Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Uponor

Auteur Bericht

avatar#5190
onbekend
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2008-03-03 18:30:42

Al het begin is moeilijk maar nu in de goeie rubriek.

hallo klusvrienden,

Heeft er al iemand informatie over het werken met Uponor ,de flexibele leidingen, in Frankrijk,of er net zoveel te krijgen is als in Nederland en wat je voor problemen kan tegen komen.

Vast bedankt

avatar#3902
PJ
Berichten: 7
Reacties: 44

#1 Geplaatst: 2008-03-11 19:09:00

Ik heb geen ervaring met genoemd merk, maar reageer toch even:  Wij hebben een aantal jaren geleden zelf onze centrale verwarming aangelegd en vanaf een centrale koperen leiding PER-leidingen gebruikt naar de radiatoren. Uiteraard hier ter plaatse de vele honderden meters leiding aangeschaft. De radiatoren had ik via internet en in NL bestelt. Belgisch fabricaat en ook lverbaar in frankrijk, maar tegen heel andere prijzen dan via het net.

Bij het aansluiten van de radiatoren op de 12 en 16 mm leidingen hadden we een groot probleem. Deze leidingmaat in LdF waren net even anders dan dan we hadden gedacht. Nl. 1 mm groter. Volgens ons een vorm van handelsbarriere...

Het heeft ons vele weken gekost om alsnog de goede aansluitingen te krijgen (uiteindelijk direct en toen snel geregeld met de fabriek), aangezien de Nl leverancier, de importeur en vele anderen geen raad wisten met onze leidingmaten.

Moraal van mijn bijdrage: zorg dat je heel goed bekijkt wat je bestelt en doe dit nav echte specs! De melange NL, Belgie en frankrijk heeft ons destijds veel nutteloze energie gekost.  

avatar#4857
le servonais
Berichten: 1
Reacties: 59

#2 Geplaatst: 2008-03-13 20:03:23

avatar#4857
le servonais
Berichten: 1
Reacties: 59

#3 Geplaatst: 2008-03-13 20:10:42

Ik heb vanuit Nederland ook wat anders meegenomen. Dit zijn aluminium leidingen met een kunststof voering en mantel van Proflex. Ze zijn buigzaam en kunnen goed gebruikt worden in een cement dekvloer en geven daar ook nog warmte aan af zodat je ter plaatse een soort vloerverwarming hebt. Vanuit mijn ketel gaan er twee hoofdleidingen naar een verdeler in de keuken en van daaruit naar alle radiatoren, 7 stuks. De leidingen waaieren uit in de vloer en zorgen zo voor een lekkere warme vloer in de keuken.

Wat betreft de maatvoeringen van leidingen etc en wat wel en wat niet kan, kan je denk ik wel een heel topic vullen. 

Groetjes

Ad le Servonnais