Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Werken in de ICT

Auteur Bericht

avatar#4401
vitriol
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2008-03-10 21:53:20

Wij, 2 ICT-ers (34 en 38 jaar, HBO Informatica), willen over 3 jaar naar Frankrijk verhuizen. In the meantime zorgen wij dat ons Frans het gewenste, hoge niveau heeft bereikt. Dus dit advies hebben wij i.i.g. niet nodig. Wel willen we graag weten welke steden bij uitstek geschikt zijn voor het vinden van werk in de ICT-branche. Denk hierbij specifiek aan mensen met ervaring in java en .NET programmeren, project management en informatie analist. Het liefst willen we in Zuid-Frankrijk (Languedoc-Rousillon) gaan wonen. Extra gegeven is dat onze dochter aldaar naar de universiteit moet kunnen (farmacie, geneeskunde of bio-medische wetenschappen).

Bij voorbaat dank voor jullie respons.

Groet

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#1 Geplaatst: 2008-03-12 13:21:44

Ik zit niet in de ICT maar wel in de technische sector en heb een soortgelijke overstap gemaakt. Ondanks het feit dat 50% van de kader-banen in Frankrijk zich in Ile de France bevinden, denk ik dat je vrijwel overal in Frankrijk in de ICT aan de slag zou kunnen. In Montpellier, dan wel Marseille of Toulouse zijn er ongetwijfeld meer dan zat mogelijkheden zowel in de ICT als in de farma/geneeskunde/bio.

Maar je zal een verdraaid goede reden moeten vinden waarom een Frans ICT-bedrijf jullie zou aannemen en niet 2 Fransen. Als je van plan bent een eigen bedrijf te starten, idem dito een verdraaid goede reden waarom klanten naar jullie zouden stappen en niet naar een franco-français ICT-bedrijf. Maak dus 200% gebruik van evt zeer specifieke vakkennis die jullie hebben.

T.a.v. het Frans, je zal je natuurlijk vooral het ICT en project management jargon moeten eigen maken, en dat leer je niet zomaar op een cursus Frans. Probeer een vaktechnisch woordenboek op dat gebied te vinden (dwz Frans-Engels, Frans-Nederlands zal waarschijnlijk onvindbaar zijn). En natuurlijk op een AZERTY toetsenbord leren tikken...

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#2 Geplaatst: 2008-03-12 13:52:02

Onderstaande link geeft een viertal multi-taal naslagwerken voor de ICT-branche, inclusief Nederlands en Frans.

http://www.lexicool.com/dictionnaires-en-ligne.asp?FSP=A08B12C20

Succes!

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#3 Geplaatst: 2008-03-12 14:03:43

En anders deze:

http://www-rocq.inria.fr/~deschamp/www/CMTI/glossaire.html