Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Survivalkampen

Auteur Bericht

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#0 Geplaatst: 2008-02-27 22:11:35

Op ons terrein hebben we in de zomer al jarenlang survivalkampen op een mooi stukje grasveld naast de rivier. Dit is begonnen met een paar tenten en iets van 20 pubers, maar door succes is dat inmiddels al een heel tentenkamp en wel tegen de 50 pubers.

Het is echt survivallen, er wordt gewassen in de beek (alleen met biologisch afbreekbare zeep), er wordt daar gekookt en er wordt een latrine gegraven die na de zomer weer netjes wordt dichtgegooid en bedekt met een laag grond.

Mijn vraag is wat hier aan regelgeving over is. Valt dit onder officiele campingregels? (of: zijn we eigenlijk illegaal bezig) of valt het door zijn totale gebrek aan voorzieningen onder een soort wildkampeerregel (mag, mits toestemming van de eigenaar). 

Het was altijd bekend bij de gemeente hier dat dit gebeurde maar nu het wat grootschaliger wordt vragen we ons af in hoevere dit allemaal nog kan en mag, en het laatste wat we willen is een aantal overijverige ambtenaren die de boel komen ontruimen met alle gevolgen van dien.

Vriendelijke groet,

Gijsbert 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2008-02-27 22:53:45

volgens mij kunnen ze op de prefecture je daar alle informatie over geven Gijsbert, zonder dat je daarbij de gemeente "wakker" maakt.

dan weet je je rechten en plichten.

cees.

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#2 Geplaatst: 2008-02-28 10:47:50

Pfff...lastig hoor.

Als je er welke campingregels dan ook op naslaat is het volstrekt illegaal. Dus aanmelden als camping trekt een beerput (geen grap bedoeld...) aan bureacratische regels open die een eind zullen maken aan het survivallen.

Het wild kamperen wordt steeds meer teruggedroingen in Franrkijk. Je kunt wel bij de prefecture navragen op dat in jouw departement is toegestaan en mocht de prefecture doorverwijzen naar de gemeente, dan moet je ergens in het gemeentebeleid kunnen vinden dat het mag (inderdaad met toestemming van de grondeigenaar).

Maar ik zie veel meer andere problemen: aansprakelijkheid: ben je verzekerd indien een van de tieners in de latrine valt, of een ander ongeluk krijgt?

Als je geld verdient aan deze activiteit en het is meer dan €760/jaar dan zul je het toch ergens aan moeten geven. Je zult als bedirjf moeten worden ingeschreven, of de inkomsten aangeven als bijverdienste op je belastingformulier inkomstenbelasting.

Er loert dus gevaar van twee kanten: de DDE die langs komt voor een controle en vaststelt dat het hier gaat om een illegale camping en de DDCCFR die langskomt en vaststelt dat hier een illegaal bedrijf wordt gevoerd.

Wim

avatar#3205
eisbeer
Berichten: 19
Reacties: 31

#3 Geplaatst: 2008-02-28 23:49:10

Bedankt Wim voor de info.

Ter achtergrondinformatie: wij zijn een officieel Frans bedrijf, verhuren hier een aantal vakantiehuizen en hebben een minicamping-zonder-vergunning (max. 6 plaatsen) en dus het groepskampeerterrein. Dat terrein verhuren wij aan een Nederlandse reisorganisatie die hier een factuur voor krijgt en die ook verantwoordelijk zijn voor het gebruik en inrichting tijdens de survivalkampen. Alle inkomsten worden netjes opgegeven aan de Franse fiscus.

We hebben normaalgesproken mondeling toestemming van de Mairie, de reden waarom ik het toch graag eens wil weten hoe het zit is dat zij natuurlijk nooit verantwoordelijkheid gaan nemen mocht blijken dat we illegaal bezig zijn.

Mochten er overigens mensen zijn die hier (ook) ervaring mee hebben dan hoor ik het graag!

Vriendelijke groet,

Gijsbert

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2008-02-29 00:01:55

laat dit goed bekijken gijsbert, je zult maar zo'n akkefietje krijgen zoals in nl met die vlottentoestand, dan vraag ik me af wie waar staat.

soms zijn onder elkaar gemaakte regels goed voor dagelijkse omgang, maar in juridische toestanden toch anders dan je denkt.

werk je niet in de nesten, en zeker niet de franse, je zit hier wat dat betrefd niet in nl. 

als je al bekijkt dat je een verzekering voor je zwembad moet hebben voor het geval er een inbreker in valt......

cees.