Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

vacinaties van mijn kinderen

Auteur Bericht

avatar#5209
wietse=eveline
Berichten: 2
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2008-03-14 12:10:53

hallo

wie weet of heeft het zelf meegemaakt waar ik moet zijn met mijn kinderen betreft de vacinaties.

in nl ga je naar het consultatiebureau en ik vraag dit rapport ook op,ik heb begrepen dat de dokter dit in frankrijk allemaal doet.

klopt dit of moet ik toch ergens anders zijn.

weet iemand verder op welke leeftrijd ze welke vacinaties krijgen in frankrijk, ter voorkoming van dat me kinderen dubbel geprikt worden of er een missen.

alvast bedankt

gr eveline 

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2008-03-14 16:41:27

In Frankrijk is het vaccinatieprogramma ongeveer hetzelfde als in nederland. De tweede, derde en vierde levensmaand de DKTPHib en Prevenar. Rond de 12e maand, als het kind <entrer en collectivité> de ROR, Rougéole, oreillons, rubéole, = NL de BMR. Anders bij 16 maanden en een herhaling drie maanden later. Hier is geen vaccinatie voor Mengigitis C zoals in NL. Wel kan je je kind tegen hepatitis B laten inenten, dat wordt vergoed door de SeCu. Gardasil, het vaccin voor meisjes van 10-12 jaar tegen baarmoederhalskanker is op de markt en wordt ook vergoed, dit in tegenstelling tot NL waar het nog bekeken moet worden of het zinvol is om op te nemen in het rijksvaccinatieprogramma.

De BCG tegen Tuberculose is gelukkig niet meer verplicht behalve in Frans Guyana.

Ook in Frankrijk bestaat een soort consultatieburo: PMI Protection Maternelle Infantile voor moeders en kinderen tot 6 jaar. ook als moeder of a.s moeder kan je er terecht en een vroedvrouw controleert de zwangerschap. Zij doen alles, vaccinaties, preventieve zorg, voedingsadviezen. Aan te raden. Iedere stad heeft er een of er zijn dispensaires in de kleinere plaatsen. Soms heet het Centre Medico Social. Als je op internet kijkt bij de site van je departement en <conseil général>, dan vind je het.

Ook kan je naar een <pédiatre en ville>, een vrijgevestigde kinderarts. Dat wordt allemaal vergoed. Het hangt er vanaf waar je woont want er zijn er niet veel in bepaalde regio's.

Als laatste kan je natuurlijk ook naar de huisarts gaan. Ik raad PMI aan.

Ingrid

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2008-03-14 16:46:34

Voor de uitpluizers: de Calendrier Vaccinal 2007 (die nog geldig is): http://www.invs.sante.fr/BEH/2007/31_32/beh_31_32_2007.pdf 

Samenvattend schema op pagine 277.

Leuke gelegenheid om een beetje medisch Frans te leren....!

Steven

avatar#5209
wietse=eveline
Berichten: 2
Reacties: 2

#3 Geplaatst: 2008-03-19 14:14:07

bedankt voor de informatie

hier heb ik wat aan.

gr eveline