Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

mini graver huren

Auteur Bericht

avatar#3500
ger
Berichten: 9
Reacties: 23

#0 Geplaatst: 2008-02-21 17:04:35

Ik speel met de gedachte een mini graver te huren voor het

 realiseren van een uitvloeiveld en het egaliseren van het terrein.

Dit omdat het nogal moeilijk schijnt te zijn afspraken te maken

met aannemers in frankrijk, en mijn tijd is vastgelegd en beperkt.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Ik kan heftrucks en hoogwerkers bedienen,maar een graafmachine

dat is nieuw.

Is dit in een dag redelijk onder de knie te krijgen, en kun je zomaar

een mini graver huren in frankrijk? (± 2 ton)

 ger.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2008-02-21 19:04:12

Dat heet in dit land een "mini-pelle" of "tracto-pelle". Te huur bij Kiloutou; Loueurs de France, AEB, etc. afhankelijk waar je woont.

Op je eigen terrein mag je ermee doen wat je wilt, ergens anders moet je een "autorisation de conduite" of een "CACES" hebben. Iemand die ervaring ermee heeft heet een "conducteur d'engins de chantier".

Ik raad je ernstig aan om iemand met ervaring erbij te halen die het voor je doet c.q. je inwijdt in het gebruik. Vraag in je omgeving. Het zijn geen apparaten zonder risico.

Steven

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#2 Geplaatst: 2008-02-21 21:34:57

Reken voor zo'n minigraver ongeveer 200 euro per dag. Een lokale tracto-pelle met chauffeur kost ergens tussen de 60-80 euro per uur, maar gelet op je verhaal zal de tracto-pelle het karwei in en paar uur doen, terwijl een minigraver dat niet snel haalt.

Uiteraard is zo'n minigraver wel bijzonder leuk speelgoed!

Succes 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2008-02-21 21:50:57

Voorbeelden, kijk hier eens: http://www.aeb-branger.fr/Location/cadre_gen.htm 

Onder Terrassement-Chargement-Démolition

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2008-02-22 11:00:25

capitelle ben het helemaal met je eens.

mits je perse van je geld af wil en leuk wil spelen is zo'n minipelle huren leuk, anders is het in de meeste gevallen weggegooid geld.

zo'n verhuurbedrijf zit meestal niet naast de deur, dus reken eerst eens twee keer een half uur transport voor die dag, die ben je al kwijt.

dan ga j'm van de kar afhalen, met zweet in je handen, dan komt de hele familie er omheen staan want pappa is toch wel erg stoer (op dit punt heeft de aannemer het werk al voor de helft klaar) dan ga je proberen, ramt eerst de lievelings bloempot van je vrouw aan duizend stukken omdat je niet wist dat die zo snel zwenkte, dan rij je met je rups over het voorwiel van je zoontjes nieuwe fietsje, die moet je natuurlijk troosten want mamma kan dat niet alleen, dus op het punt dat je de traantjes eindelijk weg geveegd hebt en het jochie weer kan glimlachen ben je aan de lunch toe (de aannemer kijkt eens goed rond of die niets vergeten is)

dan probeer je ergens een handrem te vinden want je bent bang dat de minipelle de struiken injast (op dit moment klokt de aannemer af) en eindelijk durf je met een gerust hart naar de keuken te komen (op dit mement zit je met de aannemer lekker aan een pastis)  halverwege de lunch krijg je ineens een enorme inzinking want de dag is al half om en je hebt nog steeds geen schep in de grond gezet, dus je propt de laaste inmiddels smakeloze happen in je strottehoofd, en klautert weer op je speeltje en probeert zenuwachtig de verloren tijd in te halen, met als resultaat, je rijd tegen vier uur met de rups scheluw tegen de stoeprand van het terras, de rubberen rups begeeft het, en de verhuur zit inmiddels dicht, met als resultaat, op de regenachtige zondag staat er een minipelle op één rups in je tuin in de blubber, ligt de bloempot ergens in de hoek, je zoontje jankt de hele dag, en tot overmaat van ramp komt maandagochtend pas de monteur, wat zeg ik, er komt een nog grotere minipelle, die door jouw tuin baggert opweg naar zijn kleine broertje, deze optilt en er vrolijk een rondje mee draait waardoor jouw tuin onderhand veranderd in een moeras, maar dan bergachtig, maar..... geen nood, woensdag komen we geheel gratis een andere minipelle brengen en kunt U geheel gratis alsnog Uw tuin in orde maken.

ik heb dit niet verzonnen, dit is echt zo gebeurd bij mijn buurman, en toen wist ik een ding zeker, ik bel mijn vriend met zijn grote tractopelle, leg hem keurig uit waar die wel mag rijden en waar beslist niet, en binnen vier uur heeft hij 18 hele grote coniferen gerooid en afgevoerd, een sleuf gegraven van ruim zestig meter, keurig waterpas met zijn op de tractor gemonteerde laser, zodat ik de beton er gewoon in kan blubberen die dan overal even dik is, terwijl hij keurig op een strook bleef van nog geen drie meter breed waardoor mijn gazon keurig intact bleef, kosten; 50euro per uur, een goed glas samen, en een vriendelijke glimlach in het dorp.

mijn buurman heeft me ondertussen om de naam gevraagd voor zijn volgende project, wel zo verstandig.

cees. 

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#5 Geplaatst: 2008-02-22 14:36:49

Cees, wat een geweldig verhaal! Kan er niet een klus-annecdotes onderwerp op het forum komen? ;)

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#6 Geplaatst: 2008-02-22 20:40:31

afgelopen maanden 2 keer gedaan tbv fosse en uitvloeiveld en geulen voor electra e.d. leidingen.

ging prima, na een half uur iedereen onder de indruk, je moet van nature wel een beetje handig zijn en je motoriek/coordinatie en concentratie op een beetje niveau.

weekend arrangement kostte 360 TTC (incl leveren/halen)  voor max 8 uur, maar ik krijg daar telkens een gratis 1 a 2 uur bovenop en als je een uur over de 8 uur heen gaat is dat ook niet erg.

kun je overal huren.

voorop zit een schuiver, kun je een beetje bulldozer mee spelen met wat handigheid. 

avatar#3500
ger
Berichten: 9
Reacties: 23

#7 Geplaatst: 2008-02-22 21:56:03

Hoi  Cees,

 

Mijn vrouw heeft wel om je verhaal moeten lachen,ze ziet

mij al stuntelen.

En het zweet in mijn handen als die van de kar moet rijden

zal er zeker zijn.

Maar als hij op de grond staat zal het wel lukken denk ik.

n.a.v. Steven’s bericht heb ik een gebruiks aanwijzing van

een mini pelle gevonden.(in het frans)

Dat is wel te overzien.

Ik heb geen lievelings bloempotten,geen fiets en mijn tuin

bestaat nu nog alleen uit graspollen, onkruid en een niet

vlak terrein.

 

Mijn fosse met uitvloeiveld  moet nog aangelegd worden,

dus  de  gelegenheid om gelijk het terrein deels te vlakken en te verharden.                                                                                                                           Een aannemer heeft toch mijn voorkeur,dit heeft meer voordelen, n.l. de materialen regelen.

Als ik de verhalen op de forum’s  lees kost dit al gauw €6000.

 

Maar omdat ik nogal eens lees dat de aannemer niet komt opdagen                  en ik er zelf  bij wil zijn, zoek ik een alternatief voor wanneer mij dit                  zou gebeuren.

En een weekje met zo’n mini pelle spelen lijkt mij ook wel leuk.

En stel dat de mini pelle mij €1000 kost plus 1500 materiaal

hou ik toch een aardige biefstuk over.

 

Ger.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#8 Geplaatst: 2008-02-22 22:15:04

een weekje?

3 gleuven van 20 meter voor de epandage, het gat voor de 3000 liter fosse en de 50 meter aanvoergleuf op steile helling kostte me een uur of 6 a 7. had ik mooi nog een paar uur over om een parkeerplaats te buldozeren.

qua ervaring had ik toen al een keer 4 maanden terug in 8 uur tijd een gleuf van 130 meter lengte en 80 cm diep gegraven (door klei, stenen en asfaltweggetje).

NB. die beschreven buurmanstuntel had was zeker eerst bij Cees op de apero geweest? 

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#9 Geplaatst: 2008-02-23 06:21:55

Het is toch steeds weer hetzelfde:

Wie van technisch speelgoed houdt moet zo'n minipelle huren. Nog nooit zo veel speelplezier voor zo weinig geld gehad!

Wie het karwei zo efficiënt mogelijk geklaard wil hebben moet iemand vragen die voor zijn baas met zo'm ding werkt.

Waarschuwing voor wie het zelf doet:

je moet iemand anders hebben die de kinderen die nieusgierig naar het speelgoed willen kijken op afstand houdt, want pa is zo geconcentreerd dat hij de kindjes in het zwenkgebied van zijn shovel veel te laat opmerkt!

Dat is het verschil tussen klussers-uit-plezier en klussers-uit-noodzaak. Iedereen mag raden tot welke categorie ik mijzelf reken.

Christian von Klösterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2008-02-23 20:10:33

ger, zesduizend euro zeg je ?

zo'n trekker met machinist kost je een eurootje of zestig per uur, heeft die man dan 100 uur nodig om dat klusje te klaren ?, en dan denk jij dat in 40 uur te doen ?

ik neem nog een aperootje als je het niet erg vind, samen met de buurman, en daarna ga ik een lekkere extra grote biefstuk eten. hihi.

cees.

avatar#4508
Truusje
Berichten: 11
Reacties: 34

#11 Geplaatst: 2008-02-24 19:59:40

Het is niet moeilijk. Zelfs Truus kan het :-).

Ik denk dat je je met name moet laten 'leiden' door de tijd. We hebben wat offertes opgevraagd en mannetje 1 kon misschíén over een half jaar en mannetje 2 kon met een béétje mazzel ... nou goed vul maar in. Als je de tijd hebt laat het dan zo'n mannetje doen. Dan moet je dus wel incalculeren dat 6 maanden net zo makkelijk 7,8,9 offe ... ehhh een keer kunnen worden. Als je geen zin hebt in deze afhankelijkheid qua tijd, dan huur zo'n ding en graaf je gleuven. Maar dan ben je er nog niet hè! Dan moet je nog effe met je pikhouweel en je schep 'finetunen'. En dan moet je óf met je apparaat óf met je kruiwagen nog effe een kuupie of 4/5 zand erin karren én een kuupie of 12 grind. Jaaaaa Truus weet er alles van :-). Het zand zit er nu in, nu nog even 18 ton grind wegkarren met de kruiwagen. Na ja met een week of twee zal het wel klaar zijn. O ... ik heb het gevraagd hoor bij een paar bedrijven! Of ze uiteraard tegen normale betaling voor 1 of 2 dagen 1 of 2 mannetjes hebben. Ik zwéér je dat ze je aan staan te kijken of je om 4 pinguins in een zakkie vraagt. Niet mogelijk met een machine? dan bekijk je het maar. Dus als je eraan begint ... dan moet je het zeer waarschijnlijk ook afmaken. Tenminste ... ík heb nog geen mannen kunnen vinden met net zo veel kl**** in de broek als Truus om even wat origineel handwerk te verrichten :-).

Veel plezier met je pelle! O trouwens, als je bij de Loxam huurt (en dat zal bij andere bedrijven ook wel zo zijn) dan mag je daar gerust even komen proefrijden. Krijg je privéles. Erg leuk. Rijden allemaal van die kneuzen in de rondte op hun aanstaande huurapparaat. En als het ding gebracht wordt rijdt de chauffeur het gevaarte je erf op én krijg je als je wilt (nog een keer) instructie en een paar minuten om even proef te draaien.

Nou goed, veel plezier en de groeten van Truus!

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#12 Geplaatst: 2008-02-24 20:20:03

Er zijn verscheidene manieren om het veel sneller te doen.

Bij één van de plaatselijke kroegen informeren of er niet iemand met een mini-pelle of tractopelle is. In een wat "ruraal" gebied lukt dit altijd, vaak een boerenzoon die best een centje wil bijverdienen met het "engin" van zijn vader.

Een "ouvrier communal" (gemeentewerkman) aanhouden. Die kennen alles en iedereen.

Je kunt ook een advertentie plaatsen in het lokale blad.

Voor de wat grotere werken kun je een apparaat huren en bij een uitzendbureau informeren naar een "conducteur d'engins" en die inhuren voor een paar dagen.

Steven

avatar#4508
Truusje
Berichten: 11
Reacties: 34

#13 Geplaatst: 2008-02-24 20:33:07

Ja maar Steven wat ik al zei ... een groot deel kun je niet bij met een machine. Dan kun je het ene deel wél met een machine doen en de andere helft zonder maar dat schiet ook niet op. Dan maar alles met de kruiwagen :-). Ik begin al spierballen te krijgen.

Ik moet een gewoon een man met ballen hebben die ook een paar dagen een schep in z'n blote jatten pakt :-)! Maar die zijn er niet ...

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#14 Geplaatst: 2008-02-24 22:26:49

Dat huren kostte me toch te veel, telkens voor elk klusje alles op touw zetten. Ik heb een minigraver gekocht. Met BTW teruggave via mijn firma in NL, kostte hij zo 13.500 euri. Heerlijk. Even tussendoor een bergje afgraven, een sleuf hier, een gat daar, kuilen graven om bomen te planten (we wonen hier op een soort beton in de warme tijd) Afgezet tegen het huren heb ik de aanschaf er al bijna uit. En het werkt heel ontspannend. Nadeel: nee zeggen tegen diverse buren, kennissen in de buurt, om even een klusje te komen doen... Met het graafbakje van 20 cm breedte kan ik ook 'fijn' tuinwerk doen. Dit

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#15 Geplaatst: 2008-02-24 22:48:10

MAZZELAAR!

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#16 Geplaatst: 2008-02-24 23:05:11

Dit,

mag ik dit speelgoed eens van je huren? Ik ben zo verzot op alles wat mechanica is, de tractor van de buurman, de oude auto van een vriend, de scooter van de buurjongen, de speelgoedtrein van ...

Christian ;-))

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2008-02-26 10:30:53

Ja Ger, met alle vorige inzendingen ben ik het eens. Oefening baart kunst.

Evenals Dit heb ik zo'n dingetje gekocht, tweedehands, de kosten waren er snel uit.

Aan verhuur doe ik niet. Je mag 'm lenen maar ik heb geen idee waar je zit.

Succes,

Peter.

avatar#3500
ger
Berichten: 9
Reacties: 23

#18 Geplaatst: 2008-02-26 21:59:03

Peter,bedankt voor je mooie aanbod.

Wanneer het zover komt dat ik het werk inderdaad zelf ga doen ,

en de afstand niet te groot is,maak ik graag gebruik van je graver.

Mijn huis staat in het noorde van 63 Puy de Dôme.

Ongeveer 8 km van Saint Eloy les mines.

Ik ga in maart naar Frankrijk en ga kijken of ik het met een goed

gevoel kan uitbesteden.

Lukt dit niet ga ik het werk zelf ter hand nemen.

Ik moet een filtre à sable vertical drainé  aanleggen,

dat is al gauw 30 m³,maar die kan ik direct naast het uitvloeiveld

gebruiken om het terrein daar op te hogen.

 Groet, Ger

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#19 Geplaatst: 2008-02-27 17:43:00

Whoops, 30 kuub maar vooral hoe diep wil je gaan? Ik heb maar een klein dingetje, ideaal voor kerkhoven en funderingen maar dieper dan anderhalf, twee meter is wel het maximum. Afhankelijk van terrein en bodem natuurlijk.

Naar Franse begrippen zitten we bij elkaar in de buurt, zo'n zestig km van elkaar af. Ik zit vlakbij dat andere Saint Eloy in de Auvergne, Saint Eloy d'Allier.

Misschien moet je eerst maar eens komen kijken.

Salut,

Peter.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#20 Geplaatst: 2008-02-28 09:59:05

Christian, voor jou zou ik wel een uitzondering maken, met dat 'nee' zeggen bedoel ik. Maar, de afstand hè. Ik zit in de zuidelijke Tarn en aangezien ieder ander in de Puy de Dome, Dordogne of Bourgogne zit (afgezien van enkelen in Parijs, maar die graven niet) wordt het dus nix. Ik adviseer de nederlandse bewoners in die streken die dicht bij elkaar zitten, om gezamelijk zo iets te kopen en dan bij toerbeurt te gebruiken. Het blijft fantastisch speelgoed, overigens. Ik heb hem trouwens in NL gekocht, dus wie geinteresseerd is, hoe en wat, maile mij. Dit

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#21 Geplaatst: 2008-02-28 10:40:55

hoho Dit, wat denk je van diegene die in de prachtige charente wonen aan de cote d'atlantique, en zelfs in de vendee schijnen er te wonen.

hoorde van een koppel (ahum, getrouwde mensen) dat die daar een gereformeerde camping hebben die het erg druk hebben.

normandie, ook daar zitten de kaaskoppen, en wat dacht je van bretagne ?

maar ehhh, dertienduizend euro's voor een graver, en dat heb je er al bijna uit ?

ben je da voortdurend je tuin op z'n kop aan het zetten ?

ik bedoel, ik plant een boom, en die staat, dat kost me minder dan honderd euro's, dus ik zou honderd dertig bomen kunnen planten, kilometers geul graven, tientallen zwembaden, enzovoorts.

dan komt er nog onderhoud en gebruik bij, een paar liters diesel.....

het zal ongeacht aan de bouwplannen en hectares van de eigenaar liggen maar volgens mij moet je toch de hobby als eerste rekenen om zo'n ding aan te schaffen, want dat "er zo uit hebben" klinkt mij een beetje onlogisch in de oren.

maar jullie hebben gelijk, het is prachtig speelgoed.

cees.

ps, ik vraag me wel eens af, als ik zo beredeneringen zie op deze site, of soms prijzen van devis e.d.; volgens mij is alles aan jullie kant van frankrijk veel en veel duurder dan hier ?

ik betaal namelijk voor zo'n soortgelijk werk als de vraagsteller geen zesduizend euro's maar net iets meer dan een tiende daarvan.

daarom dus mijn beredenering dat je daar nooit zelf zo'n ding voor kunt aanschaffen en/of zelf moet gaan huren.

aannemer €800 / huur €470 per weekend

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#22 Geplaatst: 2008-02-28 13:55:42

Cees,

ik denk dat je normale bedragen betaalt. Ook denk ik dat dat komt door je Franse taalkennis, partner en ingeburgerdheid en je cosmopolitische flamboyance. Je bent er geen van 13 in een dozijn en dat valt in France vaak goed. Waar in Nederland het met je hoofd boven het maaiveld uitsteken vaak met een onthoofding wordt beloond is het in Frankrijk juist een reden om trots te zijn dat je buurman zo'n bijzonder typje is. Van mij schijnen ze in ons buurtschap te denken dat ik in Holland een bekende schrijver ben. Dat is in FR heel wat blijkbaar en mijn 'roem' straalt dan op de buren af. Geen idee waar ze het vandan halen, zelf heb ik dat nooit beweerd en het is ook niet zo maar ik laat ze maar in de waan. Zij blij en als 'bekende persoonlijkheid' kun je nog eens een potje breken in het dorp.  

Ik vrees dat velen onder ons het probleem hebben dat ze niet -zichtbaar- boven dat maaiveld uitsteken, de taal niet optimaal beheersen, niet opvallen en onmiskenbaar étrangers met centen zijn. Dan menen vele 'ondernemers' in Frankrijk dat ze met loslopend, aangeschoten wild te maken hebben, maar dan met het verschil dat op dit wild het hele jaar door gejaagd kan worden. Vandaar dus die belachelijke devis-bedragen. Ze denken dat we achterlijk zijn en, weet je, vaak hebben ze nog gelijk ook. Want mensen die in Nederland iemand met zo'n aanbod acuut de schop onder zijn achterste zouden geven zeggen er in Frankrijk gewoon 'ja' op. Want 'zo zal het hier wel zijn'...

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#23 Geplaatst: 2008-02-28 14:41:11

Omdat dit zo langzamerhand weinig meer te maken heeft met een mini-pelle maar meer met de omgang met aannemers heb ik een nieuwe draad geopend en heb als eerste bijdrage iets geplaatst over mijn ervaringen in een brico-winkel.

Dus wie iets kwijt wil over aannemers en offertes ...

Christian von Klösterlein