Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

auto verzekering in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#5148
blokjes
Berichten: 4
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2008-03-04 20:35:29

Goedenavond,

Ik heb een uitdaging en wel deze:

Ga binnenkort permanent in Fr. wonen. Ik heb een lease auto, neem die over, wil de auto invoeren en verzekeren in Fr.. Kan ik de auto in eerste instantie met NL-kenteken laten verzekeren in Fr.? en dan later als de auto op mijn naam staat invoeren in Fr.? En daarna vanuit Fr. het RWD informeren dat de auto is ingevoerd. Op dit moment is er geen enkele verzekeraar die mij voor een 3 weken een verzekering geeft.   

Welke mogelijkheden zijn er nog meer?

Suggesies etc. zijn welkom.

Groet,

Sara

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2008-03-04 22:52:56

In principe verzekeren Franse verzekeraars alleen auto's met Frans kenteken. Is het niet mogelijk om de leasemaatschappij te vragen de verzekering nog een paar weekjes voort te zetten. Ik herinner mij dat sommige NL verzekeraars dat wel even willen regelen.

Wim

avatar#5148
blokjes
Berichten: 4
Reacties: 3

#2 Geplaatst: 2008-03-05 07:41:37

Goedemorgen Wim,

Vanaf vandaag heb ik de leasemaatschappij zover gekregen dat de lease nog een maand doorloopt. Nu kan ik met een gerust hart naar LDF en daar de auto invoeren. Nu moet ik met de leasemaatschappij in onderhandeling over het op mijn naam (vrijwaringsbewijs etc.) zetten van de auto zodat ik in LDF de auto in kan voeren.

Wim, Bedankt voor je reactie. 

Hartelijke groet,

Sara

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#3 Geplaatst: 2008-03-05 10:19:06

Sara, zolang je in NL nog ingeschreven bent, 'woon' je er ook in NL. Je kunt tegelijk in FR wonen, want alleen een faktuur EDF o.i.d. is daartoe het officiele document.  Je NL verzekering gaat dan gewoon door, tot wederopzegging. Zelf heb ik jaren met een NL plaat gereden in FR en mijn NL verzekering werd gewoon voortgezet. Als je wel officieel uitschrijft uit NL, hoeft de NL assurantie dat de eerste tijd nog niet te weten. Overzetten. Is niet zo ingewikkeld. Bij de franse importeur/constructeur vraag je een attestation conformite aan. Als je ze eerst belt, sturen ze je voorgebakken formulieren op, nog simpeler. Bij de prefecture kun je een lijstje met de vereiste documenten krijgen, als je dit precies afwerkt gaat alles goed. Zelf heb ik mijn auto op een dag 'ingevoerd' De quitus bij de Impots gehaald, de keuring laten doen, het attest.conformite had ik al. Aan het loket van de prefecture kreeg ik in ruil voor de kentekenpapieren direct de carte grise mee. Hiermee naar een garage gegaan die nieuwe platen op de auto heeft gezet. Briefje (fax mag tegenwoordig ook) naar de RDW en de NL verzekering gestuurd, en dat was het. (RDW vraagt copie nieuwe kentekenbewijs en copie van je legitimatie). Dit was wel in de Tarn, een 'soepel' departement. Dit

avatar#1802
empyrée
Berichten: 4
Reacties: 78

#4 Geplaatst: 2008-03-10 19:20:29

Naar ik aanneem is de lease-auto nog geen 4 jaar oud en hoeft dan niet te worden gekeurd !

Het is overigens ook mogelijk om een tijdelijk uitvoerkenteken aan te vragen bij de RDW zodat je keurig verzekerd bent totdat de auto in Frankrijk kan worden geregistreerd.

Denk er wel aan een royementsverklaring (schdevrijverklaring) aan de leasemaatschappij te vragen zodat je ook in Frankrijk van de korting kunt profiteren. Die hier overigens maximaal 50% is.

Ok wij hebben in 1 dag de auto overgeschreven (met belgisch exportkenteken) en verzekerd en daarna kentekenplaten laten maken......