Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

compjuterproblemen

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2008-02-09 10:22:07

dag lieve mede-forummers........

wie o wie kan mij helpen ?? mijn kompjuter doet niet wat ik wil,

sterker nog, hij doet niks, de lap-top doettet wel...

grrrrrrrr. France telecom...u begrijpt het al...

wie kan en wil, event. per telefoon,

mij aanwijzingen geven zodat de kompjuter wet wifi

kommuniceert ?? Ik beloof dat ik niet zelf aan de telefoon kom, maar mijn echtgenoot, die weet er in elk geval meer van dan ik.

langskomen mag ook, tegen vergoeding of voor een paar lekkere flessen wijn ??

dineetje ?? Ik kook nl. wel erg goed....

graag uw reaktie, waarvoor dank, J. Weusten 03.85.24.23.86

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2008-02-09 18:48:40

Geachte mevrouw Weusten,

U schrijft grrrrrrrr. France telecom...u begrijpt het al... eerlijk gezegd begrijp ik het helemaal niet (en dat komt volgens mij niet alleen omdat u het hier over mijn werkgever heeft ;-) !

Ik begrijp uit uw berichtje dat u problemen heeft met uw PC ... wat France Télécom daar aan zou kunnen doen zie ik niet echt, maar ik ben uiteraard toch bereid om u te helpen ...

Allereerst een paar vraagjes om te begrijpen wat uw probleem precies is:

- u schrijft dat de laptop "het" wel doet en de computer "niks" doet ... ik neem aan dat u bedoelt dat de Internetverbinding (met een Livebox??) wel werkt vanaf de laptop maar niet vanaf de PC => is dat inderdaad het probleem??

- als bovenstaande inderdaad het probleem is: heeft de Internetverbinding van de PC al eens eerder correct gefunctioneerd via WiFi ?

- weet u zeker dat uw computer een ingebouwde WiFi netwerkkaart heeft? Zoniet dan zal de PC via een kabel (een zogeheten Ethernetkabel; bijgeleverd [vrij kort, da's waar] bij de Livebox!) op de Livebox aangesloten moeten worden

Als u alvast deze vraagjes kunt beantwoorden kan ik u eventueel wel bellen om uit te leggen hoe u het een en ander vervolgens werkend kunt krijgen ...

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#5160
Afgemeld
Berichten: 0
Reacties: 4

#2 Geplaatst: 2008-02-10 02:26:41

Inderdaad: waarschijnlijk heeft de laptop  wel een WiFi interface en de PC niet (gebruikelijke situatie). Oplossing: een USB WiFi interface aanschaffen voor een paar tientjes of de PC via een netwerk kabeltje verbinden (veel goedkoper - 2 EUR).

France Telecom is inderdaad een pain in the back want zonder insider hulp van vriend Thomas kom je vaak geen stap verder bij dat bedrijf. Waarvan acte!