Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Wasmachine plaatsen onder de groepenkast??

Auteur Bericht

avatar#5104
marie-henriette
Berichten: 11
Reacties: 28

#0 Geplaatst: 2008-01-17 12:12:01

Dag allemaal,

Een vraag die ik eerder stelde deed ik in de verkeerde rubriek.

Hoera! We zijn bijna in het bezit van een huis in Frankrijk. Het CdV is getekend.

Ons Frans is matig-redelijk en daarom heb ik deze vraag:

In het gesprek met de aannemer begrepen wij dat de wasmachine altijd onder de groepenkast geplaatst dient te worden. Is dat verplicht? Ja, dat is verplicht zei hij. Ik vind het vreend. Misschien bedoelt hij dat er een aparte groep moet komen alleen voor de wasmachine. Graag jullie idee. Dank hiervoor.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2008-01-19 14:38:54

Marie-Henriette,

ik denk dat het nu duidelijk is dat de machine niet fysiek  onder de groepenkast geplaatst moet worden maar via de groepenkast aangesloten moet worden.

Wat de fysieke plaatsing van het wasmachine-aansluitpunt betreft: hier dient met de diverse 'volumes' in de badkamer rekening gehouden te worden. Binnen 60cm van douche en badkuip mag praktisch niets, in de omliggende volumes mag apparatuur aangebracht worden die aan bepaalde beschermingsklassen voldoet.

De Fransen doen dat veel degelijker dan de Nederlanders, waar vaak nog die rare omschakelaars te zien zijn waarop wasmachine en droger aangesloten zijn, maar waarvan je alleen één tegelijk kan gebruiken!  In Frankrijk gewoon twee ansluitingen en twee groepen.

Christian von Klösterlein

avatar#5104
marie-henriette
Berichten: 11
Reacties: 28

#2 Geplaatst: 2008-01-21 19:54:22

Allemaal dank voor jullie reactie. Het is mij nu duidelijk dat er een aparte groep boven de wasmachine moet zijn. Als ik de foto's zie die ik van het huis genomen heb dan is er ook een aparte groep waaronder de wasmachine stond bij de vorige bewoonster. In de schuur ook een aparte groep voor de cv en de boiler. Dat is dan denk ik ook wat de aannemer probeerde uit te leggen: wil je de wasmachine van de keuken naar de schuur dan moet die groep ook verplaatst worden of nieuw aangelegd.

Dank allemaal, Marie-Henriette