Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

de gendarme en het voorjaar

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2008-02-22 19:50:11

geen klus-anekdote voor richard, maar wel een waar gebeurd verhaal van vandaag, ik moet het jullie vertellen.

vandaag moest ik wat dingen brengen bij een klant op het eiland Ré, net voor de kust van La Rochelle.

ik met de auto, kar er achter, en halverwege het eiland in zon overgoten kom ik bij een rontonde aan, het zal ook niet waar zijn, die dingen zijn hier uitgevonden schijnbaar.

vanaf de overkant zie ik een bus van de gendarme aankomen, en ik zweet een beetje want de verlichting hapert ergens door een massakabeltje.

echter, ze draaien een volledige ronde, en met de bus bijna op twee wielen gaan ze waar ze vandaan kwamen.

ik rijd achter ze aan en even later schieten ze rechts een boerenpad op, stampen op de rem, en ik schiet voorbij vrolijk mijn klant tegemoet.

en wat zie ik daar, drie geweldige franse schoonheden in korte broek die richting.....je raad het al, de gendarme wandelen, nietsvermoedend welk een onheil hun te wachten staat.

de zon is verleidelijk, je krijgt een massa aan vitamine binnen, en bij mij resulteerd dat altijd in liederigheid...... ik stamp op de rem, en vraag de dames waar ik La Flotte en Ré kan vinden, ik sta er nog geen driehonderd meter vanaf.

de jonge meiden blozend van de eerste echte zonnestralen wijzen me met hevige armbewegingen hoe ik moet rijden en ik zeg 'blijven wijzen, ik heb een grap voor jullie, daar staan vier hele jonge gendarmes op jullie te wachten, stap nu bij mij in de auto en dan gaan we kijken wat ze doen, dit wordt lachen.'

ik ben nog geen drie passen in La Flotte of de gandarme staat met alle toeters en bellen achter me en dwingt me in de kant, en natuurlijk, je raad het al, papieren, zoeken, kijken, motorkap open, en vooral, wat zit er in de koffer achter de achterbank (heb een espace)

' jongens, als jullie op zoek zijn naar franse schoonheid, laat mij dan gaan en vraag de dames te eten, dat siert de fransman, en zeker de gendarme.'

ik kan direct vertrekken en de heren gendarme excuseren zich voor het ongemak dat mij wellicht te beurt gevallen is.

ik moet er nog om lachen, wat een grap, en de dames hebben waarschijnlijk lekker gegeten.

tja, wat is het leven leuk soms in een land waar ze niet alles altijd even serieus nemen.

cees.