Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

telefoon en internet aansluiten in frankrijk vanuit nederland

Auteur Bericht

avatar#3973
miek
Berichten: 15
Reacties: 5

#0 Geplaatst: 2008-02-14 21:32:59

Goedenavond,

28 april gaan wij verhuizen naar Frankrijk (Beaumes de Venise). Ik heb me vandaag gestort op de aanbiedingen van diverse telefoon en adsl aanbieders maar zie inmiddels door de bomen het bos niet meer. We zijn op zoek naar de beste oplossing voor telefoon met onbeperkt bellen naar het buitenland en adsl in één. Heeft iemand een tip?

Daarnaast vroegen we ons af of we vanuit Nedrland al kunnen regelen dat we straks telefoon en ADSl hebben als we aankomen (daarbij aangemerkt dat we nog geen frans bankrekeningnummer hebben).

Graag een reactie.

Met vriendelijke groeten,

Chris en Annemieke van Doorn

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2008-02-14 22:28:29

Het is handig om eerst de website te raadplegen - http://infofrankrijk.com/pagina/Telefoon%2C+internet/90/ - en gebruik te maken van de zoekmachine. Ook in het forum is veel over dit onderwerp te vinden. Gebruik dan de zoekmachine van het forum. Blijven er nog vragen over, dan willen we die graag vernemen en zo mogelijk beantwoorden.

Wim

avatar#5172
dazzle
Berichten: 0
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2008-02-16 22:24:45

hallo chris en annemieke,

wij zijn vorige maand verhuisd.ik heb vanuit nederland het internet en telefoon geregeld.het ging zelfs zo snel dat het modem twee weken heeft liggen te wachten op het postkantoor.Alles opgehaald en binnen een uurtje werkte alles en ik ben echt geen wizzkid op dit gebied.Het is wel aan te raden om een franse bankrekening te openen.Wat betreft de provider is het een kwestie van wat googelen en met evt het telnr van de oude bewoners of iemand in de straat weet je zo welke verbinding mogelijk is.Wij hebben adsl met gratis telefonie naar vaste lijnen en tv en nog een hoop dingen die we waarschijnlijk nooit gebruiken, maar we zijn heel tevreden.

succes ermee, rob

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2008-02-20 15:46:20

Hi Rob,

Weet jij of je in een zone degroupé of non-degroupé zit?

Via welke provider heb je e.e.a. geregeld?

Paul

avatar#4631
Sans Soucis
Berichten: 0
Reacties: 2

#4 Geplaatst: 2008-12-15 15:49:44

Vraag aan Chris en Annemiek.

Wij zijn nog niet aan verhuizen toe, maar zijn wel bezig met een lokatie in Beaumes de Venise (voie du Barroux).

Kunnen jullie aangeven hoe jullie een en ander hebben opgelost?

Bij voorbaat dank.

Richard Bruijne

avatar#4831
croissantje
Berichten: 8
Reacties: 63

#5 Geplaatst: 2008-12-19 14:39:50

mijn ervaring met het aansluiten van de vaste telefoonlijn op afstand is niet rooskleurig helaas, in tegenstelling tot het ADSL-abo van Orange.

Je kunt je 'fixe' online aanvragen op de site van Orange. Wel is het dan handig om het telefoonnummer van de vorige bewoners te hebben en/of de code die op het metalen plaatje staat op het huis (indien aanwezig). Een franse rekening is niet nodig voor het online aanvragen.

Vervolgens houdt Orange je via mail op de hoogte van de aansluiting van de lijn. In mijn geval wilden ze nog wel een kopie van mijn identiteitsbewijs hebben. Hier is het fout gegaan: ik kreeg een mail met slechts de tekst 'stuur een kopie van uw identiteitsbewijs op naar uw orange-agentschap'. Welnu, ik had maar de dichtstbijzijnde uitgekozen en een kopie van de mail toegevoegd.  Hier wisten ze echter geen raad mee, want een week later was de lijn nog steeds niet werkend. Als je een frans mobiel nummer hebt opgegeven, krijg je op een gegeven moment daarop een sms, met een code op om de site van orange in te loggen voor de status (op https://suivicde.orange.fr/). Daarop staat dan ook het telefoonnummer van je lijn. Als je eenmaal het telefoonnummer weet, weet zo'n agentschap pas raad met een kopie van je identiteitsbewijs. LET OP: dit is een andere statuspagina dan die je op de site vindt, waar je je bestelnummer in moet voeren.

Ik denk als je de kopie opstuurt naar het agenstschap dat het dichtstbij is, met een begeleidend briefje, dat het misschien wel snel geregeld kan worden. 

Mijn telefoonlijn werd geopend met beperkte mogelijkheden: ik kon wel bellen naar franse nummer, maar bijvoorbeeld niet naar de Nederlandse mobiel van mijn man. Ik weet niet of dat kwam omdat ze de kopie van mijn identiteitsbewijs nog niet verwerkt hadden, of omdat ik mijn eerste rekening nog niet betaald en geen automatische afschrijving had gekozen, maar na 5 minuten zeuren bij de klatenservice werd de beperking à la minute door de desbetreffende medewerker verwijderd. Het zal wel niet zo horen, maar het werkte...

Tot zover mijn ervaring met op afstand de telefoonlijn openen. Het snelste is en blijft toch zelf langsgaan bij een van de Orange agentschappen, gewapend met een ID-bewijs. Een rekening hóef je niet te hebben voor de vaste lijn! Laat staan dat een automatische afschrijving verplicht is.

avatar#4631
Sans Soucis
Berichten: 0
Reacties: 2

#6 Geplaatst: 2008-12-19 14:54:42

Beste Annemiek.

Als ik het zo hoor dan is het maar het beste alles direct lokaal te regelen.

Bedankt voor je reactie.

Waar zitten jullie precies in BdV?

Richard