Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Fosse en Fosfaat

Auteur Bericht

avatar#2896
Jeroen B
Berichten: 4
Reacties: 74

#0 Geplaatst: 2008-01-14 21:08:02

Waarde Forumleden,

Afgelopen jaar heb ik een vaatwasser geplaatst in onze Franse woonst. De vaatwasser loost zijn afvalwater op onze fosse.

Nu bevatten de vaatwasserblokjes enorm veel fosfaat. Is dat nu gunstig voor de werking van de fosse of niet? Van mijn middelbare school aardrijkskunde weet ik dat fosfaten in het oppervlaktewater leiden tot een overvloed aan meststof en veel algengroei. Gaat nu de fosse ook beter werken?

Graag jullie overwegingen.

Jeroen B, 62

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2008-01-14 22:29:41

Beste Jeroen,

vaatwasserblokjes bevatten juist weinig fosfaten, omdat vaatwassers met ingebouwde ontharders werken - vandaar ook het regenereerzout. Het zijn de textiel-wasmiddelen die veel fosfaat bevatten.

Professionele waaserijen werken ook met waterontharding door ionenuitwisselaars en fosfaatvrije of fosfaatarme wasmiddelen.

Christian von Klösterlein

avatar#2896
Jeroen B
Berichten: 4
Reacties: 74

#2 Geplaatst: 2008-01-15 21:30:15

Ha Christian,

Wellicht gebruiken we verschillende middelen. De fabrikant geeft aan dat er meer dan 30% fosfaat in mijn blokjes zit. Mijn vloeibaar wasmiddel voor de textielwas geeft juist aan dat er minder dan 3% fosfaat in zit.

Maar het fosfaat gehalte is niet wat mij interesseert. Heeft fosfaat een gunstige of niet gunstige invloed op de werking van een septic tank. Dat zou ik willen weten.

Jeroen B, 62