Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

normale gipsplaat in badkamer

Auteur Bericht

avatar#3079
robert2cv
Berichten: 33
Reacties: 18

#0 Geplaatst: 2008-02-13 09:53:37

Bonjour,

In mijn huidige franse badkamer zit normale (niet de speciale groene badkamerplaten). Deze wil behandelen met een verf zodat het wel enigszins waterbestendig wordt.

Welke verf zou ik daarvoor kunnen gebruiken?

Dank en gr.

Robert2cv

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2008-02-13 13:00:23

Robert,

zorg ervoor dat je alle naden goed afgedicht hebt, zoals tussen vloer en wand, en deze na het schilderen afplinten, en weer kitten, zo kan geknoeid water niet van de vloer optrekken in je gipsplaat.

naden in de hoeken vertikaal en horizontaal (plafond) goed afkitten en dan kun je met gewone waterafneembare muurverf aan de gang.

ik heb zo een badkamer gedaan met grote vegen oranje er in verwerkt en zo de sfeer opgeroepen van een oude portugese badkamer.

cees.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2008-02-13 13:53:11

Robert,

aanvulling op Cees:

Ik zou tussen vloer en gipsplaten een spleet van 10 of 15mm vrij laten, die dan achter de plint verdwijnt. Vindt ik een betere garantie tegen opname van water vanuit de vloer.

Mijn olossing:

Ik haal alle gipsplaten uit onze oude badkamer weg zodra de nieuwe klaar is. De (gewone) gipsplaten die er zitten zijn ondanks watervaste muurverf lelijk grijs geworden, en ieder jaar opnieuw oververven helpt ook niet veel.

De nieuwe badkamer heeft overigens één wand van watervaste groene gipsplaten, die dan betegeld zijn.

Christian von Klösterlein

avatar#4018
Pech du rat
Berichten: 16
Reacties: 62

#3 Geplaatst: 2008-02-14 12:51:25

Beste Christian, Cees en overige forumlezers,

Wellicht hebben jullie ook een oplossing voor mij:

Ik heb op de etage twee badkamers meteen onder de vliering.

De bodem van de vliering en dus de plafonds van de kamers bestaat uit  schitterende eiken draagbalken (30x40 cm) en kinderbalken (20x25 cm) met daarbovenop een plankier (parquet noemt de dakboer dit) van populierenhout. (mooi wittig en naar het schijnt zeer duurzaam, want niet gevoelig voor insectenvraat.)

Het probleem is nu dat het plafond van de badkamers dus ook uit dit hout bestaat en mijn vrouw heeft het ernstige voornemen dit allemaal weg te pleisteren onder een laag gipsplaat dan wel een ander draagmedium voor een stucplafond, onder het argument dat het anders slecht is voor het hout.!? :-(

Hebben jullie, met mij, argumenten om het hout "apparente" te laten en zo die er niet zijn, welke gipsplaten moet ik dan gebruiken? Moet ik dat zonder meer op de balken spijkeren? De afwerking zal een stuclaag zijn. De muren bestaan uit rode briqueblokken die met tegels zullen worden afgewerkt. 

avec sincère salutations,

Dominique

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2008-02-14 23:39:46

beste Dominique,

ik had bij ons het zelfde probleem, een badkamer met een mooi plafond van planken.

ik heb deze geschilderd met een microporeuze, een verf voor onderanderen de luiken buiten.

het plafond blijft erg mooi tot nu toe, dus ik denk dat dit wel goed zit.

je kunt een aflak gebruiken maar ik denk omdat het een vochtige ruimte is dat het beter is een buitenverf te gebruiken, vandaar.

cees.

avatar#3079
robert2cv
Berichten: 33
Reacties: 18

#5 Geplaatst: 2008-02-18 07:42:03

bedankt allen voor de reacties!

avatar#5181
francis2
Berichten: 0
Reacties: 2

#6 Geplaatst: 2008-02-21 20:49:52

er wordt inderdaad steeds gezegd om die gyprocplaten zo een goeie 8 mm van de grond te houden. dit is echt nodig omdat ze anders het vocht opnemen vanuit de grond. daar afkitten helpt geen sikkepit. je kan beter de plinten onderaan in de kit zetten. en wij hebben onze badkamer met gewone blinkende lakverf geschilderd. heeft een heel mooi effect.

dan daarover kan eventueel nog wat gekliederd worden naar believe en dan met een vernis twee lagen erover. wij hebben kleurloze vernis genomen.

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#7 Geplaatst: 2008-02-24 10:52:03

Heb je de glansverf op de gipsplaat? Met wat voor grondverf/hechtlaag? 

Ik heb wel eens in een WC behang met voorstrijk voorgestreken, daarna grondverf ,daarna glansverf. Dat houdt prima.

En wat betreft een geverfd balken-met-hout plafond in de badkamer : In Nl heb ik dat, al 28 jaar intussen denk ik, gaat prima. De enige verfbladders zijn ontstaan bij een aquarium-lekkage in de kamer erboven. De muren zijn er geheel betegeld, en er is een goede ventilatie, niet met ventilator, maar boven de douche een pijp rechtstreeks naar boven, naar buiten.