Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

reADSL

Auteur Bericht

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#0 Geplaatst: 2008-02-10 17:06:37

Orange levert reADSL met "Pas déngagement ni de frais de résilition". De kleine lettertjes krijg je waarschijnljk pas te zien als je je hebt aangemeld.

Kun je dit abonnement ook krijgen in combinatie met een "ligne residence secondaire" ? En als je de reADSL tijdelijk wil opschorten, hoe soepel gaat dit? Wie heeft ervaring ? 

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2008-02-10 19:38:12

Ted,

Voor France Telecom of Orange maakt het denk ik niets uit of een telefoonlijn een primaire lijn dan wel een ligne residence secondair is: diverse bezitters van zo'n ligne secondair in mijn omgeving kregen opgewekte brieven toegestuurd dat ze nu ook een adsl aansluiting konden nemen.

Lastige is alleen dat wat je nu wilt imiteren de situatie is van  een bas débit aansluiting met de Orange accès libre internet toegang (modem +  2 cent per minuut on-line), geen abonnementskosten. Stel je in dit geval je ligne secondair voor een maand of meer tijdelijk buiten werking dan maak je per definitie al geen internetkosten, en hoeft er ook geen internetabonnement tijdelijk te worden stopgezet.

Maar wat ik op de Orange site zie is dat ook bij de zg. à la carte internet abonnementen (zonder telefoon of tv) je er voor minimaal  12 maanden aan vast zit. Zeg je daarna op, dan zijn er inderdaad geen frais de résiliation aan verbonden. Zeg je toch eerder op, dan moet je toch het volledige abonnementsgeld voor de resterende periode betalen.

Denk dus dat Orange geen passende aanbieding heeft.  

Een model waarbij je door je provider alleen zou worden afgerekend op je download hoeveelheid of je on-line uren, eventueel in combinatie met een goedkoop vastrecht per maand, zou nog het dichtst in de buurt komen van wat jij wil.

Heb geen idee of er een Franse provider is die iets dergelijks aanbiedt. 

Rob 

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#2 Geplaatst: 2008-02-10 22:23:49

Hallo Ted,

Het zou wat zijn als een bedrijf "de kleine lettertjes" pas zou laten zien wanneer je je abonnement al afgesloten hebt. Voorzover ik weet is dat illegaal en is er dan ook geen enkel bedrijf wat dat doet ... soms vraag ik me toch echt af waarom mensen denken dat bedrijven expres dergelijke dingen zouden doen! In de meeste gevallen is het gewoon zo dat mensen zelf niet goed lezen ...

In het geval van Internetaanbiedingen raad ik altijd aan om het zogeheten "Fiche d'Information Standardisée" (FIS) te lezen ... Dit document maakt het mogelijk om verschillende aanbiedingen van één of meerdere aanbieders te vergelijken en om de belangrijke gegevens van een bepaald abonnement snel op een rijtje te hebben.

Andere kleine lettertjes dan de voorwaarden vermeld in het FIS en op de pagina over het betreffende abonnement zijn er niet ... Het FIS voor de Internet à la carte abonnementen is hier te vinden. Alle gegevens over het abonnement zijn te vinden op abonnez-vous.orange.fr > vous n'êtes pas encore abonné > à la carte sans engagement > link "en savoir plus" onder "internet"; de kleine lettertjes zijn te vinden door op de link "Mentions légales" onderaan de pagina te klikken (schrik niet: de meeste voorwaarden gaan over TV via ADSL en Telefonie via ADSL en dat is op jou in principe niet van toepassing; alleen de voorwaarden 2, 5, 6, 13, 14, eventueel 15 en eventueel 23 zijn voor jou dus interessant).

Rob, hoe kom je er bij dat je voor minimaal 12 maanden aan een abonnement Internet à la carte vast zit ? Wanneer Orange zegt "sans engagement de durée ni frais de résiliation" dan is dat ook gewoon zo ... Voor een abonnement à la carte is er dus GEEN minimumduur voor het abonnement en betaal je geen aansluit- en geen opzegkosten (tenzij je de combinatie Internet + telefoon + TV neemt).

Wat Ted aangeeft is in theorie dus zeker mogelijk: het abonnement Internet à la carte via Re-ADSL (wat staat voor Reach Extended ADSL, ofwel ADSL op een erg lange telefoonlijn via een speciale techniek waardoor toch ADSL met een snelheid van 512 kbps aangeboden kan worden) is te gebruiken in combinatie met een ligne résidence secondaire en in theorie is het dan dus ook zeker mogelijk om het abonnement op te zeggen voor de periode waarin je het niet gebruikt en vervolgens weer opnieuw aan te vragen.

Ik zeg in theorie, want ik ken nog steeds niemand die hier praktijkervaring mee heeft (mocht er iemand zijn, laat het dan zeker weten!!) en het aan- en afsluiten van een ADSL-verbinding is technisch niet zo eenvoudig en snel te doen als het tijdelijk stopzetten van een telefoonlijn. Ook is het zo dat wanneer de telefoonlijn tijdelijk wordt stopgezet, de ADSL-verbinding gewoon door blijft lopen en die zul je dus apart per aangetekende brief op moeten zeggen. Voor het afsluiten moet je rekenen op een einddatum van het contract die samenvalt met de laatste dag van de maand waarin de opzegbrief wordt ontvangen en voor de (her)aansluiting moet je rekenen op een aansluitdatum van ongeveer 15 dagen na de aanvraag.

Dit betekent dus dat het waarschijnlijk niet echt prettig te gebruiken zal zijn als je steeds een maandje in Frankrijk zit ... wanneer je 3 of 6 maanden in Frankrijk zit zal het zeker op deze manier wel te gebruiken zijn maar zul je zelf de data goed in de gaten moeten houden voor opzeggen en weer opnieuw aanvragen.

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2008-02-10 23:26:52

Ik moet Thomas nog het gelijk geven dat hij heeft (discussie in een eerdere "thread" over ADSL): inderdaad zijn Franse Internetaanbieders niet duurder dan Nederlandse. Het verschil is voor mij -op het platteland met 512/128 ADSL- dat je voor die lage snelheden ongeveer evenveel moet betalen als de hoge. In Nederland heb je die lage snelheden nauwelijks meer, iedereen zit wel zo'n beetje op snel. Door rampzalige politieke besluitvorming is Frankrijk nu een lappendeken geworden met langzaam en snel door elkaar, afhankelijk van de aanbieder en in onze streek schijnen wij er ook nog Wimax bij te krijgen om het leed te verhelpen.

Het moet mij van het hart dat het wel typisch Nederlands is om te gaan zitten mieren om voor 100 of 200 euro minder per jaar ingewikkelde contructies te bedenken om niet teveel voor telefoon of internet te betalen. Kan dat in Nederland soms ook? Denk-ut niet!

Wat bescherming van consumenten betreft: Frankrijk beschermt consumenten wellicht nog beter dan Nederland. Wettelijke bedenktijden, geen automatisch doorlopende abonnementen, strikte procedures. "Publicité mensongère", daar waagt een groot bedrijf als France Telecom zich niet aan. Wel even de kleine lettertjes lezen, zoals overal.

Ik heb het dan even niet over als je in handen valt van "artisans" die het niet zo nauw nemen met levertijden en termijnen...... dat is de keerzijde van de cultuur die zo geroemd wordt door Nederlanders: dat Fransen zo relaxt en gemoedelijk zijn. Nauwelijks waar overigens.

Steven

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2008-02-10 23:37:24

Dubbel van vorige bericht, dus verwijderd (te ongeduldig geklikt)

Steven

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#5 Geplaatst: 2008-02-11 00:10:12

@ Rob: kun je aangeven waar op de Orange-site je je stelling over die 12 maanden minimum hebt gelezen? Ik neem niet aan dat je het uit je duim hebt gezogen dus gaat het wellicht om een (taal)misverstand. Of Orange maakt zich, hoe onwaarschijnlijk het ook moge klinken, daadwerkelijk schuldig aan 'publicité mensongère'.

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#6 Geplaatst: 2008-02-11 15:11:34

Thomas,

bedankt voor de informatie. In mijn zoektocht vind ik ook nog de mogelijkheid van reADSL voor €10,- per maand (plus verbindingskosten €1,-/uur). Maar deze mogelijkheid zou weer niet op mijn nummer mogelijk zijn terwijl juist dit "offre" speciaal bedoeld is voor een maison secondaire.....

Overigens heb ik ook al de melding gehad "Un abonnemnt haut debit Orange existe deja sur la ligne thelephonique .........".

Hoe dat kan is mij een raadsel, want ik heb me toch nog echt niet aangemeld. 

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#7 Geplaatst: 2008-02-12 18:05:30

Ivo, Thomas, Ted,

1)  Thomas heeft 100% gelijk, ik heb iets te snel op de site van Orange bij de à la carte abonnementen en voorwaarden  gekeken naar alleen de opzeggingskosten:  frais de résiliation, en niet een paar alinea's hoger bij de durée d'engagement.

durée d'engagement12 mois sur les formules internet, tv, téléphone
sans engagement sur les offres internet à la carte
frais de résiliationaucun
(En cas de résiliation avant l’échéance minimale de 12 mois, sauf motif justifié, le client est redevable des montants des abonnements restant à courir.)

Modification de l’offre

2 changements offerts puis 60€ TTC par changement supplémentaire.

2)   Wat de  oorspronkelijke vraag van Ted betreft, is er een "knipperlicht" scenario denkbaar, heeft Thomas al op de administratieve en technische complicaties daarvan gewezen. Gezien het extra werk dat zo'n soort model ook van de provider zou vragen lijkt het mij - dit is een vermoeden - dat men daar niet op zit te wachten. Een verstandige provider zal daar vast wel een limietje voor inbouwen, om er geen verliespost van te maken. Een variant bijvoorbeeld op de "fair use policy"  zoals we die tot een aantal jaren terug vrij vaak tegenkwamen om extreme downloaders wat in te kunnen tomen. Het is inderdaad wat Thomas zegt, benieuwd wie hier als eerste "jurisprudentie" over weet uit te lokken bij Orange. Of dat er toch nog ergens in de voorwaarden van Orange een specifieke - of meer algemeen geformuleerde clausule staat. Vermoed evenwel dat reADSL voor E 10 per maand, 1 uur gratis, en verder E 1 per extra uur al behoorlijk is toegesneden op de situatie van een maison secondaire.

3) Voor wat de onduidelijkheid die Ted nu heeft m.b.t. de vraag of hij reADSL kan krijgen biedt de site www.dslvalley.com bruikbare technische info. Je krijgt o.a. te zien op welke telefooncentrale je bent aangesloten, hoeveel meter je er vandaan zit, en wat de te verwachten signaalverzwakking is. Geeft in ieder geval een aardige indicatie of het in principe zou kunnen. Maar de provider beslist.

Rob 

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#8 Geplaatst: 2008-02-13 11:35:53

2) Voor de duidelijkheid: er zijn 2 mogelijkheden via Orange voor reADSL zonder engagement:

- voor € 25 per maand zonder verbindingskosten

- voor € 10 per maand + € 1 per uur verbinding

De laatstgenoemde mogelijkheid zou op mijn nummer niet beschikbaar zijn.

Weet Thomas ook waarom ?

3)Ik weet al hoeveel dB demping ik heb en de afstand tot de centrale (7022m) Maar als ik me bij Orange probeer aan te melden krijg ik de mededeling dat er al een haut debit aansluiting aanwezig is. Weet Thomas hier raad of is het slechts een computerstoring geweest ?

Een website met ook veel info over internetaansluitingen : www.ariase.com

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#9 Geplaatst: 2008-02-14 18:47:59

Ik ben van plan om het Orange à la Carte abonnement per eind maart a.s. te nemen voorafgaand aan mijn volgende verblijf in LDF.

Volgens het FIS waarvan Thomas bovenstaand de link geeft wordt voor de looptijd niet een jaar aangegeven maar:

Durée d’engagement - Contrat à durée indéterminée sans période d’engagement

Thomas, ik heb over het aangaan van het abonnement tel. contact gehad met de agence bij mij in de buurt en ik kan het abonnement telefonisch - 2 weken van te voren - melden waarop het dan op de gevraagde datum zal worden gestart.

Volgens informatie van dezelfde agence moet het beëindigen plaats vinden bij FT. De betreffende FIS zegt hierover: 

"Toute demande de résiliation devra être adressée par courrier recommandé avec accusé de réception au Service Client France Télécom. La résiliation sera effective le dernier jour du mois pendant lequel France Télécom réceptionnera le courrier de résiliation.

Pour connaître toutes les modalités de résiliation, contactez le Service Client"

Voila, ik zal mijn ervaringen tzt melden.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#10 Geplaatst: 2008-02-14 22:04:35

Hallo,

Allereerst mijn excuses voor de late reactie ... ik heb het nogal druk op dit moment!

Ted, om je vragen te kunnen beantwoorden heb ik wat persoonlijke gegevens nodig. Ik kan namelijk op basis van die gegevens nakijken welke diensten er op dit moment geconfigureerd staan voor de telefoonlijn en wat eventueel de mogelijke niet-beschikbaarheid van de zogeheten compte haut débit veroorzaakt. 

De gegevens die ik nodig heb zijn:

- het telefoonnummer

- het e-mail adres of numéro de compte als je op ditmoment al diensten afneemt van Orange (via inbellen ofzo)

=> ik kan me voorstellen dat je die gegevens liever per mail stuurt: dat kan via de link "e-mail" onder dit berichtje of via het mail adres wat op mijn website staat vermeldt 

Zoals je zelf al aangeeft zijn er inderdaad in dit geval twee soorten abonnementen mogelijk. Ik was het bestaan van de compte haut débit alweer helemaal vergeten ... ik heb dus even op ons intranet de gegevens opgezocht : gezien de beperkte doelgroep hiervan maakt Orange hier helemaal geen reclame meer voor en wordt dit abonnement ook niet aangeboden via de website van Orange. Het abonnement is echter nog wel te verkrijgen: ofwel via een partner website van Orange of op specifiek verzoek in een agence France Télécom of telefonisch via het gratis nummer 1014. Dit aanbod is in principe beschikbaar voor lijnen waarop gewoon DSL wordt aangeboden maar ook voor lijnen waarvoor Re-ADSL gebruikt moet worden.

Re-ADSL is beschikbaar op telefoonlijnen met een demping tot 78 dB. Op basis van de lengte van je telefoonlijn alleen is de demping niet uit te rekenen aangezien ook de diameter van de telefoonlijn hierbij een belangrijke rol speelt ...

"de Mereltjes": de informatie die je plaatselijke agence gegeven heeft klopt inderdaad. Mocht het aanmelden telefonisch niet lukken of problemen opleveren om dat vanuit Nederland te doen dan kun je het ook nog altijd online doen op http://abonnez-vous.orange.fr .

Ik ben zeker benieuwd naar je ervaringen van op deze manier handig gebruik maken van de Internet à la carte abonnementen en ik denk dat anderen hier er ook wat aan kunnen hebben om een eventuele keuze te kunnen maken tussen wel of geen ADSL in hun résidence secondaire.

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#11 Geplaatst: 2008-02-16 13:14:01

Thomas, bedankt voor de info per email. Is er ook een mogelijkheid de klantenservice (1014) vanuit NL te bellen ?

Mbt "pas d'engagement" heb ik wel gezien dat de alg. voorwaarden veranderd zijn. Enige tijd geleden moest je een goede reden hebben je abo op te zeggen. Als je die niet had werd de opzegging geweigerd. Met als gevolg een "engagement á vie". Ik vermoed dat een rechter hier een eind aan gemaakt heeft. 

oude conditions generales: http:/images.eto.fr/abonnez-vous/pdf/compteHautDebit.pdf

nieuwe conditions:

http://www.agence.francetelecom.com/doc/contrats/contrat795.pdf

forum hierover: http://www.frameip.com/nntp/fr-reseaux-internet-fournisseurs/92771-fr-reseaux-internet-fournisseurs-compte-haut-debit-orange-sans-engagement.htm

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#12 Geplaatst: 2008-02-17 13:41:55

Hoi!

De klantenservice is ook vanuit Nederland te bellen ... dan natuurlijk alleen niet gratis, maar wel naar keuze in het Frans of in het Engels:

00 33 1 55 78 60 34 (en français)

of

00 33 1 55 78 60 56 (in English)

van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur

Voor diegenen die in Frankrijk zitten maar liever een medewerker willen spreken die ook Engels spreekt is er ook een (gratis!) nummer: 0800 364 775 (ofwel 0800 ENG SPK)

zie voor meer informatie http://www.orange.com/en_EN/tools/contact/index.html

Als ik het me goed herinner vermeldt Wim deze nummers op de pagina over telefonie over deze website.

Groeten,

Thomas Vergouwen

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#13 Geplaatst: 2008-03-04 21:24:56

Eerst nog geprobeerd via email uitsluitsel te krijgen maar kreeg steeds een ontwijkend antwoord. Alsof ze niet kunnen lezen, lijkt Nederland wel. Maar ja, je zult maar een paar honderd emails per dag moeten afwerken.

Toen dus maar een keer gebeld. De mevrouw wist gelijk waar ik het over had en zou het in orde gaan maken. Het modem zou opgestuurd worden maar dat zal ik, als ik er weer ben, dan even moeten gaan ophalen bij het postkantoor. Een voorbeeldige behandeling. Maar nu nog zien of het echt gaat werken en of ik er na de zomer weer van af kan.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#14 Geplaatst: 2008-03-12 13:29:19

"Enige tijd geleden moest je een goede reden hebben je abo op te zeggen. Als je die niet had werd de opzegging geweigerd. Met als gevolg een "engagement á vie". Ik vermoed dat een rechter hier een eind aan gemaakt heeft."

Ongelooflijk... ik weet dat dit soort algemene voorwaarden vol zitten met clauses abusives (zit zelf bij Neuf dus ik kan het weten), ook de frais de resiliation zijn een clause abusive en ben je dus niet verplicht te betalen, maar dit "goede reden" verhaal slaat alles...

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#15 Geplaatst: 2008-03-26 12:30:40

Ik ben eigenlijk hier ook erg in geinteresseerd

Dat abo van € 10 per maand en € 1 per uur extra spreekt mij wel aan voor ons vacantiehuis 

Kan ik ook gebruik maken van re-adsl en hoe werkt het aanmelden ervan als ik bij FT nu een vaste lijn overeenkomst heb

Moet ik dan apart nog een modem kopen of huren, of zit dat erin en kan dat dan ook een draadloze wifi verbinding zijn?

Welke snelheid krijg ik dan bij re-adsl, 2mbps en is dat genoeg voor email binnenhalen en versturen?

Als je het uur per maand niet gebruikt hebt, schuift dat dan ook door naar de volgende maanden?, zodat je bijv na 6 maanden een tegoed hebt van bijv 5 uur?

volgens dslvalley zit ik op 3 km afstand van de centrale en heeft mijn verbinding  

Taux d'atténuation : 30.9 dB Débit ADSL (estimation) : 2 Mbps Débit ADSL2+ (estimation, si disponible) : 2 Mbps

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#16 Geplaatst: 2008-03-26 17:34:35

en kunnen jullie mee laten zien waar deze aanbieding staat want ik kan het niet vinden bij orange

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#17 Geplaatst: 2008-03-27 17:39:54

In de diverse berichten op dit forum over adsl heeft Thomas Vergouwen al uitvoerig uitgelegd hoe het nu precies zit met readsl, adsl en abonnementsvormen.

Het enige dat ik daar nu even van in herinnering breng is dat readsl een technische oplossing is om abonnees die te ver weg zitten voor een gewone adsl aansluiting toch te kunnen bedienen. Grofweg de aansluitingen die tussen de 5 en max 8 km verwijderd zijn van een centrale. Om die grotere afstand te kunnen halen wordt wel de bandbreedte - lees je snelheid - wat beperkt. Maar altijd vele malen sneller dan mijn 56 kb modem, waarmee ik overigens uitstekend kan emailen, en foto's (mits gecomprimeerd) kan versturen. Dat gaat met readsl dus zeker lukken (512kb/s download).

Maar gelet op de uitkomsten van je dslvalley meting ben je niet gebonden aan de readsl oplossing, want gezien de te overbruggen afstand en de verzwakking zou je ook kunnen zoeken naar een abonnement dat gebruik maakt van het reguliere adsl signaal. Gezien de vele aanbiedingen, en vooral de wijzigingen daarin, vergt dat wel wat zoekwerk. Tik op google maar readsl in, of compte haut débit, en kijk maar wat er in het visnet mee naar boven komt.

Zoals Thomas in deze rubriek al aangaf, lopen de readsl aanbiedingen niet rechtstreeks via (de site van) Orange zelf, maar zijn het derden die dit soms in de aanbieding hebben.

Dit is er één van, met een eenvoudig usb modem: https://orange.degrouptest.com/offres/compte-haut-debit.html

Verder: lees voor meer info even wat er op dit forum al over het onderwerp adsl besproken is.

Rob

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#18 Geplaatst: 2008-03-30 17:54:07

bedankt, ik ga ermee aan de slag

het lijkt wel dat de door jullie genoemde € 10 per maand optie voor re-adsl goedkoper zal zijn dan een standaard adsl (wel sneller) ad ca € 25,50 of € 29 per maand in mijn geval van een vacantiehuis, waar we regelmatig zijn

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#19 Geplaatst: 2008-03-30 19:54:15

Andrevs,

   Goedkoper: ja, maar hou er wel rekening mee dat je bij deze abonnementsvorm per uur wordt gefactureerd.

   Per maand is het eerste uur gratis, daarna gaat de teller lopen: E 1 per ieder extra uur. Er is gelukkig wel een plafond ingebouwd: wat er in rekening gebracht wordt is nooit meer dan E 39,90 per maand.  Heb overigens in de informatie niets teruggevonden over een mogelijkheid tot sparen van niet gebruikte gratis-uren. 

Rob 

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#20 Geplaatst: 2008-03-31 12:56:39

Inmiddels in Frankrijk geweest. De beloofde reADSL Compte Haut Debit aansluiting was er niet. Gebeld met klantenservice waar men mij vertelde dat op mijn nummer Compte Haut Debit toch weer niet beschikbaar is om technische redenen..... en dat kon mij niet even per email gemeld worden.

De mevrouw raadde mij aan om "Intenet a la Carte" te nemen. Dit zou ik zelfs eenvoudig kunnen suspenderen via internet. Toen ik haar vroeg of dat nieuw was omdat ik dat nog niet ergens had gelezen was het antwoord dat ik haar toch op haar woord kon geloven.  Dat doe ik nog maar even niet. Ik kan de CG van Internet a la Carte trouwens ook niet meer vinden op de website. De website met een link naar alle contracten is nu leeg.

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#21 Geplaatst: 2008-03-31 14:08:34

Ted,

Sinds een week heb ik "Intenet a la Carte". Abonnement afgesloten telefonisch vanuit NL. Geniet er nu in LDF van. Heb het nog niet beeindigd, moet aangetekend aan FT. Zie voor eerdere uitvoerige discussie hierover op dit draadje.

Jan Joost

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#22 Geplaatst: 2008-03-31 22:49:19

De beloofde reADSL Compte Haut Debit aansluiting was er niet. Gebeld met klantenservice waar men mij vertelde dat op mijn nummer Compte Haut Debit toch weer niet beschikbaar is om technische redenen.

Wie heb je precies gebeld? Als je de klantenservice van Orange gebeld hebt is dat antwoord te verwachten want zoals eerder al aangegeven wordt de Compte Haut Débit niet rechtstreeks door Orange aangeboden maar alleen via wederverkopers. 

De website met een link naar alle contracten is nu leeg.

Nee hoor!! Alles staat er nog en het adres is niet veranderd ... 

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#23 Geplaatst: 2008-04-01 09:29:27

Ik heb mij eind februari op jouw aanraden aangemeld bij de klantenservice van Orange voor Compte Haut Debit. Men zou het in orde gaan maken. Krijg begin maart een email dat mijn coordonnees zullen worden aangepast. Hoor dan niets meer. In Frankrijk aangekomen geen ADSL. Toen dezelfde klantenservice van Orange gebeld. Men stelde nu dat het toch niet mogelijk was. Helaas kon men mij dat niet even melden zodat ik een andere keuze had kunnen maken.

Overigens kan ik het mij aangeraden "Internet a la carte" niet vinden in combinatie met reADSL. Wel in combinatie met telefoon etc.

De website met alle contracten (dat waren er meer dan de 20 van jouw website) is wel degelijk leeg:

http://www.agence.francetelecom.com/mx/?tp=HTM&donnee_appel=FTASN&id=&type=&IDCible=&page-suivante=php/contratoo/contrats.php&idSegment=2

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#24 Geplaatst: 2008-04-01 11:55:10

Ted, Thomas,

Niets is veranderlijker dan de inhoud en vormgeving van websites. Diverse bladwijzers op mijn pc verwijzen inmiddels naar niet meer bestaande webpagina's. Het is niet anders. Zou me niet verbazen wanneer dat hier ook meespeelt.

Over het voortdurend wisselend aanbod van nieuwe abonnementsvormen is ook op deze site al geconstateerd dat zelfs computerbladen met een meerkoppige redactie het tempo nauwelijks kunnen bijbenen, en dat iedere inventarisatie en vergelijking niet meer is dan een tijdopname, die vaak op het moment van publiceren alweer gedeeltelijk achterhaald is.

Wat de techniek van het reADSL aanbod betreft: de telefooncentrales moeten hier wel de juiste apparatuur voor hebben. In 2005 begon France Telecom met een gefaseerd stappenplan om zoveel mogelijk Fransen ook via reADSL toegang tot het internet te bieden. Ook vanuit de politiek werd daarop aangedrongen. Wat ik daar in discussies op het internet over lees is dat er aanvankelijk vertragingen zijn ontstaan in deze "roll-out". Er bestaan dus " zones de couverture Re-ADSL", en gebieden waar dat (nog) niet het geval is.

De goedkope reADSL aanbiedingen (bijv. de E 10 variant + afrekening per uur) kom ik nu tegen bij o.a.: ariase.com, zoneadsl.com en orange.degrouptest.com.

De huidige "internet à la carte" abonnementen staan op de Orange site, zie de link van Thomas.

En wat doe ik in de tussentijd? Leun achterover, met zo nu en dan het ouderwets vertrouwde geluid van de handshake signalen van mijn 56 k modem op het trommelvlies. Wetend dat 13 km verwijderd van de dichtstbijzijnde telefooncentrale en met een demping van meer dan 112 dB snel internetten er voorlopig niet inzit.

Rob


avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#25 Geplaatst: 2008-04-01 12:11:07

Rob,

als je op de door jou genoemde websites mijn telnr intoetst kom je er achter dat er op deze manier geen € 10,- variant (Compte Haut Debit) beschikbaar is. Er is uitsluitend de "512K étendu" beschikbaar en dus geen "a la carte". En als je voor mij een link heb naar een site die wel de combinatie van 512K (reADSL) en "a la carte" biedt ben ik je dankbaar.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#26 Geplaatst: 2008-04-01 14:33:38

Ted,

Het hoopgevende is dat op de site van Ariase in ieder geval wordt gemeld dat de gebruikte techniek bij het "512 K étendu" abonnement die van reADSL is. Technisch gezien behoort het dus tot de mogelijkheden, maar men (de marketing boys & girls?) doet de E 10 variant niet in de aanbieding. Verbaast me eerlijk gezegd, want op de site wordt er wel melding van gemaakt. Zie:

http://www.ariase.com/fr/orange/compte-haut-debit.html

Omdat je niet alles moet geloven wat er geschreven wordt of op je beeldscherm verschijnt, zou ik gewoon voor de zekerheid maar eens zelf bellen, of je laten terugbellen (optie onderaan de Ariase pagina: On vous rappelle), en als dat niet kan, mailen met deze drie aanbieders.

Hoopgevend is ook het volgende citaat van Nicolas Sarkozy dat op de site van Ariase te vinden is: "Je veux porter en deux ans à 70% la part des ménages francais équipés d'un ordinateur, et je veux que 100% des Francais aient accès à l'internet à haut débit fixe et mobile avant la fin de mon quinquennat".

Iets lastiger is de weg daar naar toe. Ik zoek vanavond nog wat verder, wie weet kom ik nog wat tegen.

Rob

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#27 Geplaatst: 2008-04-01 22:15:55

Ted,

Ben nog een paar aanbieders van reADSL / compte haut débit tegengekomen:

http://www.expansys.fr/d.aspx?i=128887

http://www.echosdunet.net/comparatif_adsl/detail.php?ido=70

Geen idee of deze twee wel bereid of in staat zijn te leveren op jouw telefoonnummer, of dat deze aanbiedingen alweer van wat oudere datum zijn, en dus niet meer geldig.

Wat me wel een beetje zorgen baart is dat het meeste dat via Google over reADSL te vinden is op internet - de discussies tussen de Franse "internautes" - dateert uit 2005 of 2006. Of het is nadien naadloos en zonder problemen geïntegreerd in het aanbod van de diverse providers, of het is zo'n kleine niche markt gebleven dat er weinig nieuws over te melden valt.

Ben benieuwd of jij er nog in slaagt ergens groen licht te krijgen voor zo'n aansluiting via het 10 Euro abonnement.

Rob

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#28 Geplaatst: 2008-04-02 09:48:06

Bedankt voor je moeite. Als je bij de eertse link wilt bestellen is het klaarblijkelijk geen probleem, ze rekenen ook nog € 9,- afleverkosten. Het abo kost hier overigens € 12,-. Maar of het ook daadwerkelijk op mijn telnr geleverd kan worden blijft geheel onduidelijk. Bij de tweede link wordt je direct doorgelinkt naar Orange, dus geen nieuws.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#29 Geplaatst: 2008-04-02 20:05:50

Wat betreft de contracten, raad ik je toch echt aan de pagina die ik in mijn vorige berichtje aangaf te raadplegen, want nogmaals: alles staat op die pagina en het adres daarvan is nog steeds hetzelfde gebleven.

Voorzover ik weet heb ik de link die jij in je berichtje geeft nooit genoemd ... en zoals Rob al aangeeft is het met websites vaak zo dat adressen veranderen ... Wanneer ik op de website van France Télécom klik op Internet en vervolgens een willekeurig abonnement staat er onderaan ook gewoon de link die ik geef voor de "Fiches d'information standardisées".

Verder geef je in je berichtje aan dat je je op mijn aanraden hebt aangemeld bij de klantenservice van Orange ... waarschijnlijk was dat dan in antwoord op een vraag hoe een ADSL abonnement aan te vragen (standaardantwoord: via de website http://abonnez-vous.orange.fr , via de telefonische klantenservice of in een France Telecom winkel) en niet specifiek voor een "Compte Haut Débit" want zoals ik al eerder aan heb gegeven wordt dat abonnement niet rechtstreeks door Orange aangeboden ...

In theorie is het tegenwoordig zo (dat is onlangs veranderd lees ik op ons intranet) dat een klant die specifiek hierom vraagt (in de winkel of via de klantenservice dus) nu ook rechtstreeks via Orange weer het abonnement kan krijgen (maar het zal niet meer spontaan aangeboden worden); het kan echter zo zijn dat er technische redenen zijn waarom het niet zou werken op een bepaalde telefoonlijn.

Op basis van je telefoonnummer kan gekeken worden welke snelheid en welke ADSL techniek (ADSL, ADSL2+, Re-ADSL) beschikbaar is op jouw telefoonlijn. In principe kan in de meeste gevallen op dat moment niet gezegd worden of het abonnement Compte Haut Débit beschikbaar is of niet.

Re-ADSL betreft slechts een beperkt aantal telefoonlijnen (te lang voor gewoon ADSL en aangesloten op een telefooncentrale die geschikt is gemaakt voor Re-ADSL) en wordt dus niet specifiek genoemd op de website van Orange als je kijkt naar Internet à la carte (het idee is dat u als klant niet op zoek bent naar een techniek [Re-ADSL] maar naar een werkende Internetverbinding ...). Wanneer u echter op de website van Orange een test doet door Internet à la carte te kiezen en vervolgens op "abonnez-vous" te klikken wordt automatisch gevraagd een telefoonnummer in te vullen en vervolgens krijgt u de verschillende abonnementsvormen die mogelijk zijn op uw telefoonlijn te zien (m.u.v. Compte Haut Débit).

Ter informatie: Re-ADSL is beschikbaar voor 9931 telefooncentrales in Frankrijk, dus het betreft zeker een beperkt maar niet een heel erg klein aantal potentiële gebruikers.

Wat betreft het citaat van Sarkozy: die zegt wel meer wat je met een emmer zout moet nemen ... hij zegt er niet bij wie er voor de kosten op moet draaien en heeft zich vast niet van tevoren laten inlichten over hoe groot die kosten precies zijn ... Wat betreft vast en mobiel breedband Internet voor 100% van de Fransen is het technisch vrijwel niet haalbaar tegen redelijke kosten die het ook nog rendabel maken (en de Franse staat heeft volgens mij niet ergens een hele grote pot met geld staan om dat probleem op te lossen) en zijn uitspraak over 70% van de Fransen die een computer hebben lijkt het mij toch echt zo dat 'ie niemand kan dwingen een computer te kopen ...

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#30 Geplaatst: 2008-04-04 15:56:59

Thomas, je hebt me toch echt tot 2 keer toe via email aangeraden om mbt Compte Haut Debit te bellen met 1014. Maar de andere aanbieders beweren overigens ook dat een Compte haut Debit niet mogelijk is op mijn lijn.

De fiches standardise waarnaar je verwijst is natuurlijk nog iets anders dan de conditions generale.  

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#31 Geplaatst: 2008-04-05 11:24:17

Ted,

De enige informatie die ik op dit moment nog kan toevoegen aan deze discussie, waar ook andere adsl zoekenden wat aan kunnen hebben, is een site waar in één keer alle gegevens worden vermeld van de telefooncentrale waar je op bent aangesloten.

Dit is: http://www.eligibilite-adsl.com/

Naast de basisgegevens van je telefoonlijn, hoever zit je van de centrale (NRA: Noeud de raccordement d'abonnés), wat is de signaalverzwakking (affaiblissement) wordt ook aangegeven welke andere providers actief zijn naast France Telecom wanneer je in een geliberaliseerde zone zit ( zone dégroupée). Dat zijn de offres en dégroupage, en wat zij te bieden hebben, bijv. tv per adsl. Je kunt zelfs zien met welk merk DSLAM (Digital Subscriber Line Access Multiplexer), zo'n fraaie kast vol met electronica, je telefooncentrale is uitgerust om het adsl verkeer in goede internetbanen te leiden.

Zoals al eerder geconstateerd: het is uiteindelijk de provider die beslist welk type abonnement hij in de aanbieding gooit. Of later weer van de markt haalt.

Het zou overigens wel aardig zijn om eens te horen of er bezoekers van deze site zijn die er wel in geslaagd zijn zo'n goedkoop 10 Euro re-ADSL abonnement aangesloten te krijgen, in welke regio en bij welke provider of intermediaire organisatie.

Rob

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#32 Geplaatst: 2008-04-05 13:19:16

De fiches standardise waarnaar je verwijst is natuurlijk nog iets anders dan de conditions generale

Als je nou gewoon eens op die link zou klikken dan zou je zien dat de conditions générales en de fiches d'information standardisées op die pagina te vinden zijn ... Ik had het in mijn vorige berichtje over de FIS om uit te leggen hoe je de betreffende pagina kunt vinden op de website ...

je hebt me toch echt tot 2 keer toe via email aangeraden om mbt Compte Haut Debit te bellen met 1014

Eén keer per mail en één keer hier op dit forum om precies te zijn ... Inderdaad, dat was voordat het abonnement niet meer rechtstreeks via Orange aangeboden werd en ondertussen is dat weer teruggedraaid en is dat dus weer wel mogelijk (désolé pour l'incompréhension !). Op het moment dat je de aanvraag doet moet de klantenservicemedewerker in principe nu weer aan kunnen geven of dat wel of niet mogelijk is ...

Als blijkt dat de Compte Haut Débit abonnementsvorm niet mogelijk is op jouw telefoonlijn is een Internet à la carte abonnement waarschijnlijk de beste en goedkoopste oplossing als je ADSL wilt ...

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#33 Geplaatst: 2008-05-13 17:33:34

Internet a la carte 512 K etendu werkt. En gewoon met een Speedtouch 510 uit NL meegenomen. Wel af en toe storing maar dat gebeurt in NL ook (zoals vandaag).

Het enige is dat ze ongevraagd en zonder toestemming prelevement automatique toepassen, dus zonder mijn toestemming. Hoe kan ik dat ongedaan maken ?

Overigens werkt de internetpagina met alle contracten op een rijtje nu weer wel. 

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#34 Geplaatst: 2008-05-13 18:14:03

Wanneer je het abonnement via Internet hebt aangevraagd (ik weet niet of dat het geval is) staat er standaard aangekruist dat je via een prélèvement automatique betaalt, dus dan zou je daar wel toestemming voor hebben gegeven. Ook als je het telefonisch gedaan hebt is die vraag normaal gesproken gesteld op het moment dat je je RIB doorgaf.

Anyway, om het een en ander te controleren ga je naar mon compte Internet > mon mode de paiement.

Mocht hier inderdaad staan dat je betaalt middels een prélèvement automatique, dan kun je hier alleen maar het rekeningnummer wijzigen. Om de automatische afschrijving te annuleren zul je even moeten bellen met de klantenservice op 0892 699 114*.

Ik neem aan dat je weet dat het wat betreft automatische afschrijvingen in Frankrijk allemaal wat minder "logisch" geregeld lijkt dan in Nederland: hier regel je alles met het bedrijf en niet met de bank. Officieel moet je wel een "autorisation" naar je bank opsturen maar de ervaring leert dat de bank het bestaan daarvan niet controleert op het moment dat een bedrijf een verzoek om afschrijving doet.

Ook het stopzetten van of protesteren tegen een automatische afschrijving is hier niet zo makkelijk als in Nederland met de groene, gele en rode kaarten ...

Let er wel op dat je als je niet kiest voor een automatische overschrijving uiteraard wel zelf in de gaten moet houden wanneer een rekening betaald moet worden :-).

De pagina met de contracten waar je naar verwees had ik nog nooit gezien ... zie er eerlijk gezegd ook het nut niet zo van in aangezien de contracten allemaal bij de verschillende producten steeds staan vermeld, maar goed ...

* het kan overigens zo zijn dat voor sommige abonnementen alleen betaling middels automatische overschrijving wordt geaccepteerd ...

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#35 Geplaatst: 2008-05-14 10:06:21

Ik heb me per telefoon opgegeven omdat je per internet inderdaad geen andere keus krijgt. Telefonisch is afgesproken dat ik iedere een maand een rekening zou krijgen met een TIP. Ik heb bij dit gesprek geen RIB doorgegeven; France Telecom had deze gegevens al voor de 2 maandelikse telfoonrekening, die overigens ook niet automatisch betaald wordt. In de CGV heb ik de woorden "prelevement automatique" niet terug kunnen vinden. Wel absurd dat zo'n bedrijf ongevraagd in je portemonnaie kan zitten graaien.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#36 Geplaatst: 2008-05-14 15:30:40

Wel absurd dat zo'n bedrijf ongevraagd in je portemonnaie kan zitten graaien.

Daar zijn we het zeker over eens! Maar als dat het enige puntje zou zijn waar de Franse banken nog iets van de Nederlandse zouden kunnen leren ;-)

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#37 Geplaatst: 2008-05-15 15:41:32

Thomas,

een bekend gezegde is "de gelegenheid maakt de dief". De bank geeft de gelegenheid, maar France Telecom / Orange is toch echt de dief.

En dat telefoonnummer kost maar liefst 34 ct/minuut. 

Ik mag dus voor 34 ct/minuut de dief gaan smeken of hij op wil houden om ongevraagd in mijn portemonnaie te wroeten.  

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#38 Geplaatst: 2008-05-15 20:47:27

Volgens mij neem jij van Orange een dienst af en daar betaal je voor ... van dief kan hier volgens mij dus niet gesproken worden.

Van een verkeerde betaalmethode wellicht wel, maar aangezien ik jullie telefoongesprek niet gehoord heb kan ik daar geen uitspraak over doen.

Wat betreft die 34 cent per minuut ... als je een paar maanden wacht hoef je die ook niet meer te betalen. Kijken of Free dat ook gaat lukken waar je nog altijd de tijd dat je in de wacht staat ook betaalt ;-).

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#39 Geplaatst: 2008-05-16 10:37:45

Wanneer gaat dat in dat het nummer gratis wordt ?

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#40 Geplaatst: 2008-05-16 14:31:29

Gratis?, dat beweert niemand.

Op deze site valt het volgende artikel te lezen :

Helpdesks worden goedkoper
De telefoonkosten om een helpdesk (hotline op z'n Frans) moeten per 1 juni a.s. worden verlaagd. De extra tarieven die nogal wat providers van internet of telefoonmaatschappijen op de belkosten leggen en voor veel inkomsten zorgen, zijn dan niet meer mogelijk. De desks moeten dan via een 09 nummer bereikbaar zijn tegen de normale gesprekskosten, ook als mobiel wordt gebeld. Wachttijden, voor zover al niet gratis, mogen niet meer worden berekend als tenminste wordt gebeld binnen het netwerk van de opérateur. Over de kwaliteit van de helpdesks heeft de consumentenorganisatie INC (Institut National de la Consommation) in haar blad 60 millions een omslagartikel gewijd en oordeelt aan de hand van 467 brieven van lezers dat het nog steeds droevig is gesteld met de kwaliteit van de dienstverlening van met name de internetproviders. Van de klachten die binnenkwamen heeft 49% betrekking op technische problemen (storingen vooral, gevolgd door moeilijke of onmogelijke installering van een verbinding). Bij commerciële problemen (25,9%) wordt het meest geklaagd over agressieve verkoopmethoden, onmiddellijk gevolgd door verkeerde factureringen en bij administratieve problemen (25,1%) is het moeilijke opzeggen van een abonnement de voornaamste grief. De consumentenorganisatie INC adviseert om bij geschillen met de FAI's (fournisseurs d'accès à internet) eerst contact op te nemen met de Service consommateurs van de internetprovider. Hoe deze zijn te bereiken moet op de website staan of in de voorwaarden, meestal te vinden in de rubriek Assistance of Règlement des litiges (oplossen van geschillen). Als geen bevredigende oplossing is gevonden kan nog een minnelijke poging worden gedaan bij de médiateur in telecomzaken, een formulier is te downloaden via www.mediateur-telecom.fr. Ten slotte is nog een beroep te doen op de juge de proximité, de Franse hulprechter. Een procedure is eenvoudig aan te spannen, maar kan wel lang duren. De rechter is te vinden in het gebouw van het tribunal d'instance in de dichtstbijzijnde grotere plaats. Aanmelden bij de griffie aldaar. Een advocaat is niet nodig.

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#41 Geplaatst: 2008-05-27 10:06:55

Vreemd dat "andrews" met z'n Sagem modem wel Compte Haut Debit in combinatie met ReADSL kan krijgen.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#42 Geplaatst: 2008-05-30 08:04:33

Ted,

  Jako was in een andere discussie zo alert om de simpele vraag te stellen of het "10 Euro instapabonnement" ook niet via een gewoon ADSL signaal aan de klant zou kunnen worden aangeboden, maar dan wel met een ingebouwde rem op de downloadsnelheid tot 512 K.

De advertenties van dit ogenblik bevestigen dit: alleen het "Internet 512K étendu" abonnement (E 24,99 per maand) wordt - via Orange althans - per reADSL aangeboden. En heeft dus de wat grotere reikwijdte. Het "Compte haut débit" abonnement (E 10,-- + verbindings-kosten, ook 512 K) wordt per regulier adsl aangeboden. En dan kom je dus niet verder dan 5 à 6 km van de telefooncentrale. Zit je verder weg dan is het inderdaad technisch niet mogelijk voor deze abonnementsvorm te kiezen.

  Het wachten is dus op een "Compte haut débit étendu". 

Rob 

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#43 Geplaatst: 2008-11-28 12:34:26

Inmiddels heb ik het Readsl abonnement zonder problemen kunnen beeindigen. Ook heb ik de wijze van betaling in de zomer kunnen veranderen, dus niet meer automatisch. Nu heb ik echter een omgekeerd probleem. Ik moet nog ca €2,50 betalen voor 3 dagen abonnement. De rekening daarvan heeft Orange naar mijn huis in Frankrijk gestuurd en daar kom ik voorlopig niet meer. Ze hebben mijn account ook geheel opgeheven zodat ik ook niet meer bij Factures electroninques kan. Ik wil die ca €2,50 best betalen maar hoe ?

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#44 Geplaatst: 2008-11-28 13:39:07

Ted,

  Hopelijk heb je een beetje goedkope telefoon provider hier in Nederland, want dat wordt bellen met Orange. Sneller dan schrijven. Een clientnummer heb je ongetwijfeld nog, en daarmee zou je toch een eind moeten komen. En vragen om die factuur in kopie naar je Nederlandse adres te sturen, of vragen om een factuurnummer en bankgegevens van Orange inclusief IBAN/BIC code. En dan via internet bankieren overmaken. Of enigszins middeleeuws een cheque uitschrijven. Porto en verwerkingskosten uiteindelijk vele malen hoger dan die paar Euro, maar het Franse banksysteem houdt wel van tradities.

Rob 

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#45 Geplaatst: 2008-11-28 15:20:05

Bellen dacht ik ook al aan, maar ik kan de telefoonrs (van Orange internet) die je vanuit NL kunt bellen nergens meer vinden. En dan liefst de engelssprekende, want dan hebben we dezelfde handicap. En anders een email adres, maar ook dat kan ik niet vinden.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#46 Geplaatst: 2008-11-28 15:43:22

Ted, 

Of emailen nu zo handig is, ik weet 't niet. Op de site van Orange kwam ik deze gegevens tegen voor het geval je de betaling per cheque zou willen regelen. De cheque moet France Telecom als begunstigde krijgen. Het niet bij de hand hebben van een factuurnummer is natuurlijk lastig. Je zou als laatste redmiddel een iets groter bedrag kunnen uitschrijven, en met een begeleidend briefje en clientnummer + adres in Frankrijk richting Orange kunnen sturen. Wordt er hoogstens iets gecrediteerd, maar dat zal wel weer lastig zijn wannneer je inmiddels eigenlijk bent uitgeschreven.

Dit zijn de verzendgegevens:

Par chèque : si vous avez opté pour le paiement par chèque, merci de bien vouloir joindre le TIP non signé ou les références de votre facture à votre règlement. Ce chèque doit être établi à l'ordre de France Telecom et envoyé par courrier postal à l'adresse suivante :

Orange
Service Facture Internet
45925 Orléans cedex 9

Telefoonnummers kwam ik met wat haastig gezoek nog niet tegen, staat me bij dat Thover op deze site daar een keer vrij uitgebreid over heeft geschreven.

Rob

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#47 Geplaatst: 2008-11-28 16:26:18

Het telefoonnummer van de Engelstalige dienst in Parijs is op deze website te vinden. Ga naar http://infofrankrijk.com/pagina/France+T%E9l%E9com/247/#247 en je vindt nog meer nuttig info over FT voor Nederlanders in Frankrijk.

Wim

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#48 Geplaatst: 2008-11-29 14:39:43

Ik weet dat Orange Internet een dochter is van France Telecom, maar is dit dan ook hetzelfde telefoonnummer ?

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#49 Geplaatst: 2008-11-29 14:52:40

Ted,

  Wanneer ook onze Orange specialist op deze site, op dit forum, bij dit onderwerp dezelfde nummers noemt in een antwoord d.d. 17-02-2008, dan zou ik de gok maar wagen.

Rob

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#50 Geplaatst: 2008-11-29 15:27:34

Dit telefoonnummer geldt inderdaad ook voor Orange.

Let op: het is alleen geopend van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur (niet in het weekend dus).

Groeten,

Thomas Vergouwen