Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Meldingsplicht en onderzoeksplicht van koper en verkoper onroerend goed

Auteur Bericht

avatar#5100
Hirondelles2
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2008-01-13 14:25:32

Wie kan mij vertellen, wat de regels zijn in Frankrijk. Komen deze overeen met de nederlandse regels of wijken deze af?

Lisa

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2008-01-13 19:34:39

Wat bedoel je?

De verkoper is verplicht enkele onderzoeken te laten doen (aanwezigheid termieten, asbest, loodhoudende verf, situatie gas- en elektriciteitsvoorziening). Op deze website is hierover veel meer te lezen. Gebruik de zoekmachine even; trefwoorden: asbest, termieten.

Wim

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2008-01-18 15:35:06

Lisa, Wim,

En hoe zit het met de controle op de energie zuinigheid van een huis bij de verkoop?

In mijn map met knipsels "Frankrijk, divers" heb ik nog een berichtje zitten over de zg. Diagnostic Performance Energétique (DPE). Volgens dit decreet no 2006-1147 van 14 september 2006 zou deze controle vanaf 1 november 2006 verplicht zijn bij de verkoop van onroerend goed. Huizen worden dan door een organisatie die daartoe bevoegd is gecontroleerd en ingedeeld in één van de zeven klasses. Type A is het meest energie vriendelijk (logement économe), en type G een energie slurper (logement énergivore). 

Het staat me bij dat de invoeringsdatum dacht ik wat later is geworden, 1 juli 2007, maar ik neem aan dat deze wettelijke verplichting inmiddels is toegevoegd aan het lijstje met de verplichte controles bij verkoop. 

  Dit soort controles zijn nu ook in Nederland verplicht, en uit de diverse steekproeven van consumentenclubs blijkt dat er nog al wat verschillen zijn in gebruikte meetmethodes,  uitkomsten en gehanteerde tarieven.  

  Goedbedoelde regelgeving, maar wel extra regelgeving met regelneefjes die daar hun boterham mee gaan verdienen. Regelgeving waarvan je je kunt afvragen of het beoogde doel, mensen bewustmaken van de noodzaak om zuinig om te gaan met energie, langs deze weg nu echt bevorderd wordt. Een gratis dvd voor iedere huizenbezitter met de film van Al Gore zou waarschijnlijk aanzienlijk goedkoper en vele malen effectiever zijn.

En u heeft het inderdaad goed geraden, deze regelgeving is de nationale vertaalslag in de EU lidstaten van besluiten in Brussel: DIRECTIVE 2002/91/CE DU PARLEMENT EUROPÉEN ET DU CONSEIL du 16 décembre 2002 sur la performance énergétique des bâtiments.

Dus verzet is zinloos, tenzij u nog eens voor een referendum zou worden uitgenodigd.

Rob 

 
 

 
 

 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2008-01-19 19:08:15

Wie in Frankrijk een huis koopt, treft bij de voorlopige koopakte enkele verplichte technische artikelen aan over het al dan niet aanwezig zijn van loodhoudende verf, asbest en termieten. Dergelijke verklaringen moeten in één dossier komen, waarbij ook overige zaken moeten worden gerapporteerd: energievoorziening. Het nieuwe dossier dat in de plaats komt van de constat parasitaire en état sanitaire heet Diagnostic technique, met daarin opgenomen – per 1 november 2006 verplicht - een diagnostic de performance thermique (verwarmingsinstallatie en –gebruik).

De informatie kan voor een adspirant koper nuttig zijn.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2008-01-20 11:39:42

Ik ben ze 3 weken geleden allemaal tegengekomen als bijlage bij de CdV, behalve de termieten (dat hoeft blijkbaar niet in 89).

Bij ons was nog toegevoegd een overzicht geheten "etat des risques naturels et technologiques" waarin iets wordt aangegeven over gevaar en zones. Heeft bij ons te maken met het feit dat we dicht bij de rivier de "Cure" zitten.

Laat onverlet de informatie- en onderzoeksplicht van zowel koper als verkoper, zoals we dat ook in Nederland gewend zijn.

Je mag er bijvoorbeeld vanuit gaan dat de CV werkt..........