Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

"homo-huwelijk" en franse fiscus

Auteur Bericht

avatar#3902
PJ
Berichten: 7
Reacties: 44

#0 Geplaatst: 2008-02-05 09:46:16

Ik ben op zoek naar nederlanders, die permanent in Frankrijk wonen en die in NL getrouwd zijn. Ik weet natuurlijk dat er in Nl slechts één huwelijk bestaat, maar ik zoek in dit geval naar mensen die volgens de franse term een 'homo'huwelijk" hebben gesloten.

Ik zoek hiernaar ivm een procedure die wij zijn begonnen tegen de belastingontvanger in ons departement, die weigert een gemeenschappelijke aangifte te accepteren. Onze NL en franse advocaten hebben inmiddels een reeks brieven met m.i. zeer valide argumenten aangevoerd. Deze worden alle opzij geschoven. De civielrechtelijke erkenning van ons nederlandse huwelijk telt blijkbaar niet voor de fiscus. Voor ons een principiële zaak.

Bij de NL ambassade in parijs zijn geen dergelijke gevallen bekend. Iemand op het forum of in uw omgeving ervaring met deze materie? 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2008-02-05 13:36:45

PJ,

het probleem met ons is dat we nog altijd de zwakke schakel binnen de maatschappij zijn.
men wil onze parfums, onze mode, onze mooie en vooral dure designs, maar als rechten zijn ze niet thuis.
de beste restaurants met de meest homofiele koks en kelners doen het geweldig, maar als je in je eigen dagelijkse leven kijkt worden we nog steeds geconfronteerd met tegenliggers.

homofiele tv presentators en artiesten zijn spectaculair populair, maar zolang het maar ver weg is van huis en haard.
frustrerend maar waar.

wij hebben, mijn franse vriend en ik als hollander, een pacs afgesloten daar deze in frankrijk (bijna) dezelfde rechten ondersteund als een huwelijk, ik had namelijk geen zin om een ambtenaar te moeten overtuigen dat ons huwelijk rechtsgeldig is, ook in frankrijk.
ik denk dat ik me een hoop moeite heb bespaard.
dus mijn advies, ga pacsen en je bent van een hoop gezeik af, de fransen zijn nog niet gewend aan een wat brede denkpatroon.

persoonlijk vind ik het hele homohuwelijk zoals in nl een show.

als er zoals in frankrijk een pacs is waar je dezelfde rechten heb als anderen, vind ik dat ze het huwelijk in ere voor man en vrouw mogen houden.

zo houden we ons afzijdig van peperdure kamervergaderingen over weigerambtenaren, en allerlij andere politieke onzin tussen voor en tegenstanders van het "homohuwelijk"

wat dat betrefd, chapeau frankrijk !
 
google even onder homohuwelijk in frankrijk en je komt een hoop te weten.
kijk gelijk even op de site
http://www.leveninfrankrijk.nl/column.php?column=40&PHPSESSID=588076df4df92a...
en vraag desnoods advies bij de gaykrant http://www.gk.nl/

cees.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2008-02-06 00:43:33

Frankrijk moet de administratieve gevolgen bij het vestigen van een getrouwd buitenlands homostel eerbiedigen, in de zin dat de twee als gehuwd worden erkend. Op de site en in dit forum is hierover al veel gemeld:

http://infofrankrijk.com/pagina/Trouwen/230/#230.

Er is echter nog steeds één uitzondering: de fiscus. Deze dienst weigert vooralsnog een NL homopaar fiscaal gelijk te stellen met gepacseerden of gehuwden. Het wachten is op jurisprudentie voor het geval buitenlandse stellen een zaak aanhangig maken in Frankrijk. Voor zover mij bekend is dat nog niet gebeurd.

Wim

avatar#3902
PJ
Berichten: 7
Reacties: 44

#3 Geplaatst: 2008-02-06 09:50:14

Ik denk dat wij de eerste zullen zijn. Ik neem de zaak nogal principieel op. En alle argumenten, die inmiddels door onze advocaten zijn aangedragen lijken nogal duidelijk. De fiscus hier geeft in zijn antwoorden steeds aan dat wij niet in Frankrijk kunnen trouwen. Dat staat de wet niet toe. Dit hebben wij natuurlijk nooit gevraagd. Op alle andere aangedragen jurisprudentie (er is bijv. in juni door het europeese hof een veroordeling van Luxemburg geweest wegens niet respecteren van elders geldige regels (in de zin van art 8 van de conventie)) wordt niet ingegaan.

Onze volgende stap is een mediateur van de fiscus hier ter plaatse. Die zal, o.i, nooit over deze principiéle kwestie kunnen besluiten. Wij hebben de zaak natuurlijk ook rechtstreeks bij het ministerie aangekaart. Daar blijven wij op deuren bonzen.

wordt vervolgd.  

avatar#5160
Afgemeld
Berichten: 0
Reacties: 4

#4 Geplaatst: 2008-02-08 03:25:36

Beste PJ,

Wij hebben voldoende wat heet 'gay pride', maar daarnaast ook een hoop pragmatisme.

In Singapore, waar wij nu al een jaar wonen hebben wij een service appartment met een kingsize bed, op alle parties van mijn bedrijf (een zeer grote US international) komen wij samen en wij zijn duidelijk een paar, en dat terwijl in Singapore homosexualiteit nog steeds verboden is, en de wet op dit gebied zefs deze maand is vernieuwd. Dit kan onze pret niet drukken. Wil men moeilijk doen, dan bekijken ze het maar. Wij vertrekken dan wel (met schadeloosstelling), een flink aantal bebloede bekken achterlatend.

In Hong Kong (zelfde situatie) waren wij ooit in een sauna waar toen juist door de politie een inval werd gepleegd. Mijn partner werd toen zo kwaad en opstandig, dat  de politie ons niet durfde tegen te houden toen wij met slaande trom vertrokken.

Terzijde: daar zagen wij het bezwaar van de identificatieplicht. Alle hong kong-nezen moesten zich identificeren en prompt werd hun identificatiebewijs ingenomen, ze konden dat de volgende dag ophalen bij het politiebureau. Een situatie als in de film East Palace, West Palace volgde dan. Zonder identificatiebewijs werd je meteen gearresteerd. Wij hadden geen pasport bij ons alleen de keycard van ons hotel. Moet roch voldonde zijn :-))

In Frankrijk leefden wij ook duidelijk als twee mannen samen. Iedereen wist dat, like it or not, maar we zijn te pragmatisch om op onze oren te worden geslagen met fiscale problemen aldaar; je kunt immers binnen een uur gepacsed zijn en dat lost alles op.

De Fiscus in Frankrijk is gek, ze erkennen bijv. zelfs een veroordeling van EHvJ  inzake de sociale lasten (zie elder op deze site) niet. Ga je daar dan ook over procederen - zoals de belastingcontroleur ons in aller ernst aanraadde - of trek je alle in Nederland betaalde sociale lasten domweg af op je aangiftebiljet in Frankrijk.

Ik weet niet of je het al ontdekt hebt, maar in Frankrijk heb je geen rechten. Als homo niet, als consument niet, maar ook niet als klant van bijv. Credit Agricole.

Bij de laatste club zelfs riekend naar oplichting.

De zaak met onze handelaar bij SG toont vooral aan uit wat voor arrogante piepeltjes de leiding van de Franse banken bestaat. De vijand komt van buiten maar bijn ons werken alleen maar hoogwaardige en altijd gelijk hebbende Fransen.  

Ik ben erg blij dat ik vanwege mijn werk al een jaar niet meer in Frankrijk woon.

Ik heb mijn huis in Frankrijk verkocht, let wel verheugd maar  sans rancune

Tenslotte: Je zou in Frankrijk in 2008 geen belasting behoeven te betalen volgens eerder redactionele berichten op deze site. Is dat uitgekomen of is dat ook een vorm van miscommunicatie geweest? 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2008-02-08 12:40:38

een beetje kort door de bocht allemaal triv,

als je in signapore gepakt wordt en je komt er af met een hotelsleutel, dan mag je jezelf erg gelukkig prijzen, want geloof me, in de meeste van dit soort landen ben je gewoon de L.

in een vergelijkend land wordt een jongen gearresteerd die als steward werkte voor een vliegtuigmaatschappij, en het vliegtuig stond nog geen twee uur aan de grond.

op grond van wat ? een politieman die de wet wel erg goed opvolgt, en de wet is het verbod van homosexualiteit.

stoer gillen dat je uit een sauna ontsnapt bent is leuk voor jouw, maar voor de anderen zou ik zeggen, waag je niet aan die waaghalzerij, je trekt aan het korste lontje.

dat je in frankrijk geen rechten heb is onzin, je bent waarschijnlijk ergens tegenaangelopen wat je zo negatief heeft gemaakt.

behalve de belastingdienst is ieder frans systeem goedwillend tegenover homosexualiteit, of, het moet aan de persoon liggen die je treft achter de balie, als die een afkeer aan ons heeft kan hij dwarsliggen.

dat is gewoon een kwestie van de persoon ontwijken en een andere aanspreken.

bij de fiscus is de wet nog steeds dat er geen geldigheid is over een in het buitenland afgesloten homohuwelijk, dus wie je ook treft daar, je zit altijd mis, het is de wet die het hun voorschrijft.

verder kun je op zowel gemeentehuizen als prefectures gewoon voor de dag komen als homo en zelfs als samenwonend of gepacst stel, niemand die je iets doet.

bij de meesten winkels en ook bij de overheidsinstellingen werken ondertussen zoveel homosexuelen dat het heel gewoon is.

behalve trivistar ben ik nog nooit iemand tegengekomen die een negatieve ervaring heeft/had in frankrijk.

ik heb in heel veel landen gewoond, en tot nu toe vind ik nergens de gemoedelijkheid van de medeburger tegenover homosexuelen als in frankrijk, spanje en portugal.

het interesseert de mensen niet, dus je doet maar lekker waar je zin in hebt.

in nederland en veel andere landen is men van mening dat men zich moet bemoeien met de medemens, en daar vloeit dus uit voort dat men zich ook op privevlak met jouw leven (kan) bemoeien.

hooguit kun je een burger vinden die je niet aanspreekt, maar dat zijn meestal de heel erg katholieken.

er zijn mensen die of de wet heel nauwkeurig naleven, of de bijbel, maar dat zijn er slechts een paar op de miljoen.

een koppel dat hun huwelijk ongedaan gemaakt kreeg is niet benadeeld door een homohatende fransman, maar door een vooruitdenkende persoon die aankomende bezwaren ziet in dit geval.

leuk ? voor jouw misschien niet, voor mij zal het een worst wezen, ik hoef niet zo nodig getrouwd te zijn, ben zo ook gelukkig.

dus al die verhalen van banken, winkels en anderen; broodje aap.

cees.

 

 

avatar#3902
PJ
Berichten: 7
Reacties: 44

#6 Geplaatst: 2008-02-08 21:31:39

Dank je Cees, voor de geestelijke bijstand.

Ik, wij hebben ook geen enkel probleem met de fransen om ons heen. Twee heren in een groot herenhuis; het hele dorp is op de hoogte. Een enkeling die niet helemaal begrijpt dat er geen vrouw of vrouwen in het spel zijn. Dat zij dan maar zo.

Met de betreffende belasting inspecteur hebben we overigens ook een goede, zakelijke band. In het begin moest hij er even aan wennen wanneer ik belde om te vernemen hoe de zaak vorderde.

Na 20 jaar pacs in NL dachten wij voor vertrek er verstandig aan te doen te trouwen. Eenmaal getrouwd hoef je immers niet meer van tijd tot tijd je PACS of samenlevingscontract aan de nieuwste eisen aan te passen, dachten we toen. En er leek in Europa het een en ander te gaan gebeuren. Inmiddels is er bijna gelijke wetgeving in diverse landen. Frankrijk is zelfs ingehaald door Spanje, waar politici zich blijkbaar goed aan eerdere beloftes houden.

Wij zijn een volgende fase in gegaan met onze zaak. Ik laat tzt wel horen wat er van gekomen is.

PJ

avatar#5160
Afgemeld
Berichten: 0
Reacties: 4

#7 Geplaatst: 2008-02-09 01:18:14

PJ,

Als je mijn opmerkingen leest, dan vindt jij daarin niet waar Surf aan refereert. Dat zijn duidelijk zijn eigen fantasieen. Ik zeg nergens dat je het als homo erg moeilijk hebt. Ik wil juist het tegenovergestelde beweren. Ik stel juist dat je niet over je moet laten lopen, maar dat je wel pragmatisch moet zijn. Ik drink in islamitische landen bijv, geen alcohol.

Mijn opmerking naar jou toe was - heel in het kort - 'Pacs toch gewoon in Frankrijk', het is toch maar een papiertje.

Surf,

Met betrekking tot de Credit Agricole ging het over consumenten rechten en niet over homosexualiteit. Lang voor mijn vetrek heb ik wat aandeeltjes gekocht. De trend was 'dalen'. Mijn aandelen werden een week later geleverd maar geantidateerd en dus tegen de hogere koers. Toen ik wegging, een paar maanden later (nog steeds een dalende beurs), heb ik alles verkocht. De transactie werd wederom pas een week later uitgevoerd maar wel tegen de veel lagere koers op dat moment. Scheelde 5000 EUR.

Buiten Frankrijk kun je verhaal halen, en gelden er regels, maar in Franktijk volgt 'de machhebber' zijn eigen voordeel  en wordt er  - onvermijdelijk - gezegd, dat je maar een proces moet beginnen. Daarom heb je geen rechten als consument, je moet iedere centimeter opnieuw bevechten. Nou hoor ik jou al zeggen, dan moet je maar geen geld of goederen hebben. Gelijk heb je....

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#8 Geplaatst: 2008-02-09 12:54:23

Klopt helemaal, Credit Agrecole is een oplichtersbende. Zij maakten ooit zomaar een bedrag van mijn rekening over naar iemand, geen klant van hun, die met een babbeltruuk aan de telefoon ze daartoe kon brengen. Een aanvraag voor offerte werd al direct als een bindende overeenkomst behandeld, etc etc. procedure beginnen? Kom je in de klauwen van die andere bekende oplichters, boeven, terroristen, nl de advocatuur. Dit.  

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2008-02-10 14:30:18

trivistar,

"Dat zijn duidelijk zijn eigen fantasieen" je mùoet wel ergens een trauma van opgelopen hebben triv want altijd als je pook maar ergens te bekennen valt ben je uiterst negatief, en dat is dus dan ook maar zo voor een ander.

dit zijn niet duidelijk mijn eigen fantasieen want die deel ik met vele vele anderen die een gewoon normaal dagelijks leven lijden in frankrijk, samenwonend of gepacst, en gewoon naar iederen instelling kunnen gaan zonder problemen.

hier in la rochelle is een heel groot gaylife, en toevallig heb ik net een vraag gedeponeerd bij de prefectuur én de belastingdienst over het beginnen van een homo-uitgaans gelegenheid en beiden instellingen zijn me ten zeerste van dienst om alles succesvol te laten verlopen.

echt, je moet ene trauma hebben, maar je woont weer in nl begreep ik, misschien maar beter ook.

inderdaad wat je zegt, gewoon pacsen voor PJ, dat is de beste en makkelijkste manier, en wil hij dan alsnog de strijd aangaan, dan is zijn/hun financiele wereld in iedergeval in orde.

ik begreep dat van die bank in verband stond met het homo zijn, sorry, ik wist niets van je aandelen.

knudde is dat, heb je lekker je best gedaan, gaat de bank er met de grote kruimels vandoor.

ach, ik heb het zelfde een keer meegemaakt met banken in nl, dus daar zit weinig verschil in.

jullie moeten toch zo onderhand wel weten triv en Dit, dat banken, verzekeringen, en belastingen boefjes zijn, dat is toch een oude les ?

die jongeman haaft vijf miljard verloren, en toch heeft de bank er nog twee over, en klagen dat ze doen!

en weet je wie nu die vijf miljard op gaat hoesten ? hihi, de klanten van de bank, grappig he ?

cees.

avatar#5160
Afgemeld
Berichten: 0
Reacties: 4

#10 Geplaatst: 2008-02-11 05:10:15

Gelukkig is de ene heft van jouw reactie(s) onbegrijpelijk en is de andere helft niet terzake. Dus neem me niet kwalijk, dat ik geen behoefte heb aan het lezen van dit soort verhalen. Ook je laatste verhaal in 'entrebavards' slaat als een tang op een varken en niet of nauwelijks op wonen en leven in Frankrijk.  

Als dit het niveau is van deze site, dat is het geen verlies, als deze site snel uit verdwijnt.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2008-02-11 12:43:11

hans (want uiteindelijk was trivistar weer een nieuw synoniem van je, niet ?),

als iemand op bouwen en verbouwen zou zeggen "je kunt ene buitenmuur opbouwen van gipsplaten en schilderen" dan zou het merendeel op deze site omvallen van verbazing en zeggen "ben je nou helemala van d epot gerukt, dat valt er na een week al af!"

zelf sta je er als de haantjs bij om wim bavelaar op het matje te roepen als hij in jouw ogen verkeerde informatie verstrekt over pensioenen en verzekeringen, dus waaroml zou ik niet kunnen zeggen dat jouw informatie over het leven als homosexuleel helemaal niet spoort met dat in het algemeen, wat jij als fantasie van mij beschrijft.

zoals je altijd "deze site is niet goed genoeg voor mij" denk ik dat toch eidelijk tijd is je zelf ten rade te gaan en voorgoed weg te blijven.

sorry voor de anderen dat ik zo reageer maar ik wordt een beetje moe van dit soort figuren.

cees.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#12 Geplaatst: 2008-08-23 19:56:06

Vandaag op de website het bericht gepubliceerd dat Frankrijk nu ook fiscaal het in Nederlands gesloten 'homohuwelijk' erkent voor Nederlanders die in Frankrijk wonen en daar belasting betalen.

Zie http://infofrankrijk.com/pagina/Nederlands+%27homohuwelijk%27++nu+ten+volle+erkend/2920/#2920