedkoper dan mobiel bellen, even mailen.

Rob

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#4 Geplaatst: 2008-01-19 16:00:27

t was nu alleen omdat mijn vriend voor ruim 2 maanden in frankrijk zit en ik in nederland, dan bellen we dus meer dan normaal en zou het handig zijn om goedkoper te kunnen overleggen over de klussen.

we doen het nu maar gewoon met onze nederlandse mobieltjes. een vaste lijn is voorlopig niet aan de orde. daarvoor zijn we er te weinig. ongeveer 6 weken per jaar en dan bellen we maar heel weinig.

wij hebben net prima bereik omdat we wat hoger zitten. de buren net onder ons hebben het al een stuk lastiger met mobiel bellen

dank voor het meedenken.

salut,

marjorie

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#5 Geplaatst: 2008-01-19 16:49:29

Hallo,

Rob geeft hier een aantal goede tips voor de situatie van Marjorie (als ze niet als harde eis heeft om op de plaatselijke markt ook te kunnen bellen ;-), maar omdat een paar kleine puntjes niet helemaal kloppen hierbij een paar kleine correcties.

Voordeel van een Frans nummer: wanneer je van uit Nederland wordt gebeld worden de internationale verbindingskosten niet aan beide telefonerende partijen in rekening gebracht. En dat gebeurt wel met een Nederlands mobieltje.

 

Niet helemaal waar: wat Rob waarschijnlijk wil zeggen is dat met een Nederlands mobieltje aan de beller de normale kosten voor een gesprek met een Nederlandse mobiele telefoon in rekening worden gebracht; aan de gebelde persoon worden kosten voor roaming in rekening gebracht (€ 0,29 per minuut volgens het Eurotarief ; € 0,58 om zelf te bellen).

Ben overigens bang dat je lang niet overal in de Morvan te bereiken bent met een mobieltje, er staan daar maar weinig zendmasten.

Er is daar inderdaad nog een beperkt aantal witte vlekjes, maar als je precies wil weten waar je wel en niet bereikbaar bent kun je het beste even kijken op de "couverture" pagina's van Orange, SFR en Bouygues Telecom. Je kunt hier een plaats of departement invoeren (bij Bouygues alleen postcode/plaats en volgens mij werkt 'ie [op dit moment] niet) om de precieze dekking te zien (dit geldt uiteraard ook voor andere gebieden dan alleen de Morvan :-).

Orange kent een aansluitingsvorm ( Accès Libre) waarbij je alleen de telefoontikken betaalt. Op de site niet terug te vinden, ze verzwijgen het liever.

Sorry, maar ik zou niet weten waarom Orange (of elk willekeurig bedrijf dat een bepaalde dienst aanbiedt) zou besluiten het bestaan van deze dienst te verzwijgen ... Als je naar de "boutique" van Orange op Internet gaat (op abonnez-vous.orange.fr dus) en je geeft aan dat je nog geen klant bent vind je in het menu in de linkerkolom gewoon de link "bas débit" en als je daar op klikt komt onder andere de "accès libre" tevoorschijn.

De reden waarom Rob waarschijnlijk denkt dat het niet op de site van Orange te vinden is, is dat wanneer je er naar zoekt wanneer je al geïdentificeerd bent als abonnee van Orange de "bas débit" niet meer te zien is, omdat je dan hoogstwaarschijnlijk daar toch niet naar op zoek bent. Als je nou zou zeggen dat dit verkeerde "een website probeert slim te zijn" heid is dan zou ik het er mee eens zijn geweest ;-).

Mocht iemand de link niet kunnen vinden, dan kun je altijd hier nog klikken voor Accès libre. Mocht je vaker in Frankrijk zijn en er redelijk veel gebruik van maken dan kun je altijd nog kiezen voor een abonnement met een aantal uren per maand inbegrepen (dat is in totaal goedkoper dan wanneer je per minuut betaalt en je kunt het abonnement 1, 2 of 3 maanden tijdelijk stopzetten ; je kunt er overigens [als je geen goedkoper "fidélité" abonnement neemt] ook voor kiezen om gewoon het abonnement op te zeggen en de volgende keer weer een nieuw abonnement aan te vragen).

Verrekening van de modem/internet minuten (E 0,02 per minuut extra) gaat via de France Telecom facture. Je belt op een lokaal Frans nummer in, dus daar komt dan nog het lokale gesprekstarief bij.

Nee hoor ... in het tarief van 2 cpm zitten alle kosten al inbegrepen. Er zullen dus geen andere kosten in rekening gebracht worden.

Groeten,

Thomas Vergouwen. 

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#6 Geplaatst: 2008-01-19 16:51:11

Sorry ... had niet gezien dat Marjorie tussendoor ook al gereageerd had ...