Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Aanvraag offerte

Auteur Bericht

avatar#5109
Aimeedis
Berichten: 3
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2008-01-17 11:14:13

Het heeft lang geduurd maar eindelijk is er een bouwvergunning!!

We gaan een heel nieuw huis bouwen. We hebben het idee dat het begrip aannemer in Frankrijk niet het zelfde is als in Nederland. Het lijkt er op dat je iemand aanneemt voor een bepaald onderdeel van de bouw, b.v het fundament en het bouwen casco, en dan weer een ander aanneemt voor b.v het stucwerk of electra. Klopt dit? We hebben inmiddels al heel wat adressen van bouwers, van loodgieters tot stucadoors.

Op deze site heb ik wel gevonden hoe een offerte re uitziet wanneer je die van de "aannemer" krijgt maar mijn vraag is hoe vraag je die aan.

Stuur je de bouwplannen in met een wensen lijst over b.v houtsoort van de raamkozijnen en hoe ziet dat er dan uit?

Welke details neem je wel en niet op?

Met vriendelijke groet

Kim

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2008-01-17 13:58:15

Kwestie van keuze (ofwel budget). Je kunt een architect voor het ontwerp en een maitre d'oeuvre voor het project management en het aannemer-management huren, of dit zelf gaan doen.

Als je zelf maitre d'oeuvre gaat spelen, wat heel goed kan als je behoorlijk Frans spreekt, technisch inzicht hebt en assertief bent, dan ga je met goede tekeningen gezellig langs bij wat aannemers en laat je ze een (immer gratis) devis maken. 

Je kunt er wel op rekenen dat je in bepaalde mate wat te stellen zult hebben met de instelling/ervaring/nakomen van afspraken wat betreft de aannemers. 

Je zult heel duidelijk en precies op papier moeten zetten wat je wilt, tenzij je het vetrouwen in een aannemer hebt dat hij uit zichzelf prima werk levert (ha ha ha). Mijn ervaring is dat je er volcontinu bovenop moet zitten wil je bepaalde dingen zoals jijzelf wilt, dit om afraffelwerk en vreselijke eigen initiatieven in de kiem te smoren.

De aannemers hebben het allemaal erg druk en het is zoals in elk land moeilijk om een goede te vinden. Vraag om referenties en vragen buren en bekenden om "objectieve adviezen".

Verdeel het werk over meerdere aannemers, dan wel wat meer coordinatie nodig, maar als er een niet komt opdagen dan kunnen de anderen (afhankelijk van de planning) misschien gewoon door werken. 

Oh ja, een devis dient ook duidelijk aan te geven middels details en eventueel tekeningen wat er previes gedaan gaat worden. Leuk is altijd te vragen wie van zijn mensen je gaat helpen, is-ie ervaren?

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#2 Geplaatst: 2008-01-17 14:24:05

En ook niet te vergeten bij het omgaan met aannemers: niets, of in ieder geval niet alles, vooruit betalen! Daarmee verhuis je vaak naar de achterkant van de agenda, als ze überhaupt nog komen opdagen.

Persoonlijk hebben wij alleen goeie ervaringen met een aannemer. Hij knipte de klus (nieuw dak en nog zowat) in stukken, en wij betaalden per afgerond stuk werk. Ging perfect. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2008-01-17 16:27:50

Kim. 

sommige hebben goede ervaringen met aannemers, anderen minder goede tot zelfs dramatische.

google even deze site af over het onderwerp (tja, hoe heete dat ook al weer) of anders stel de vraag eens opnieuw, misschien dat dat mag van wim.

voor je jezelf in een avontuur stort zou ik deze "handleiding" van harte aanbevelen, er zijn al genoeg mensen met halve keukens, lekkende daken, of huizen die niet af zijn.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2008-01-17 16:43:37

Surf, wat mij wel op weg hielp is deze site een soort NVOB site...

http://www.camif-habitat.fr/ 

of

http://www.nouveaupermisdeconstruire.gouv.fr/

of om een vraag te stellen een aannemer te checken? 

http://www.faireconstruire.com/

VG Frank 

avatar#5109
Aimeedis
Berichten: 3
Reacties: 3

#5 Geplaatst: 2008-01-17 19:04:25

Dank voor alle reacties en waarschuwingen, dat er in Frankrijk een en ander mis kan gaan wat bouwers betreft is me duidelijk. Wat me maar niet duidelijk wordt is HOE ziet een goeie complete offerte AANVRAAG er uit.

avatar#5109
Aimeedis
Berichten: 3
Reacties: 3

#6 Geplaatst: 2008-01-17 19:20:33

Misschien ben ik wel vrouwlijk warrig of A-technisch onduidelijk.... Op deze site vind ik prachtige voorbeelden van hoe een aannemer je een offerte toe stuurt. Maar wij hebben geen France architect die het voor ons afhandeld en ook al kan ik redelijk klussen een huis bouwen is toch echt iets anders. Nu heb ik in Excel een overzicht gemaakt van alle ruimtes en wat ik denk dat er in moet aan electra enz (in overleg met onze Engelse Architect), ook weet ik een beetje welke deuren er in moeten komen, maar veel weet ik niet, b.v isolatie, soort dakpannen, dak spanten (welk materiaal en dikte)..... ook de Architect is van mening dat de locale aannemer zou moeten weten welke spanten het beste zijn......

zie hier m'n dilema (zucht)

Hoe volledig moet ik zijn.......

Overigens is de aanvraag voor een bouw vergunning wel degelijk versimpeld....ipv 4 bouwtekeningen hoef je er nu maar 9 in te leveren : )

De 2 maanden die er nu voor staan is een prima vernieuwing

de eerste maand mogen ze nog vragen om extra stukken en informatie en aan het eind van maand 2 moeten ze uitsluitsel geven.

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#7 Geplaatst: 2008-01-18 15:26:12

onze ervaring is dat het het beste is om met je tekeningen onder de arm naar de betreffende vakman te stappen en alles door te spreken. iedere streek heeft zo zijn eigen aardig heden en ook iedere vakman werkt op zijn eigen manier. fotoos meenemen van voorbeelden hoe je het wilt hebben is ook heel handig.

zo kun je samen beslissen of je het perse op jouw manier wilt en op welke punten hij zijn eigen inbreng kan hebben.

en bereid je dan nog voor op verrassingen. het gaat toch altijd net een beetje anders dan je gedacht had, ook al heb je het nog zo goed besproken.

succes,

marjorie

avatar#5126
henk1971
Berichten: 0
Reacties: 5

#8 Geplaatst: 2008-01-23 10:45:09

hallo Kim

ik heb hier in frankrijk een bouwbedrijf

dus als je wilt kan ik je wel helpen met die devis

voor meer info mail mij even

groetjes hendrik

www.renovation-auvergne.com

office@renovation-auvergne.com