Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

De Franse notaris

Auteur Bericht

avatar#5117
JanH
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2008-01-19 19:44:33

Wie kan mij vertellen of de Franse notaris zowel de contract kant als ook de financiele kant van de aankoop of verkoop van onroerend goed verricht. Met andere woorden; als je een huis in Frankrijk koopt, moet je dan de aankoopsom op de rekening van de notaris overmaken?

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2008-01-20 02:34:33

Ja, de notaris handelt (in ieder geval in de meeste gevallen) ook de financiële kant van de verkoop af. Op het moment dat je de voorlopige koopovereenkomst tekent moet je een deel van het bedrag op een rekening vastzetten (dit bedrag is voor de verkoper een soort van garantie dat je het huis ook echt gaat kopen en zal wanneer de verkoop om andere redenen dan één van de ontbindende voorwaarden van het voorlopig koopcontract niet doorgaat dus ook wel gewoon aan de verkoper worden overgemaakt) en een tijdje (lees: een aantal maanden!) later als het dan eenmaal zover is dat je het definitieve koopcontract kunt gaan tekenen en je ook de sleutel krijgt moet het bedrag ofwel bij de notaris binnen zijn ofwel op het moment van tekenen middels een chèque de banque aan de notaris overhandigd worden.

Mocht je nog verdere vragen hebben, laat het dan gerust weten: ik kan het allemaal nog precies nakijken hoe het destijds bij mijn aankoop is gedaan :-). 

avatar#5117
JanH
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2008-01-20 19:34:25

Bedankt voor de informatie.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2008-01-23 00:35:07

Wat een rare plek om over de Franse notaris te praten. Het antwoord van Thover klopt. Veel meer informatie over het fenomeen is op deze website te lezen in de rubriek Huizen zoeken, kopen

Wim