Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

iemand ervaring met het laten registreren van je waakhond?

Auteur Bericht

avatar#5158
Carry
Berichten: 1
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2008-02-07 14:49:25

Ik ben benieuwd of iemand hier ervaring heeft met het - verplichte - aangeven van je hond (verplicht bij bepaalde rassen) bij de gemeente. Wat houdt het in en wat voor consequenties heeft het?

bedankt

met vriendelijke groet,

Carry

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2008-02-07 19:22:21

Op deze site staat alleen iets over gevaarlijke honden:

Pitbulls, kruisingen met pitbulls en kruisingen van de volgende rassen zijn verboden: Engelse Staffordshire, en American Staffordshire Terrier, Mastiff, Boerbulls en Tosa.
Rashonden van de American Staffordshire Terrier, Rottweilers en Tosa worden wel tot Frans grondgebied toegelaten, echter op de volgende voorwaarden:
a. verplicht aanlijnen en muilkorven op de openbare weg en in openbare gebouwen
b. eigenaar/houder moet ouder zijn dan 18 jaar en zonder strafblad
c. eigenaar moet verzekerd zijn tegen wettelijke aansprakelijkheid.
Voor Engelse Staffordshire Terrier en Mastiffs met een officieel stamboom (pedigree) gelden geen extra voorwaarden. Bij defenitieve of langdurige vestiging in Frankrijk moeten de eigenaar aangifte doen op het gemeentehuis.

Frankrijk is de laatste maanden regelmatig opgeschrikt door ernstige ongelukken met gevaarlijk honden, lees: onverantwoordelijke hondenbezitters.

Van een meldingsplicht van waakhonden heb ik nog niet gehoord. Als je wat aanwijzingen kunt geven over de herkomst van het bericht dat je speciale honden moet aangeven, kan ik verder wat zoeken.

Meer over huisdieren en Frankrijk: 

http://infofrankrijk.com/pagina/%28Huis%29dieren/350/

Wim

avatar#5158
Carry
Berichten: 1
Reacties: 4

#2 Geplaatst: 2008-02-07 23:31:33

Bedankt ook hier, Wim. Ik wist dit wel, maar ik vroeg me specifiek af hoe het dan gaat met dat aangifte doen op het gemeentehuis, wat daar de consequenties van (zouden kunnen) zijn en hoe dat in zijn werk gaat.

met vriendelijke groet,

Carry