Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

De bakker

Auteur Bericht

avatar#5094
Arendk
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2008-01-08 21:45:42

Jullie als bewoners in Frankrijk zullen, lijkt mij, regelmatig bij Franse bakkers over de vloer komen. Ik zou graag in Frankrijk aan de slag willen in een bakkerij. Helaas is het nog niet echt makkelijk om met Franse bakkers in contact te komen.

Is er iemand die mij in contact kan brengen met een bakker, of is er iemand die een bakkerij weet waar nog personeel wordt gezocht, of heb je andere tips voor mij, dan hoor ik het graag.

Alvast bedankt voor jullie hulp en tips.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2008-01-08 22:23:26

Wat een lef, Arend!

Je zou wat specifieker kunnen zijn en de streek kunnen aangeven waar je wilt gaan werken.

Als buitenlander kom je er niet makkelijk tussen, je zult jezelf moeten bewijzen. In de regel gaat dat niet zonder relaties.

Tip: er bestaat een landelijke keten van goede bakkers onde de naam Banette. http://www.banette.fr/ Zij verzorgen opleiding, bijscholing en bevoorrading van hun klanten (zelfstandige bakkers).

Ze hebben een eigen school. Ik ken ze erg goed en kan instaan voor de kwaliteit van hun opleiding en begeleiding.

Wellicht weten ze mogelijkheden voor je.

Wel is het handig om Frans te spreken......

Steven

avatar#5094
Arendk
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2008-01-08 22:29:56

Om dan iets specifieker te zijn, in het zuiden van het land. Ik ga natuurlijk niet alleen naar Frankrijk om te werken, ik wil ook kunnen genieten vh weer en de cultuur.

Steven: ken jij daar dan ook mensen of ken je alleen het bedrijf? Anders zou je, als jij dit wilt, mij misschien een beetje kunnen helpen.

Dat bewijzen komt wel goed, als ik maar en bedrijf heb waar ik dit kan doen.

Bedankt alvast voor de informatie.

Arend

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2008-01-08 22:49:11

Arend, ik ken het bedrijf en de mensen goed, al 8 jaar.

Mail me privé maar met wat je wilt maar je moet wel helder voor ogen hebben wat je van plan bent en ook een minimum aan Frans spreken.

Banette heeft 4 "animateurs qualité" die heel Frankrijk doorreizen om de aangesloten bakkerijen te auditen en te adviseren. Als ze ergens een bakker nodig hebben, weten ze het vast wel.

Als je in Nederland bakker bent is het handig om een Nederlands vakdiploma te hebben maar of dat automatisch erkend wordt weet ik niet. Eventueel kun je de Banette-opleiding volgen, die is erkend.

Bakker zijn in Frankrijk is trouwens vroeg op, hard werken en indien in loondienst niet veel meer dan het minimumloon.

Op de website is rechtsboven een contactmogelijkheid aan te klikken. Daar kun je informatie vragen. Komen kijken daar (in Briare in de Loiret, 45) is altijd mogelijk, ze zijn zeer gastvrij.

Steven