Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

schade na hagelstorm

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2008-02-18 09:10:06

wij zijn gelukkig goed verzekerd, echter : a neuve....

ik bedoel tegen nieuwwaarde/aanschaf

hier zit 'm de kneep, de kas die aan gruzelementen ligt, willen we niet meer herbouwen, de nieuwwaarde is 3500 euro, ik zie die liever toegevoegd aan mijn banksaldo, mag.kan ( HOE ?? ) moet ik dat aanpakken/regelen ??

toen men eerder de elektrische bedrading kapottrok, werd er alleen maar met een factuur uitgekeerd.....

dank maar weer en groetjes !!

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2008-02-18 18:44:41

Je zou eens moeten informeren of de verzekeraar de kas als roerend goed of als onroerend goed beschouwt. Het eerste lijkt mij het geval. Bij schade aan onroerend goed wordt de herbouwschade vergoed op vertoon van de factuur van de aannemer. Bij schade aan roerend goed moet je dus ook wel de oorspronkelijke (aankoop)facturen overleggen, maar of je dan het ontvangen geld gebruikt voor de aankoop onttrekt zich aan de waarneming van de verzekeraar.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2008-02-21 17:11:44

een kas is pas te verzekeren als ie op een fundament geplaatst is....

onroerend dus lijkt mij, trouwens, de expert was hier gisteren MET de verzekeringsman ( GAN ) die kwamen in een onvervalse ruzie terecht over het al dan niet verzekerd zijn van het kapot gegane ( w.o. dus de kas ) met de auto's liep het vlekkenloos, nu dreigt er e.e.a. fout te lopen, hij begon ( de expert ) de "pieces" te tellen, (bij)gebouwen af te trappen ( vakjargon voor meten met passen ) en leverde allerhand kommentaar....

ben benieuwd.....

dank voor je reaktie Wim !!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2008-02-23 11:56:36

enfin, we wachten wel af, in elk geval bouwen we geen nieuwe meer op, als iemand het frame wil hebben, mag ie het komen halen : zuid bourgogne nabij la Clayette, foto's op aanvraag.

kan type JULIANA met schuifdeur en twee, o, nee, vier ramen, staat op funderinkje.

afm. 2 x 5 geloof ik.

als je er nieuw glas inzet heb je weer een prima kas, groetjes !!!

avatar#4373
André S.
Berichten: 1
Reacties: 1

#4 Geplaatst: 2009-03-12 15:42:23

Hallo,

Eigenlijk wil ik een nieuw bericht plaatsen maar ik kan de knop daarvoor nergens vinden dus dan maar een reactie. Mijn probleem betreft schade na storm. De verzekering (GAN) wil wel over gaan tot schadevergoeding mits ik een bulletin météo kan overleggen waruit blijkt dat op de schadedatum de wind harder dan 100 km/h heeft gewaaid.

Heeft iemand ervaring met het opvragen van een dergelijk bulletin météo?

Bij voorbaat dank.

Groeten,

André