Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Welk FR-ondernemingstype is het best voor mijn activiteit?

Auteur Bericht

avatar#5060
jorisvg
Berichten: 8
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2008-01-09 16:54:42

Ik wil eerst de verantwoordelijken en de posters feliciteren met een zeer duidelijke en informatieve webstek. M'n vriendin (22) en ikzelf (28) gaan halverwege maart 2008 definitief verhuizen naar Aquitanië. We hebben een huisje gekocht op de leuke boerenbuiten waar we ons leventje kunnen verderzetten.

Ik zou daar terug willen starten met een zelfstandige activiteit in de ICT-sector, voornamelijk creatie en onderhoud van websites en reklame. Qua locatie is er geen probleem, daar zo goed als alles via het internet plaats vind.

Het is niet de bedoeling om rijk te worden, maar gewoon ons centje te verdienen met goede betrouwbare service en voor de rest lekker leven.

Ik heb deze website al een paar keer uitvoerig gelezen omtrent de verschillende ondernemingstypes in Frankrijk maar ik vind het allemaal nogal moeilijk en ingewikkeld (is een zwak van me vrees ik). Daarom wou ik vragen of jullie me niet even wat raad kunnen geven.

Dus, kort omschreven, ik wil starten met een klein zaakje (met niet zóveel opbrengst) in de ICT (websites en reklame) en na verloop van tijd zou m'n vriendin ook in de zaak komen werken (zij tekent als een engel).

Is een micro-entreprise dan het beste voor mij? En wat houd dit in kindertaal juist in? En welke stappen moet ik ondernemen om geregistreerd te geraken en wettelijk met alles in orde te zijn zodat ik kan starten?

M'n excuses voor de lange post en de zoveelste keer dat deze vraag door iemand gestelt wordt, maar ik kan best wat hulp gebruiken :-)

Met vriendelijke groet uit (nu nog) België

Joris.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2008-01-09 19:25:21

Het is een interessant onderwerp dat je aansnijdt, maar er is al zeer veel informatie verstrekt op dit forum. Met name de bijdragen van Wim van Teeffelen geven een vrijwel compleet beeld van de regelgeving (inschrijving Kamer van Koophandel, bedrijfsvorm, fiscaliteit enz.). Je zult echt toch even wat beter moeten zoeken in het archief.

Wim