Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bankieren vanuit Nederland

Auteur Bericht

avatar#5200
Sus
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2008-03-09 18:24:45

Dag Forumleden,

Onlangs heb ik het franse huis van mijn vrouws tante overgenomen. Omdat ik in dit forum niet blij werd van hetgeen er werd geschreven over de franse banken besloot ik, mede omdat ik me voorlopig toch niet in Frankrijk (kan) vestigen, geen bankrekening te openen in Frankrijk maar et proberen de rekeningen vanuit Nederland via internet te betalen. Tot nu toe lukt dat met een aantal rekeningen, water, verzekering. Ik las onlangs in de krant dat er veranderingen op komst zijn om het europese betalingsverkeer gemakkelijker te maken. Weet iemand daar meer van? 

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2008-03-10 09:28:41

Dit betreft de Single European Payments Area, kortweg SEPA.

Zie http://www.sepanl.nl/

avatar#5063
Imko
Berichten: 1
Reacties: 3

#2 Geplaatst: 2008-03-10 21:19:50

Frankrijk en bankieren is zeer lastig  , vanuit een franse compte geld overmaken naar een nederlandse rekening is zeer lastig .

Toch lijkt het mij verstandig om in Frankrijk een bankrekening te openen en deze rekening te beheren met bv cyberplus [ Banque populaire ] dan kan je vanuit nederland zien wat er met je geld gebeurt.

De kosten zijn voor cyberplus 1,90 € per maand dus die zijn ook nog te overzien , volgens mij is dit ongeveer gelijk aan Nederland.

Komt nog bij het voordeel voor automatische incasso , de EDF , Water en telefoonmaatschappij sluiten zeer snel af waarbij je voor het aansluiten veel boete moet betalen , ik spreek uit ervaring en wat betrefd de telefoonmaatschappij die maakte het helemaal bont na mijn afsluiting moest ik ruim 280 € vooraf betalen om weer de aansluiting te verkrijgen.

Dat is het vervelende met het feit dat je er niet zo vaak bent.

Succes ermee groetjes Imko