Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

declaration d'achevement de travaux

Auteur Bericht

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#0 Geplaatst: 2008-01-17 18:05:27

Sinds 1 april 2004 heb ik onze chantier voor geopend verklaard. Nu moet ik ooit ook nog een melding doen van van de achevement. Maar ja, wanneer ben je nu klaar. Het grootste deel is wel gebeurt, maar nog niet alles. Is de verklaring alleen van belang voor de belastingen of komen ze ook nog controleren of alles wel volgens de bouwvergunning is uitgevoerd ?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2008-01-17 18:42:29

Officieel: als het werk klaar is moet binnen een maand aangetekend een verklaring in drievoud worden ingestuurd: een déclaration d'achèvement des travaux. Als een ambtenaar alles in orde heeft bevonden volgt een certificaat: le certificat de conformité. Als er zaken niet kloppen moeten deze alsnog in orde worden gemaakt. De nieuwe situatie wordt opgenomen en verwerkt in de computers van de belastingdienst, zodat de lokale belastingen opnieuw (hoger dus) kunnen worden vastgesteld.

'Klaar' is globaal gezegd, als het huis op een normale manier kan worden bewoond.

Wim