Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

wilt U menu ?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2008-02-22 17:03:18

U kent het wel, dat grapje bij de chinees "wilt U menu meneel ?, nee, nog niet, na het eten misschien"

ik lees vandaag in de krant een opmerkelijk bericht;

een Israelische man heeft een digitale menukaart ontwikkeld die al in veel restaurants worden toegepast.

lekker makkelijk, nix geen gezeur met verkeerde menu's voor je neus, uitkiezen op het beeldscherm, aantippen met je vingertoppen, en de keuken weet precies welke tafel wat wil eten.

dessert ? oui/non, ehhh oui, koffie na ? oui/non, non.

zelfs in nederland en frankrijk wordt deze nieuwe digitale menukaart al volop gebruikt, schrijft de krant.

mijn hemeltjelief, waar gaan we naartoe ?

ik wil dit niet !

waar zijn we nog zonder de glimlach en die rechte rij hagelwitte tanden van de ober ?

waar zijn we nog met onze bediening die in strakke uitdagende shirts onze harten doen bonzen terwijl we onze ogen amper op de menukaart kunnen houden ?

bent U ook zo'n type die bij een leuke kelner even iets te lang na moet denken over het hoofdgerecht, net even te lang in de mooie ogen kijkt, en eigenlijk na het nagerecht al hoort te stoppen met het diner maar toch nog weer een glaasje besteld, alleen maar om die grappige bediening ?

bonsoir - klik op start voor het volledige menu - dubbelklik op het menu dat U kiest - klik op nagerecht - klik op ja of nee - klik op koffie - klik op ja of nee - klik op afrekenen.

neeeeeeee !

ik wordt al gek van restaurants waar zonodig een enorm beeldscherm aan de muur moet hangen, als teken van "je bent al lang uitgelu.... met je partner dus helpen wij je wel de avond door te komen"

angstig ontwijk ik dit soort gelegenheden, en nu krijgen we dit.

in plaats van het oubollige kaarsje op hat randje van de tafel, wat de romantiek moet proberen te peppen, staat er voortaan een flikerend beeldscherm waarop je om de zoveel seconden kan zien wat er morgen op de menukaart zal staan, en overmorgen, en daarna.......

ober , ehhh.... mag ik even op jouw dubbelklikken ?

cees.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#1 Geplaatst: 2008-02-22 18:04:21

Tja wat horeca betreft is sfeer, persoonlijke aandacht, gastvrijheid en bovenal: de suggestie daarvan heilig

Dat neemt niet weg dat ook in die sector de moderne techniek onvermijdelijk intreedt.

De "handheld" is al gemeengoed in veel restaurants, je bestelt van de heerlijk oubollige menukaart met al zijn krullige schreefletters, gevat in lederen omslag maar de ober tikt met het pennetje je bestelling op.

In de keuken klinkt het "miep-miep" van de bonnenprinter en degene die die avond "aan het luik staat" roept de bestelling af naar de koks.

Die kok gooit op zijn beurt een voorgebakken tournedos op het met groenten bestapelde bord en het geheel verdwijnt in de combisteamer op de regenereer stand.

8 minuten later mag de kok die de uitgifte doet, "aan het luik staat", er met een lepel nog wat sausjes langs trekken, er een friebeltje alfafa en andere spruitgroentjes op leggen en het "eten" mag de zaal in.

De klant ontvangt zijn bestelling "tournedos op een bedje van knapperige groenten, afgegarneerd met jonge erwtenspruiten en geserveerd met een truffelsaus" en droomt van koks die in een zwartgeblakerd pannetje een tournedos staan te bakken terwijl ze ondertussen wat verse truffel in een steelpannetje met room schaven.

Inderdaad laat die droom alsjeblieft bestaan en hou de elektronische menukaart uit de restaurants!!

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2008-02-22 18:32:28

Het overkomt me wat te vaak in Parijs dat ik in een restaurantje al bij binnenkomst zuchtend wordt aangekeken (ik zie er tamelijk normaal uit dus daar ligt het niet aan). Als ik met mijn onmiskenbare Hollandse accent een toelichting op de menukaart wil (bèn oui, encore un con batave) word ik als een kind toegesproken. De ober wappert wat ongeduldig met de andere menukaart die mijn Franse partner hem al heeft teruggegeven en ik maak mijn keus. Dan vervolgens soms lang wachten........

Als ik wil betalen duurt het even voordat ik de aandacht heb van de ober ("j'arrive"). Ik geef een paar euro's fooi die uiterst minzaam in ontvangst worden genomen (wil even de indruk wegnemen dat Hollanders krenterig zijn) en mag zelf mijn jas gaan pakken.

Geef mij in zo'n tent maar een "écran tactile". Misschien doet de rest dan beter zijn best!

Steven