Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

particulier verzekeren

Auteur Bericht

avatar#5216
steps67
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2008-03-19 22:17:18

op deze site gevonden:

Mensen die na 23-11-2007 zijn gekomen kunnen dus pas in de CMU na een wachttijd van 5 jaar. In de tussentijd moet men zich dan particulier verzekeren tegen ziektekosten.

mijn vraag is als volgt , wij willen in 2008 verhuizen naar frankrijk en dan eerst de taal leren en werk zoeken.

we moeten dus zelf onze verzekering regelen.

wie kan er meer over vertellen en heeft tips/advies.

ik heb via internet al www.oomsverzekeringen.nl gevonden.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2008-03-20 07:24:30

Volgens mij is dat de goede site voor een particuliere verzekering in het buitenland> Rob van Schijnel weet er alles van. Misschien kunt u onder deze naam iets erover terugvinden op dit forum.

Het makkelijkste en het goedkoopste is als gesalarieerde. Als één van de twee maar een baan  heeft, dan is de carte vitale geregeld. Ik weet niet wat voor werk u doet. Ik hoop dat het lukt in de Morvan. De taal leren gaat het snelst door volledige onderdompeling. Dus werk, en een woonomgeving waar weinig Nederlanders en/of Engelsen zijn.

Ingrid

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2008-03-20 09:35:29

Steps,

Wij gaan 3 mei a.s. definitief over en vallen (ook) buiten het ziektekostenstelsel in Frankrijk voor de eerste 5 jaar.

Heb een aantal offertes van Franse verzekeraars aangevraagd én een offerte on-line gedaan van OOMS. De kosten van OOMS zijn in ons geval beduidend lager dan die van de Franse verzekeraars; bovendien vonden wij de dekking bij OOMS (kostprijs) beter dan de gemiddelde 70% bij de franse verzekeraars.

Tandartskosten zijn bij OOMS niet te verzekeren behalve als je de (in dit geval onnodige) werelddekking neemt maar dan nog maar tot een bedrag van € 350 op jaarbasis.

Tip: sluit de verzekering af door via de site van Rob van Schijndel naar de OOMS-site te gaan en je krijgt via Rob 5% korting op je premie (achteraf).

Succes!

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2008-03-23 14:43:44

Er wordt hier onbeschaamd reclame gemaakt voor verzekeraars. Gezien de 'maatschappelijke relevantie' van dit soort aanbevelingen, sta ik de vermelding van bedrijfsnamen hier wel toe. De grootste ziektekostenverzekeraar voor Nederlanders in Frankrijk is goedgekeurd door de Federatie van Nederlandse Verenigingen in Frankrijk, de Fanf. Het gaat hier om www.secara.fr. Via een lidmaatschap kan deze verzekeraar de grote groep verzekerden als collectief onderbrengen bij een Franse verzekeringsgroep.

Wim