Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

orange internet evrywhere

Auteur Bericht

avatar#4453
rené.
Berichten: 11
Reacties: 21

#0 Geplaatst: 2008-02-29 10:18:43

Hallo,

Heeft iemand ervaring met internet evrywhere van orange ?

het lijk me een prepaid voor internet, niet heel goedkoop , maar wel snel en handig .

is het zo handig als het er uitziet, ??

alvast bedankt

René  

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2008-02-29 22:21:25

Hallo René,

Orange Internet Everywhere maakt het mogelijk met je laptop mobiel op Internet te gaan in vrijwel het gehele land. Afhankelijk van de plaats waar je je bevindt wordt automatisch het best beschikbare netwerk en dus de hoogst beschikbare snelheid gekozen (WiFi als er een hotspot is, 3G+ ofwel HSDPA, 3G ofwel UMTS, EDGE of GPRS).

Internet Everywhere is te krijgen in verschillende vormen waarvan een aantal inderdaad erg lijken op een prepaid aanbieding: de zogeheten Pass (voor 30 minuten, 2 uur, avond of weekend). Daarnaast kun je ook een abonnementsvorm nemen voor 3 uur per maand, 's avonds en in het weekend onbeperkt in tijd met maximaal 500 MB per maand of helemaal onbeperkt in tijd met maximaal 1 GB per maand.

Het gebruik is erg eenvoudig: je doet de (U)SIM-kaart in de USB-stick of PC card, installeer de software (met de USB-stick is dat niet nodig want dat gaat helemaal vanzelf), doe vervolgens de USB-stick in een USB-poort of de PC card in een card slot van je laptop en je kunt meteen op Internet. Als je van de prepaid-achtige vorm gebruik wilt maken kom je na installatie automatisch op de pagina terecht waar je je "Pass" kunt kopen.

Te gebruiken is het (bijna) overal ... dat heb ik vorig jaar in juli nog getest (en dit jaar zal ik dat weer doen) tijdens de Tour de France : alleen in de bergen was er op sommige plaatsen even geen dekking maar zelfs in een rijdende auto werkt het in ieder geval (ik gebruikte trouwens de variant voor professioneel gebruik: Business Everywhere).

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#2 Geplaatst: 2008-02-29 22:54:43

Onbetaalbaar en onvervangbaar, onze Thomas.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#3 Geplaatst: 2008-05-02 14:44:47

Ik begrijp dus dat je zonder abonnementen via Orange mobiel kunt internetten op je laptop middel een usb-modem? En dus ook zonder Frans Orange mobiel abonnement?

Nu ben ik me rot aan het zoeken naar een link over aanschaf van dit Franse "internet everywhere" wonder. Maar krijg werkelijk niets gevonden!

Kan iemand mij een link bezorgen of mailen  want ik wil voor deze zomer ook in heel Frankrijk over mobiel internet beschikken.

liefst zo direct mogelijk die link zodat ik meteen tot aanschaf over kan gaan.


avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#4 Geplaatst: 2008-05-02 15:14:00

Ik begrijp dus dat je zonder abonnementen via Orange mobiel kunt internetten op je laptop middel een usb-modem? En dus ook zonder Frans Orange mobiel abonnement?

Nu ben ik me rot aan het zoeken naar een link over aanschaf van dit Franse "internet everywhere" wonder. Maar krijg werkelijk niets gevonden!

Kan iemand mij een link bezorgen of mailen  want ik wil voor deze zomer ook in heel Frankrijk over mobiel internet beschikken.

liefst zo direct mogelijk die link zodat ik meteen tot aanschaf over kan gaan.


avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2008-05-02 15:52:02

Neen, ik heb geen ervaring met Internet Everywhere van Orange en wou dat graag zo houden.

Sorry Thomas, maar al wat riekt naar France Télécom en/of Orange komt er bij mij niet meer in.

Hiervoor ervaringen en argumenten te over, maar dat is een ander onderwerp.

Wèl heb ik sinds een maand bij SFR een EeePC-tje met een usb-stokje "Internet 3G+" gekocht. Kosten 299.-, met een abonnement voor onbeperkt gebruik à 29.90 per maand. Dat kost die dode Livebox van FT/Orange ook...

Je krijgt nog 100.- terug bovendien, maar dat was (is?) een tijdelijke actie, meen ik.

Maar vooral: het werkt (sorry Thomas)! En je hebt er nog een handig pc-tje bij, bovendien.

Het werkt in de trein, het werkte vorige week ook in België en Nederland maar dan moet je uitkijken voor de kosten.

Kortom: ik ben volmaakt gelukkig. Zeker ook omdat het apparaatje onder Linux draait want net als van FT heb ik genoeg van Bill Gates.

Geinig om te constateren overigens is hoeveel wifi-netwerken er "open" staan. Je kunt er gewoon op.

Een stukje in de Nouvel Obs van deze week (p. 29): er zijn nu wereldwijd een miljoen EeePC-tjes verkocht, eind mei komt er een nieuw model met een wat groter scherm (à 399.-).

Salut,

Peter.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#6 Geplaatst: 2008-05-02 21:11:57

Hallo Hans,

Via Internet Everywhere kun je inderdaad zonder abonnement online in heel Frankrijk. Wanneer je er gebruik van wilt maken kies je welk soort "pass" je wilt kopen: 20 minuten (24 uur geldig), 2 uur (een maand geldig), 1 avond of 1 weekend.

De meest directe link is de volgende:

Peter, verontschuldigen is niet nodig hoor ... eerlijk gezegd kan ik er niet echt mee zitten ... maar doen alsof het bij Orange niet zou werken is volgens mij ook niet nodig (zeker aangezien je er niet eens ervaring mee hebt): bij Orange werkt het ook ... het bewijs? Ik ben nu via mijn 3G verbinding online ;-).

Thomas

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2008-05-03 06:51:47

Internet Everywhere van Orange zal ongetwijfeld werken, ik heb daar niets over gezegd. Maar dat doet dat kleine usb-stokje van SFR ook en dat heb ik gezegd want daar heb ik ervaring mee en René zocht een oplossing voor mobiel internet.

Vanwege mijn twee jaar geleden genomen besluit om geen zaken meer te doen met FT/Orange kies ik dus voor een andere partij.

Andere dicussie:

Eerlijk gezegd lijk je wel een echte PTT-er, "je kunt er niet mee zitten". Een reactie die ik vroeger vaker hoorde van mening FT-medewerker als er weer eens problemen waren. "Désolé", maar zich ergens in verdiepen... Het enige betrouwbare van deze organisatie is de afdeling die de rekeningen verzendt.

Ik neem overigens jou persoonlijk niets kwalijk, ken je immers niet en heb geen idee wat jouw functie bij FT is. Net zo min weet jij van de problemen die wij hier hebben gehad. Maar goed, daar "kun jij niet mee zitten." Ik kan er nu alleen maar om lachen maar vooral: ik slaap zoveel geruster sinds ik mijn huis heb gedebrancheerd van het FT-netwerk. In dubio abstine!

Dat doet er ook allemaal niet toe, het ging over mobiel internetten en René zocht een effectieve oplossing. Die is er, er zijn er zelfs meer, hallelujah!

Peter.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#8 Geplaatst: 2008-05-03 10:52:36

Thomas, heel erg bedankt voor de info en de link!

Precies wat ik al maanden zocht

(de sleutel tot een geslaagde zoekactie was het woordje "clé"

Je moet echt alles van  Engels naar Frans vertalen om op het Franse web iets te vinden wat wereldwijd gewoon als gangbare Engelstalig begrip geaccepteerd wordt :-( 

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#9 Geplaatst: 2008-05-03 12:03:30

Peter e.a.,

ik vind dat jullie je toon ten opzichte van Thomas toch wat moeten matigen.

Thomas waart hier als privé persoon rond en niet als employee van Orange. Dat hij zijn vakmatige expertise aanwendt om mensen met telecom- en internetproblemen te helpen valt alleen te prijzen. En als je goed leest dan is datgene waar hij niet mee zit het feit dat iemand hem zijn ontevredenheid over zijn werkgever persoonlijk aanwrijft, alsof Thomas hier als vertegenwoordiger van Orange of FT aanwezig zou zijn. Hij 'zit', zo heb ik met anderen al meermalen mogen ervaren, wel degelijk met iemands problemen want anders zou hij zich hier niet zo behulpzaam opstellen.

Als iemand bij Orange werkt dan IS hij nog geen Orange. Het moet toch mogelijk zijn om dat onderscheid te maken. Trouwens, als je op een treinenforum met iemand praat over, zeg maar, locomotieven en je komt erachter dat hij conducteur bij de Nederlandse Spoorwegen is, ga je hem dan ook verwijten dat de treinen in NL zulke schandalige vertragingen hebben?

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#10 Geplaatst: 2008-05-03 19:08:04

Inderdaad Ivo, goed gezegd. Wij zijn heel blij met de bijdragen van Thomas. Altiijd uitgebreid en "to the point" om maar een fraaie Engelse uitdrukking te gebruiken. Dit forum heeft over het algemeen niet de gewoonte om de forumleden het bloed onder de nagels vandaan te halen of domweg te beledigen. Laten we het zo houden. Lange tenen binnen boord houden zou ik zeggen.

Ingrid

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2008-05-03 21:04:39

Ojee, heren, dames, mea culpa maar help me want ik weet niet goed waar de lange tenen liggen.

Vroeg René niet naar een handige truc om mobiel te surfen? Die gaven we hem, Thomas en ik. Daar ging het toch over?

Waaraan door mij toegevoegd een "andere discussie" (dixit) waarom  ik SFR verkoos boven FT/Orange. Wat is hier mis mee? Nam ik Thomas persoonlijk iets kwalijk? Ik dacht hetniet, "Honi soit qui mal y pense" en zo.

Enfin, dit wordt dus inderdaad een andere discussie. Als René nu maar wijzer is geworden en zijn keuze weet te maken, ik ga daar niet over.

Thomas: waar nodig mijn verontschuldigingen al zie ik zo snel niet waar. Mocht je geïnteresseerd zijn in mijn ervaringen met FT, dan doen we dat wel privé. Vooraf: het betrof oorspronkelijk een technische kwestie, maar die werd juridisch. Een lollige case, dat wel.

Prettige zondag, de zomer komt eraan!

Peter. 

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#12 Geplaatst: 2008-05-03 21:21:28

Quod errat demonstrandum? Oke.

"Eerlijk gezegd lijk je wel een echte PTT-er, "je kunt er niet mee zitten". "

Voor de rest ook een fijn restje van het weekend.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2008-05-04 18:56:53

Tja Ivo, wat bewijs je hier nu mee?

Slechts dat de tenen errug lang zijn.

En de lengte van de teen blijkt omgekeerd evenredig aan die van het lontje.

Sorry hoor.

Peter. 

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#14 Geplaatst: 2008-05-04 21:53:00

Zo is dat, Peter. 't Is goed met je. Ik ga nu mijn tenen verzorgen.

avatar#4453
rené.
Berichten: 11
Reacties: 21

#15 Geplaatst: 2008-05-08 16:56:36

een ieder bedankt voor de aangedragen oplossingen

van mening ben ik dat ik bezoek aan frankrijk ( max 2maanden per jaar) het voordeligst uitzijn met de orange variant , aangezien je dan niet aan een abbonnement vast zit ,  dit zal vast voor meer medelanders gelden.

bedankt , ik ga eens kijken hoe ik dat kan gaan bestellen en Voor de vakantie hoop ik het binnen te hebben

groeten René 

avatar#7905
Tilly
Berichten: 0
Reacties: 1

#16 Geplaatst: 2010-04-19 23:28:30

Wij hebben zelf in oktober 2009 dit pakket aangeschaft. Na installatie werkte het inderdaad. Niet erg snel, maar het werkte. We konden vanuit ons franse huis MSNen met de kinderen thuis. In november 2009 weer programma geopend, nieuwe "pass" aangeschaft via de creditcard en konden weer internetten.

Echter, vanaf die tijd lukt het op geen enkele manier meer verbinding te krijgen. Krijg zelfs niet eens meer het scherm waarop ik kan kiezen welke
"pass" ik wil aanschaffen. Krijg alleen de mededeling pas de connexion disponible. Heb het programma al verschillende keren van de computer verwijderd en weer geinstalleerd en het ook al op een andere computer geprobeerd, maar niks werkt. Wanneer we naar de Orange winkel gaan in de dichtsbijzijnde stad in Frankrijk verwijzen ze ons naar de klantenservice van Orange waar je telefonisch contact mee op moet nemen. Helaas is mijn kennis van het frans toch niet zo toereikend dat ik dat allemaal kan verwoorden en verstaan. Wie heeft hier ook ervaring mee?

Zou fijn zijn als iemand me hiermee kon helpen. Nu dacht ik DE oplossing te hebben gevonden om te internetten in ons franse huis, maar lijkt het erop dat ik een miskoop heb gedaan.

Groetjes,
Tilly

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#17 Geplaatst: 2010-04-20 10:02:00

Tilly,

  Heb hier zelf geen ervaring mee, maar heb je ook al geprobeerd op een andere locatie in te loggen? Neem immers aan dat je een laptop hebt. Met mijn mobiele telefoon heb ik soms dagen dat ik ik slechts sporadisch verbinding kan krijgen, dan heb ik soms weer een aantal dagen een redelijk signaal. Zal ongetwijfeld afhankelijk zijn van atmosferische condities wanneer je aan de rand van een dekkings-gebied woont. Want volgens het spoorboekje van Orange wordt als het goed is het sterkst beschikbare signaal opgezocht, een keuze uit les différents réseaux disponibles. In de instructie van Orange zie ik dat bij de optie "se connecter" automatische netwerkkeuze de "default" is. Je zult net zoals bij WiFi netwerken en mobiele telefoons in dat menu vast ook een keuze voor "manual" kunnen maken. Dan zou je in principe via je clé-usb antenne alle beschikbare zenders moeten zien, en daaruit de sterkste moeten kunnen kiezen. Dan weet je meteen of die clé-usb nog functioneert. De vervolgvraag zou dan zijn waarom je geen toegang tot internet krijgt. Geen autorisatie aan de kant van Orange (password probleem) of iets in de instellingen aan de gebruikerskant. Bijvoorbeeld veranderde instellingen in je firewall zonder dat je er zelf iets aan gedaan hebt (een update) en dat daardoor internetverkeer geblokkeerd wordt. Wanneer je het te ingewikkeld zou vinden om in de instellingen van zo'n firewall te duiken, dan zou je eventjes via de veiligheids-instellingen van Windows de firewall uit kunnen schakelen, en dan nog eens een poging kunnen doen om in te loggen. En mocht je dan wel verbinding krijgen, die dan onmiddellijk verbreken, want zonder firewall kun je beter maar niet het internet op gaan. Maar dan weet je in ieder geval meer. Omdat ik zelf na 45 jaar elektronica steeds luier wordt, liever eerst eenvoudige oplossingen uitproberen dan al te heftig gaan nadenken, kan altijd nog, zou je ook nog kunnen proberen die clé-usb op een andere usb poort aan te sluiten. De procedure rond het aanschaffen van zo'n nieuwe "pass", en wat daar eventueel fout zou kunnen gaan, is voor mij onbekend terrein. Indien daar wat mis zou zijn gegaan wordt het inderdaad werk voor de helpdesk van Orange. Dit soort problemen valt meestal wel op te lossen langs de trial and error methode. Kost wat tijd, inderdaad, maar het tijdperk dat de PTT als overheidsbedrijf moest garanderen dat de (klassieke) telefoon verbinding 99,999% van de tijd beschikbaar was ligt achter ons. De moderne technologie is wat hardware en software betreft ook wel heel ingewikkeld en daardoor ook kwetsbaar geworden. Zo nu en dan verbaas ik me er gewoon over dat zo'n pc het 's morgens gewoon weer doet als je hem aanzet. Tot zover mijn gezond verstand benadering.

Rob

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#18 Geplaatst: 2010-04-21 23:34:51

Beste Tilly,

De reactie van Rob lijkt mij de juiste: het kan zijn dat er een probleem is met de clé USB, met je computer of met je SIM-kaart.

Voor de eerste twee gevallen zou het dus het beste zijn als je test of het op een andere PC wellicht wel werkt.

In ieder geval zou ik, als je één van de getoonde clés USB hebt, ook aanraden om de laatste versie van het Internet Everywhere programma te gebruiken, wat je kunt vinden op de website van Orange.

Voor het laatste geval zijn er verschillende mogelijkheden:

- je hebt de verbinding meer dan 12 maanden na het verlopen van de laatstgebruikte Pass niet meer gebruikt; in dat geval is je SIM-kaart om die reden gedesactiveerd (Orange doet dit op basis van een wettelijke verplichting); of het mogelijk is de kaart in dat geval te heractiveren of dat je een nieuwe kaart aan moet schaffen weet ik niet. Het beste kun je in dat geval dus de klantenservice bellen vanaf een vaste telefoon in Frankrijk op het nummer 3972

- er is een ander probleem met de SIM-kaart of met de "lijn"; ook in dat geval kan alleen de klantenservice hier iets aan doen => 3972

Groeten,

Thomas

avatar#4962
fun
Berichten: 3
Reacties: 8

#19 Geplaatst: 2010-04-26 17:41:32

Hallo

Weet iemand of  er nog meer aanbieders dan Orange en SFR betreffende internet 3G via de cle zijn en eventuele ervaring?

groet adrie

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#20 Geplaatst: 2010-04-26 21:49:02

Adrie,

Op DegroupNews staat een aardig overzicht. Wat ervaringen betreft: de Franse consumentenorganisatie Que Choisir heeft medio januari om  témoignages gevraagd. Vermoedelijk krijgen we daar binnenkort meer over te horen. En lees verder de Franse pers en wat er op internet aan Franse gebruikerservaringen te vinden is. Zorgvuldig kiezen is het devies.

Rob

 

 

 

avatar#4962
fun
Berichten: 3
Reacties: 8

#21 Geplaatst: 2010-04-28 11:45:04

Bedankt voor het antwoord Rob, daar kan ik wat mee.

Adrie

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#22 Geplaatst: 2010-04-28 18:25:50

Sinds 'n jaar of drie doe ik het met SFR, en het umts-netwerk wordt met de dag beter.

Sterker : ik heb geen vaste telefoonlijn (meer), umts doet het hier beter dan de koperen draadjes van f***in' France Télécom.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#23 Geplaatst: 2010-04-28 18:53:38

Geluksvogel , Peter. Zeker niet woonachtig in La France profonde? G3 en UMTS kunnen ze hier niet eens spellen. Haut Débit is max 1 Mbs (wat Haut?) en via de sateliet is dus de enige (heel dure) oplossing voor een beetje snelheid.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#24 Geplaatst: 2010-04-28 19:21:41

Lucky me ? Zonder 'n "profonde-competitie" aan te willen gaan, ik woon in 'n erkende zône blanc (03370) volgens FT, 'n trou noir volgens mij. Umts bleek m'n redding, blijkt heden ten dage & dagelijks m'n redding.

Enfin, hierover is voldoende gezegd (de afzender "onbekend" in andere berichten ben ik, mits ondertekend door mij).

Peter, via umts/SFR :-)

P.S. M'n buurman op honderdvijftig meter doet 't met de Livebox en FT/Orange, bas débit, en is jaloers op m'n stickie.