Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Roerende zaken

Auteur Bericht

avatar#5124
benq
Berichten: 16
Reacties: 19

#0 Geplaatst: 2008-01-23 13:21:33

Wij hebben nu al zo vaak van zeer nabij meegemaakt dat het maken van (schriftelijke) afspraken over het laten zitten van zaken in het pas gekochte huis van geen enkele waarde blijkt te zijn, zelfs al is dit een onderdeel van de stukken bij de notaris. Na de overdracht en ontvangst van de sleutels blijkt het huis volledig gestript te zijn tot en met de keuken aan toe. Wie weet of het mogelijk is om je daar in Frankrijk beter tegen te wapenen? Bijvoorbeeld d.m.v. een door de notaris achter te houden waarborgsom, die pas aan de verkoper wordt uitgekeerd na ontvangst van de door beide partijen voor accoord getekende inventaris lijst?

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2008-01-23 14:31:59

L.S.,

Hier in Nederland is het niet ongebruikelijk om dat soort zaken op te nemen in het voorlopige koopkontrakt, en de staat waarin het onroerende goed en de roerende inhoud zich bevindt een paar uur vóór de feitelijke eigendomsoverdracht ter plekke te controleren, meestal in gezelschap van de makelaar van de verkopende partij. Om dat pas te (kunnen) doen ná de feitelijke eigendomsoverdracht bij de notaris lijkt me de verkeerde volgorde. Zal eens bij een Franse makelaar informeren hoe dit soort risico's het best afgedekt kunnen worden in de Franse rechtspraktijk en wat de sanctiemogelijkheden zijn bij onvolledige oplevering.

Rob

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#2 Geplaatst: 2008-01-24 09:40:51

In een goed compromis de vente staat een lijst (weaarin oa. de keuken...) en alle zaken waarvoor het voor de verkoper verboden is om die te verwijderen. Verder is er een lijst met roerende goederen opgenomen, al dan niet voorzien van en prijs en tenslotte wordt nadrukkelijk opgenomen dat de koper het recht heeft het huis te inspecteren vlak voor de ondertekening van de acte authentique.

Indien deze drie dingen zijn opgenomen in het contract is de oplossing simpel: de acte authentique niet tekenen, totdat de zaken hersteld zijn. Moet je eens kijken hoe snel alles terug is....En zo niet: geen schijn van kans dat zo'n verkoper zijn gelijk kan halen in een rechtszaak.

Het compromis de vente biedt meer dan voldoende bescherming tegen deze praktijk, maar dan moet het compromis de vente natuurlijk wel in orde zijn....

Wim