Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

electriciteit aansluiten vanuit Nederland

Auteur Bericht

avatar#3973
miek
Berichten: 15
Reacties: 5

#0 Geplaatst: 2008-03-17 13:22:58

Heeft iemand ervaring met het aansluiten van de electriciteit in je Franse huis vanuit Nederland. Via Internet kom ik niet verder omdat ik nog geen Franse bankrekening heb. Is het uberhaupt mogelijk om electriciteit te krijgen in Frankrijk met een nederlandse bankrekening? Alle tips zijn welkom.

groet, Annemieke

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2008-03-17 14:05:28

Theoretisch zou het moeten lukken vanuit NL maar als je geen Franse bankrekening hebt is het onhandig. Als je huis gewoon een compteur (electriciteitsmeter)  moet dat snel lukken. Is de electriciteit echt afgesloten (coupé ?) of hoef je alleen maar 'rebrancher?"weer aansluiten dus. Tegenwoordig kan bijna alles telefonisch en ze sturen je het contract op, dat moet je ondertekeken en een RIB bijvoegen> Een Releve d'identité bancaire. Dan wordt het geld van je bankrekening ingehouden. (prelever). Als je in NL woont en het is je tweede huis is dit wel het makkelijkst. dan betaal je de rekening nooit te laat. Ik raad je aan een bank-of postrekening te openen in FR. Dus toch ter plaatse zijn is het handigste. Misschien kan je wel betalen via een internationale overmaking maar ze zullen dat niet accepteren als bankrekning voor je automatische afschrijving. Handiger gewoon een bankrekening in FR te nemen en daar een bedragje op te zetten.

Ingrid