Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Verplichte kost ....

Auteur Bericht

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#0 Geplaatst: 2008-01-10 22:38:51

Een zeer vriendelijk Forumlid heeft me kunnen helpen aan Que Choisir Special No. 66 met als onderwerp "Rénover, agrandir, transformer votre maison" Ik heb het vanmiddag ontvangen (de post komt bij mij op het platteland in de Achterhoek pas rond 15:00) en heb zojuist de 1e 20 bladzijden gelezen. Dit zou eigenlijk verplichte kost moeten zijn voor iedereen die in LDF wil gaan bouwen of verbouwen. 

Sinds ik ruim een jaar geleden met oriënterende gesprekken met Mr. Le Maire en met aannemers begon en nog niet de website van "Wonen en leven in Frankrijk" had gevonden, heb ik alles via de voorlichting van de Secretaire van de Commune en de dame van de DDE moeten uitvinden. Ik had daarbij vaak het gevoel een beetje bij de duivel te biecht te gaan. Niet geheel ten onrechte want de dame van de DDE heeft ons behandeld alsof we commercieel een camping of gite wilden beginnen terwijl het om de verbouwing van een kleine Grange gaat tot Logis voor privégebruik. De aannemers zagen nergens problemen in behalve waar het hun eigen vakgebied betrof en daar wilden ze me graag helpen om ze op te lossen.

Wat zien jullie - Forum-leden met of betrokken bij activiteiten in Frankrijk - als "verplichte kost" bij het voorbereiden? Wat zou ons heel erg helpen bij het bouwen / verbouwen als we daar van te voren kennis van zouden kunnen nemen?

Jan Joost

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2008-01-11 23:49:52

Het lezen van de rubriek Klussen en bouwen op deze website zou al veel kunnen bijdragen aan de algemene kennis om iets op bouwgebied in Frankrijk te willen ondernemen. De omgang met aannemers en de Franse regelgeving (bouwvergunning klein en groot, CU etc.) staan daarin alle beschreven. En, sorry voor de reclame, in La Maison is de informatie hierover nog uitvoeriger. Gewerkt wordt aan een complete herziening, die aan het einde van het voorjaar zal verschijnen.

Wim

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2008-01-17 21:44:54

Jan Joost,

  In de bouwwereld is het hebben van de juiste materialenkennis, waar is het te koop, en hoe verwerk je het, wat zijn de bouwvaktrucs, nodig om het leven tijdens een verbouwing nog enigszins dragelijk te maken, c.q. om te overleven. Zowel als ondernemer, als individuele (zelf)bouwer.

  Op het terrein van wonen en bouwen is er een grote keuze aan bladen, die je daar bij kunnen helpen, maar voor allerlei tips hoe verbouwingsprojecten aan te pakken en in regionale stijl te blijven, heb ik het Franse blad "Maison et Travaux" wel redelijk hoog zitten. Niet alleen maar fraaie foto's van het resultaat, maar ook de moeizame bouwvakweg daar naar toe. Vaak ook met een step-by-step aanpak, foto's er bij enzovoort. Tegenwoordig koop ik het wat minder, meeste is nu wel klaar bij ons, en bovendien komen sommige onderwerpen met een ijzeren regelmaat terug: hoe maken we een zolder bewoonbaar, wat voor leuke keuken ideëen zijn er etc. 

  Je zou eens een paar verzamelde jaargangen van dit blad moeten doorspitten, je steekt er altijd wat van op.

Rob

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#3 Geplaatst: 2008-01-28 16:57:13

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#4 Geplaatst: 2008-01-28 16:59:06

Wim en Rob, dank voor jullie tips en informatie

Als de nieuwe druk van La Maison uitkomt, dan ben ik zeker geïnteresseerd. Zal de beschikbaarheid op de website worden gemeld?

Zelf heb ik voor de elektra het boekje van Promotelec "Locaux d'habitation - installation électrique" gekocht. Je moet het heel geconcentrteerd lezen, maar ik denk dat alles er wel in staat. Het is echter geen uitvoerig handboek voor de klusser. Ik neem aan dat "Le grand livre de lélectricité"en L'installation électrique" van Thierry & David dat meer in zich hebben. 

Wim z'n advies om een paar jaargangen "Maison et Travaux" door te spitten vind ik een prima idee! De moeilijkheid is dat ik tot nu toe niet de hand op redelijk recente jaargangen of bladen heb kunnen leggen. eBay en Marktplaats gaven geen positieve resultaten. Ideeën voor andere "markten"?

Is er misschien een forumlid dat me er aan kan helpen??    

PS M'n posting werd opgehouden en bij plaatsing moest ik opnieuw inloggen. Daardoor onstond bovenstaande lege posting (gelukkig had ik m'n tekst vóór plaatsing gekopieerd, was me al eens eerder overkomen).

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2008-01-29 18:38:18

...wat mij wel heeft geholpen om wat beter met de Franse termen te zijn is de aanschaf van "Lancez-vous" bij Castorama dit jaar.... een bijbele vol met tips en terminolgie. En maar 23 euri's ;-)

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#6 Geplaatst: 2008-01-30 12:54:20

Mereltjes,

Andere markten: hier in Nederland  zul je dit blad (Maison et Travaux) vrees ik niet snel aantreffen in de Openbare Bibliotheek, die moeten zuinig omgaan met hun inkoopbudget. Maar misschien dat ze in een wat grotere plaats bij jullie in de Drome dat wel op de plank hebben staan. Toevalstreffers op Marktplaats of Ebay.fr : wie weet, maar moeilijk zoals jullie zelf al konstateren. Soms worden dit soort zaken wel eens aangeboden op het prikbord  van de  wat grotere supermarkt in Frankrijk. Daar zou je ook in de rubriek "gevraagd" een poging kunnen wagen.

  Ik heb heb zoals gezegd een aantal bijna volledige jaargangen liggen, niet hier, maar 800 km verderop in Frankrijk, dus daar hebben jullie nu niets aan.  Wanneer er speciale onderwerpen zijn waar jullie aandacht naar uitgaat, dan kan ik daar t.z.t wel een kopietje van maken en versturen. Laat me dat  maar even weten, afhandeling verder maar privé, per email.

Kijk ook even op de site van dit blad. Sommige nummers kunnen worden nabesteld, sommige artikelen kunnen tegen geringe kosten worden gedownload.

Link:  http://www.maison-travaux.fr/recherche.aspx?txtsearch=r%c3%a9novation

Rob