Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bedrijf starten zonder diploma's

Auteur Bericht

avatar#5115
Ray
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2008-01-19 01:47:54

Goedenavond,

Ik ben 20 jaar, net klaar met school en geemigreerd naar Frankrijk om daar mijn droom te verwezelijken. Ik wil nl. een bedrijfje in de renovatie en verbouw, en beschik ondanks mijn theoretische vooropleiding (MBO niveau 4, afstudeer richting: uitvoering(werk uitdelen op de bouwplaats, red.)) over de nodige ervaring.
Nu heb ik begrepen dat ik alleen een bedrijf mag starten als ik 1. in het bezit ben van diploma's, 2. drie jaar aantoonbaar werkervaring heb, of 3. een werknemer met meer als drie jaar ervaring in dienst neem. Hoe zit dat?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2008-01-19 19:29:52

Een goed plan. Je moet rekening houden met het nemen van bureaucratische hobbels, maar met een goede voorbereiding hoeft dat geen probleem te zijn. Ik raad je aan deze website goed door te nemen http://infofrankrijk.com/pagina/Werken/1006/, alsmede het archief van dit forum. Er is al veel over dit onderwerp geschreven. Houd je nog concrete vragen over, dan ben je hier welkom.

Wim

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#2 Geplaatst: 2008-01-19 19:43:54

Ray, die eisen lijken me onzin. Wend je tot een Chambre des metiers, daar zit vaak een begeleider voor starters. Er bestaat allerlei hulp in het eerste jaar, (korting op sociale lasten etc), dat zal de begeleider allemaal moeten weten. Via internet is er een berg info te vinden. Nu maar hopen dat je je toevallig een beetje in mijn buurt gaat vestigen, ik zit te springen om goede vaklieden in de bouw... Succes, Dit

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2008-01-25 12:48:34

onzin is het niet Dit, inderdaad moet je een arbeidsverklaring kunnen overleggen met twee jaar arbeidservaring bij ene franse baas, en daarnaast vragen ze om een diploma.

natuurlijk zijn de wetten ervoor om te omzeilen, zeker in dit land ;-)

wat je kunt doen is het volgende, niemand die je vraagt om een vertaling, dus ga als volgt te werk.

je bent specialist, je hebt alle diploma's in huis, zelfs meer dan noodzakelijk is, en bombardeer ze plat met je diploma's, desnoods je zwemdploma's er naast.

weer uiterst vriendelijk tegen de persoon op de chambre de metiers want die doet alles voor je.

zeg dat je frankrijk hét land vind (is ook zo) en dat je al van kinds af aan bij pa op het bouwsteiger staat.

(je moet natuurlijk naast je blufwerk ook wel degelijk kunnen werken he, anders hou je flink jezelf voor de gek)

ze kunnen eventueel zeuren naar je twee jaar, maar dan zeg je dat je bij pa onderdirecteur was en laat je iemand een brief schrijven.

dat moet zo lukken.

kortingen en zo waar Dit het over heeft zijn uiters zeldzaam in frankrijk, sterker nog, je krijgt gelijk te maken met de belastingdienst en sociale verzekeringen, en je betaald fors, duizenden per jaar.

niet zoals in nl waar je gelang je inkomsten betaald, hier is het gewoon kassa, ieder het zelfde.

men klaagt al jaren dat de opstartperiode voor beginners te moeilijk is maar veranderen doen ze het (nog) niet.

je zult als buitenlander even moeten slikken, prijzen laag, kwaliteit beter dan ene ander.

na een paar jaar ben je de beste en barst je van het werk.

je kunt de tax professionel in sommige departementen terug krijgen, maar slechts over een periode van de eerste twee jaar, vraag hiernaar bij de chambre de metier.

als je meer vragen hebt hoor ik het graag, en als je van zon zee en strand houd is hier werk genoeg voor je.

cees.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#4 Geplaatst: 2008-01-26 14:19:25

De kortingen krijg je m.b.v. dossier Accre. Tenminste 6 maanden werkzoekend bij ANPE zijn ingeschreven, levert 1e jaar kortingen op. Soms een jaar te verlengen, maar dan wel ingeschreven blijven bij ANPE. De CFE kan er alles over vertellen, ook via google veel te vinden. Belasting (niet de grootste post) kun je via een etalement over 5 jaar spreiden. Dit.