Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Verklaring verlies NL paspoort

Auteur Bericht

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#0 Geplaatst: 2008-02-29 17:14:14

Doperwt had niet gedacht dat het hem ooit nog eens zou overkomen, maar jawel hoor: paspoort kwijt. Waarschijnlijk tijdens een dagje Lyon.

Eerst een telefonisch rondje langs alle klantvriendelijke (HAH HAH!) instanties van gevonden voorwerpen (zoals daar zijn: hoofdbureau van politie Lyon, SNCF, Lyonnees busbedrijf...), niks. OK kwijt = kwijt. Wat heb je nodig om dan een nieuw paspoort aan te vragen: een politieverklaring. Ik naar de plaatselijke gendarmerie (bij ons in het dorp is dat 3 boerenlullen in een blauw hemdje in een soort bouwkeet dat bij godsgratie toevallig een keer open was). En wat denk je: eh, nee dat doen wij niet hoor, meneer, als het geen Frans paspoort is. Ja maar ik heb een verklaring nodig! Dat doen wij niet meneer. Hoezo, als er morgen een toerist komt van wie z'n paspoort gestolen is dan maken jullie ook geen verklaring? Ja gestólen, dan wel. Maar wat is dan het verschil? Trouwens misschien is de mijne wel gestolen. Nee dat doen wij niet meneer. Wacht u maar een paar weken, misschien vindt u hem weer terug.

!!!!!! Ik hoop ze g****** nooit nodig te hebben als er echt wat aan de hand is want ik geloof dat ik dan ga slaan.

Maar... heb je nou een politieverklaring nodig of niet? Kan ik bij het consulaat direct afhandelen? Of zal ik in Lyon naar het hoofdbureau gaan, misschien hebben ze daar samen een IQ dat bij de 100 in de buurt komt.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2008-02-29 19:22:50

voorwaarden: Nederlanders die hun reisdocument zijn verloren, dienen een schriftelijke verklaring af te leggen ten overstaan van de consulaire medewerker van de vertegenwoordiging. Men is niet verplicht aangifte te doen bij de politie ter plaatse. Een politierapport is wel aan te raden, indien men eventuele geleden schade bij de verzekering in Nederland wil claimen.

 

Dag Doperwt,

 

Dit staat op de site van de NL ambassade in Parijs dus je hulpvaardige gendarmes heb je niet nodig.

 

Ingrid