Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

olympique

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2008-03-21 09:13:35

De staatssecretaris weet zich niet zo goed raad met de houding van china ten opzichte van tibet, en hij is niet de enige die er aan denkt de spelen te boycotten.
Enerzijds is dat niet goed, omdat de spelen niets met politiek te maken hebben, anderzijds is er dusdanig politieke invloed in de spelen dat je je afvraagt waarom men het niet zou kunnen doen.
Voor mij is momenteel iedere vorm van protest toelaatbaar als dit ten goede komt aan de ernstige situaties in de wereld zoals tibet, palestina, en zelfs de in nederland oplopende spanning over het filmpje.
Gisteren had ik een ontmoeting met mensen die politiek actief zijn in frankrijk en buitenland, en zij waren verbaasd hoe rassistich nederland is terwijl men zo over tolerantie praat.
Ik verbaasde me deze week ook over een bericht in het AD “collumnist voor de rechter gedaagd wegens schrijven” die een kritisch stuk schreef over joden, terwijl de heer W gewoon kan doen en schreeuwen wat hij wilt.
De media grijpt deze gebeurtenissen aan om het volk nog meer op te hitsen, en zo stevenen we op een onleefbare maatschappij toe.
Om dit te bestrijden mogen ze van mij part iedere wedstrijd boycotten, tot de plaatselijke badminton toe.
Kijk even op de site hier en teken de petitie voor tibet en een fantastische cultuur die niet verloren mag gaan.
http://www.avaaz.org/fr/

merci bien,

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2008-04-17 16:38:03

china gaat frankrijks producten boycotten.

niet dat we er veel mee opschieten, het merendeel van frankrijks goederen gaat gelukkig niet naar de chinezen, maar toch, vervelend is het wel.

ik ben zelf een uitermate gelukkig mens als ik me in een chinees restaurant begeef, en door deze rotzooi krijg je toch maar weer scheve gezichten of wrange smaken, erg jammer.

elders kan ik niet anders zeggen dat het me ook beangstigd.

we hebben in onze moderne wereld van alles nodig, en laten we denkan dat olie daarvan de noodzakelijkste is, en dat is juist een pittige misrekening.

natuurlijk, we plonzen allemaal nog steevast de tank vol, ook al is de benzineprijs vertienvoudigd de laatste jaren, en blijven we erin trappen det het komt door de hoge ruwe olie prijzen, maar vergeet U china niet ?

kijk even om je heen in huis, weldra is tachtig percent van uw onderkomen chinees.

tja, als je dan gaat kijken hoeveel macht daar achter steekt, dan kun je wel bang worden, en vraag ik me af wie wie boycot, wij de chinezen, of de chinezen ons.

en zo wordt de lijfspeuk van césar "geeft het volk brood en spelen" spontaan van de tafel geveegd met de chinese woorden, geef het volk electronica en ons de macht.

cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2008-04-17 17:22:36

Cees, ik heb je stukjes drie keer gelezen en ik snap niet goed wat je nu wilt beweren. Voor een vrij Tibet, d'accord, maar de rest?

Kun je het - wellicht speciaal voor mij - in drie zinnen samenvatten?

salut,

Peter.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#3 Geplaatst: 2008-04-17 17:35:10

Cees,

oplopende spanning over Fitna in NL?

Ik zit in NL en ik merk er niets van. In tegendeel: de Nederlandse moslims hebben een keurig voorbeeld van matig reageren gegeven. Je zou bijna zeggen dat zij meer geassimileerd zijn dan wij dachten. Zijn de radicale mullah's geïsoleerd?

En: Negeren is ook een vorm van kritiek.

Christian von Klösterlein

geen christenen, geen moslim, je mag raden wat

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#4 Geplaatst: 2008-04-18 15:59:39

"geassimileerd" Zo kun je het ook bekijken natuurlijk ;-)

Maar waarschijnlijk bedoel je geintegreerd

ik vind dat gedoe rond die spelen echt nergens meer over gaan! neem nou alleen al die fakkeltocht, is toch een grote klucht aan het worden of niet?

Ik ben een enorm bewonderaar van topsport en topsporters! Maar ik hoor er alleen zo weinig over...

De Tour? da's toch die wedstrijd tussen de ISU en de ASO?

OS het spel tussen economische belangen en mensenrechten toch?

Wat een totaal uit zijn verband gerukte onzin zeg! 

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#5 Geplaatst: 2008-04-18 20:07:08

@hans

Ik heb bewust de uitdrukking "geassimileerd" gebruikt en niet "geintegreerd". Ik zie mezelf ook ergens tussen geassimileerd en geïntegreerd. Je kan je achtergrond toch nooit verlochenen.

Christian v.K.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#6 Geplaatst: 2008-04-18 21:37:14

De Tour? da's toch die wedstrijd tussen de ISU en de ASO?

<off-topic>

De UCI ... de ISU is de Internationale SchaatsUnie ;-)

Nee joh, gelukkig zien de meeste mensen de Tour toch nog altijd als het grootse zomerse wielerspektakel.

Zie hier voor meer informatie over de redenen van de "ruzie" tussen de UCI en ASO (ASO dat als bedrijf trouwens pas bekend is geworden sinds het begin van deze ruzie in 2005 zoals iemand van ASO mij gisteren even deed opmerken ;-).

En voor degenen die geïnteresseerd zijn in de Tour:

- de route van de Tour 2008

- de Tour de France 2008 in Google Earth

</off-topic>

Ik wilde ook nog on-topic reageren, maar ik begrijp eerlijk gezegd niet wat de bedoeling van deze discussie is ;-).

Groeten,

Thomas

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#7 Geplaatst: 2008-04-20 07:40:20

oeps ja UCI..

Mijn Schaatsverleden zit kennelijk nog diep in het bloed ;-)

@Christian; geassimileerd klinkt voor mij een beetje eng. Ik hou wel van enig behoud van identiteit, dat maakt de wereld nou net zo leuk.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#8 Geplaatst: 2008-04-20 12:36:37

@h@ns:

aangepast dan, of ingeleefd, of zich 'heimisch' voelen ;-))

Omdat wij hier Entre Bavards zijn!

CvK

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#9 Geplaatst: 2008-04-21 07:36:03

tja, als je dan gaat kijken hoeveel macht daar achter steekt, dan kun je wel bang worden, en vraag ik me af wie wie boycot, wij de chinezen, of de chinezen ons.

Ik zit nu even voor een tijdje aan de Cote d'Azur, chatte gisteren met een Chinese vriendin van me in Hong Kong en maakte de opmerking dat ik sterk overweeg om hier wat meer tijd door te gaan brengen aangezien ik hier eindelijk weer eens zonder hoofdpijn twee flesjes rood per dag kan drinken (lees de schone lucht doet me goed). Ik vroeg toen aan haar, of ze me hier dan wel komt opzoeken, mocht het echt zo ver komen. Haar antwoord was dat Frankrijk nu gevaarlijk is voor Chinezen i.v.m. de Tibetprotesten. Mijn God! Dat dit soort onzin zo snel vruchten afwerpt.

Overigens wil ik over Tibet ook nog wel wat kwijt. Je kunt het letterlijk vergelijken met de provincie Limburg die ook op het idee zou komen om onafhankelijk te worden, omdat Freddy Heineken ooit al gezegd had dat die provincie niet echt bij Holland hoort. Mocht het ooit zo ver komen, dan gaan we in Holland gelukkig netjes met elkaar om de tafel zitten en eindigen we waarschijnlijk in een Limburgse kroeg, waarna alles weer ok is. In Belgie doen ze dit immers al 150 jaar zo, echter de Chinese Randstad (Peking en Shanghai) gaat dus wat minder vriendelijk om met zijn achterland (Limburg en waarschijnlijk nog wel wat provincies in NL, maar ik wil niet al te veel onrust kweken).

Over arrogantie gesproken hier aan de Cote d'Azur ook geen gebrek! Scheelt in de fooien! Worden namelijk echt niet gegeven en de wijnkaart krijgt wat minder aandacht.

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#10 Geplaatst: 2008-04-23 14:12:47

Ach ja Felix,

Vgls. mij schiet LDF zich bij een boycot grandioos in voet. Net als bij de situ van 2e inval in Irak. Toen werden die 'verdomde' Fransosen volledig in de VS geboycot.

Het is tuurlijk leuk dat je aantal principes hoog houdt Internationaal maar houdt geen stand bij de handel.

WIJ weten als kleine handelsnatie, hoe dat uitwerkt tov. grote machtsblokken!

Vingertje op als notoire Calvinisten wekt hooguit een meewarig gevoel op.

Enne, hoe goed je nu in een samenleving geïntegreerd lijkt, je wordt eenvoudig nooit een autochtoon....,toch?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2008-04-23 18:02:56

over het boycotte van deze of gene wilde ik eigenlijk alleen maar zeggen "als frankrijk of welk ander land dan ook denkt china te boycotten dan kan het nog wel eens een rare boel worden.

we hebben dank zij de technologie een stevige betrekking met china die we of we nu willen of niet toch zullen blijven houden.

zowel de professionele industrie (auto's, machines, electronica) als de prul in het dagelijkse leven komen allemaal uit onder anderen china, en daar hebben we wat van liggen in huis zeg, en hoeveel kopen we nog.

dus al boycotten we nog zo hard, de chinezen hebben ons al lang in de zak, al jaren. 

overigens is het triest te zien dat bedrijven als adidas, nike, en noem maar op enorme winsten maken op sportkleding die voor een scheet en een paar stuivers in slechte werkomstandigheden gemaakt worden door mensen en kinderen die in een maand niet meer dan een paar euro's verdienen en dan ook nog eens twintig uur per dag werken.

deze zelfde grote jongens staan hun enorme winsten te verkwanselen in hoogmoed als sponsor van de olympische spelen om zo het publiek op de sofa te manipuleren nog meer nylon broekjes te kopen en nog rijker te worden.

 

en dan felix, je zegt " Je kunt het letterlijk vergelijken met de provincie Limburg die ook op het idee zou komen om onafhankelijk te worden"

als je goed zou zoeken kun je vinden dat tibet tot 1950 een onafhankelijke staat was, en waarschijnlijk nooit bij china heeft gehoord, al schreeuwt men van wel.

de heerders die in de vroeger eeuwen tibet claimden waren noch chinees, noch tibetaan.

het communistische regiem van china heeft geen belang bij een geschiedkundig staatje met zijn eigen religie en boerenbedrijven, maar des te zeer bij de boeren en hun landerijen die collectief onder chinees bewind werken, zonder poespas van lama's.

ik hoop dat sarkozy voet bij stuk houd en de chinezen laat voelen waar de schoen wringt, nederland zou hier een voorbeeld aan kunnen nemen met hun laffe houding.

het is immers nog niet zo lang geleden dat men ook onder een bezetter leefden, men is dit schijnbaar al vergeten.  

cees.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#12 Geplaatst: 2008-04-23 18:43:06

Ik twijfel aan de "voetbijstukbereidheid" van Sarkozy.

Er moeten tenslotte A380's, luxe trams en kerncentrales verkocht worden -de enige exportprodukten waar Frankrijk zich nog een beetje mee onderscheidt; de auto's zijn mooi maar onbetrouwbaar en de champagne en cosmetica verkopen zicht toch wel- dus de toon zal wel worden afgezwakt. Benieuwd hoe hij zich eruit gaat redden!

Opmerkelijk dat Frankrijk de rol van "moreel gidsland" van o.m. Nederland aan het overnemen. De oudere jongeren, massaal vertegenwoordigd in dit forum, zullen zich wel Argentinië ("Bloed aan de Paal", Bram & Freek 1978) herinneren.....

En Delanoë die de Dalai Lama tot ereburger van Parijs maakt..... krijgt hij automatsich een verblijfsvergunning als hij naar Parijs komt? Wat een symboolpolitiek!

Steven

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#13 Geplaatst: 2008-04-24 07:48:46

"Limburg en andere provincies Het achterland van de randstad"?!

Juist ja; Precies het soort arrogante houding die een bezetting legitimeert volgens huidige normen.

Sarko heeft gisteren zijn bewondering uitgesproken over de Chinese rolstoel-atlete die "de vlam" beschermde.

Wordt internationaal gezien als eerste stap naar "verzoening" Dus poot stijf? dacht het niet.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2008-04-24 13:27:17

ik vond het ook al een rare stelling van felix, maar als ik me niet vergis is dit de felix die daar woont en graag naar frankrijks bruisende steden wil verhuizen.

en ja, als je dan goed geintegreerd bent dan denk je natuurlijk ook een beetje chinees.

dat sarko zijn bewondering uitsprak is me niet vreemd, politiek gezien moet hij wel iets doen om de chinzen niet echt in smabal en vuurspuwende draken te doen veranderen, want carefour zit er toch maar mooi mee in zijn maag.

toch denk ik dat sarko wel een man is die stand houd, maar we zullen zien.

cees.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#15 Geplaatst: 2008-04-24 16:12:03

Cees die is dus van mening dat ik inmiddels een halve Chinees ben en ik woon er inderdaad ook al enige tijd. Ik zal wat meer uitleg te geven. Allereerst loont het om wat over de geschiedenis van Tibet te lezen en Wikepedia voorziet daar uitstekend in:
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Tibet
Een ding staat vast: er is nooit zoiets geweest als een volledig onafhankelijk en algemeen erkend Tibet. Dat Tibetanen anders zijn dan de overige Chinezen zal geen Chinees ontkennen, maar zo zijn Zuid Chinezen (uit o.a. Canton en Hong Kong) ook heel anders dan Noord-Oost Chinezen (uit o.a. Peking en Shanghai). De reden waarom die twee nog niet met elkaar in conflict zijn gekomen, heeft alles te maken met dat Noord Chinese vrouwen veel mooier zijn dan die uit het Zuiden, echter al het geld wordt in Zuid China verdiend en omdat 1+1=2 zijn alle nette mooie meisjes uit het Noorden gekoppeld aan een rijk proleterig vriendje in het Zuiden, zo niet was er al lang oorlog geweest tussen die twee.
Terugkomend op de Tibetcrisis en hoe de meeste Chinezen er tegen aankijken. De meeste Chinezen boeit Tibet niet zo. Ze mogen er allemaal kostenloos heen (Blanken moesten toen we er nog mochten komen US$100 per dag voor dokken) en zeggen allemaal dat het er erg mooi is. Ik heb nog nooit iets slechts gehoord over een Tibetaan. Mocht je ooit geinteresseerd zijn in alternatieve/homeopatsche medicijnen, dan zul je ook in Hong Kong in de winkels waar ze die zooi (in mijn ogen flauwekul) verkopen vaak zo'n Tibetaan tegenkomen die je dan alle mogelijk medische adviezen zal geven. Geen Chinees die dan ook begrijpt waarom die Tibetanen nu voor zo veel gedoe zorgen. En als we Sting moeten geloven, is het ook gewoon de schuld van de Dalai Lama:
http://abcnews.go.com/Entertainment/story?id=101810&page=1
Zelf ben ik overigens zoals de meesten wel van mening dat men er verstandiger aan doet om maar gewoon om de tafel te gaan zitten en tot een oplossing te komen, maar in het hele conflict China als fout te zien en Tibet als goed is een te vlugge conclusie.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#16 Geplaatst: 2008-04-24 16:56:39

ik heb me een deuk gewerkt de laatste vijf weken met de schop omdat ik niet zo'n graafmachine in m'n mooie tuin wilde die in no time alles omploegt waar ik jaren liefkozing in heb zitten.

resultaat, ik had een dokter nodig.

dokter weg, nergens te vinden, dus ik vraag het adres bij de apotheek, en eenmaal bij de dokter kreeg ik te horen dat hij al twee jaar in het nieuwe pand zit, tja, je bent in 2006 voor het laaste geweest.

ow ?

ik doe namelijk wél aan homeopathie Felix, een geweldige geneeskunde, maar daar hebben we als eens eieren over gegooid hier op de site.

en ja ik weet de geschiedenis van tibet, en niet van wiki maar van een visite en veel lezen.

ik ben een gelukkig mens er te zijn geweest, in 1991.

tibet is een onafhankelijk land geweest zoals het land van de nedersaksen dat was, en waarom moesten die zonodig een eigen land, omdat de nedersaksen anders waren dan de bataven, en nu is dat nederland en duitsland met alles wat er achter ligt, zo ongeveer dan.

het is het verschil in cultuur, levenstijl, religie, en vele anderen dingen die een volk anders maken.

je kunt het zien als in voormalig joegoslavie, is dat nu zo nodig dat men allerlei landen daar krijgt, en ik denk dat ten wille van de cultuur, het behoud van de cultuur, dit inderdaad nodig of zoniet gewenst is.

tibet is altijd bezet geweest, min of meer altijd althans, en voor dat het communisme werkelijk uitgeroepen was, was tibet toch nog een beetje zelfstandig.

daarna heeft de ijzeren vuist van china tibet onder controle en deelt er de lakens uit, en die zijn toevallig totaal niet harmonieus met de tibetaanse.

natuurlijk weet de gemiddelde chinees niet zoveel over tibet, en dat zal ook wel zo blijven zolang de regering de bevolking de voorgekouwde kost in giet en de werkelijkheid verbloemt.

alleen al de moord op ettenlijke tienduizenden tibetanen wordt door de chinezen verzwegen, laat staan de vernielingen van een werelderfgoed.

eeuwig zonde.

ik hoop van harte dat wie dan ook, deze mensen om de tafel kunnen krijgen en dat china tibet respecteerd zoals tibet is.

cees.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#17 Geplaatst: 2008-04-24 19:16:20

Laat duidelijk zijn: de westerse wereld weet net zoveel van China en Tibet als de Amerikanen van Nederland: bijna niks. China was lang eng want Rood, nu eng want roofkapitalistisch en zonder moraal. Tibet is mooi, kaal en zielig.

Chinezen hebben een heel andere cultuur waar wij weinig van snappen dus ook niet kunnen invoelen. Na 50 jaar onder de knoet van Mao plotseling expanderen, dat gaat gepaard met allemaal "dérapages" waar wij met onze joods-christelijke traditie niets van begrijpen. We zijn bang voor China, nu voor hun economische macht die alles (olie, grondstoffen) ineens duurder maakt (maar onze tuinstoelen, computers, gereedschappen véél goedkoper). We willen onze wil opleggen aan een land dat een héél andere ontwikkeling heeft doorgemaakt. Gewoon een cultuurclash.

Net als na de Irak-oorlog waar Frankrijk tegen was, toen mochten de frieten in de USA ineens geen "French fries" heten. Zeer tijdelijk overigens.

China staat op de pyramide van Maslov nog steeds veel lager dan de westerse wereld. Maar ze snappen wel dat hard werken en veel verkopen een betere levensstandaard oplevert. Bovendien geven wij met ons superconsumeren het voorbeeld. 

Het oude liedje. Het gaat economisch wat minder, de zondebokken zijn gevonden.

Alle westerse weerstand verenigt alleen maar de Chinezen en ze raken meer in zichzelf gekeerd. Ik zie er de zin niet van in.

Gun de Chinezen, met hun feilen (of wij het allemaal zo goed doen...?) de eer van hun Spelen.

Hoe meer ze met andere culturen in aanraking -dus dialoog- komen, hoe meer de culturen naar elkaar toe groeien.

Ophouden met westerse onderbuiksgevoelens.

Steven

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#18 Geplaatst: 2008-04-27 10:44:13

Amnesty International bekijkt het weer van haar kant:

In 2008 is China gastland van de Olympische Spelen. China heeft toegezegd dat de mensenrechtensituatie hierdoor zou verbeteren en beloofde complete mediavrijheid. In de praktijk voert China jaarlijks meer executies uit dan de rest van de wereld bij elkaar, worden verdachten geregeld gemarteld en zijn 300 duizend Chinezen zonder proces opgesloten in heropvoedingskampen. Sinds 2002 zijn media- en internetcensuur verder toegenomen. Dit laatste met steun van westerse ICT bedrijven.

Wim

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#19 Geplaatst: 2008-04-27 21:00:00

En dan is er ook nog die onvoorstelbare, doodgezwegen schending van het eerste mensenrecht: het recht op leven, onder het mom van overbevolking. Terwijl die overbevolking hooguit in een aantal grote steden aan de orde is, de rest van het land is leeg. Een beetje geografische spreiding van die enorme economische groei -de winsten en belastinginkomsten moeten dat met gemak toelaten- en het wordt overal stukken rustiger.

Het Chinese staatsbeleid om de bevolkingsgroei af te remmen: Iedere vrouw die al een kind heeft moet maandelijks een verplicht zwangerschapstest ondergaan. In fabrieken en kantoren gebeurt dat op een speciaal bedrijfsinspectiekantoor. Wordt de zwangerschap van een tweede kind geconstateerd dan mag de vrouw een abortus ondergaan. Regelt ze het niet zelf dan doet de overheid het wel voor haar, zonodig gedwongen, tot 8,5 maand. En ontsnapt er een baby'tje eens aan de aandacht dan heeft dat sancties tot en met forse gevangenisstraffen tot gevolg. De kinderen worden vaak van de ouders afgenomen en in tehuizen geparkeerd waar ze zo worden behandeld dat een groot aantal van hen binnen een jaar overlijdt. Hitler c.s. zouden trots zijn op deze efficiente sturing van de geboortecijfers. Het lijkt wel alsof mensen als lastig ongedierte worden beschouwd.

Deze wetgeving wordt uiteraard wat minder streng toegepast bij personen van enige financiele substantie. Een keer raden hoe zulke mensen de controles omzeilen en een behoorlijk gezin stichten.

De Spelen hadden mijns inziens NOOIT toegekend mogen worden aan een land met zo'n regime dat zo over een mensenleven denkt en beschikt. Dt men dan ook nog van alles durft te bazelen over de Olympische geest, verbroedering op basis van gelijkheid en nog meer van dat soort is niets minder dan een verkrachting van de Coubertijnse gedachte. Ik denk dat de ouwe baron als een helicopterrotor rondspint in zijn kistje. Bah. Zootje hypocrieten, daar in Zwitserland. En in alle landelijke olympische comités.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#20 Geplaatst: 2008-04-28 15:47:42

Hitler c.s. zouden trots zijn op deze efficiente sturing van de geboortecijfers.

Het meest tragische is nog wel dat een meerderheid van de Chinezen achter dit beleid staat! Zo ook heeft een meerderheid van de Amerikanen voor een tweede keer op Bush gestemd. En nu ook blijkt dat onze Zuider buur, Jacques Rogge, het allemaal goed praat.

Ivo,

Het lijkt wel alsof de hele wereld knettergek is. Zouden wij de enige normaal overgeblevenen op deze wereld zijn?

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#21 Geplaatst: 2008-05-03 03:04:23

Alors...mais bon, met het vingertje wijzen naar anderen is ook een eigenschap waar Nederlanders erg goed in zijn!

Nu is Sarko wel te verstaan gegeven, dat hij vooral wél aanwezig moet zijn bij de opening van de Spelen.

Want anders kan 'onze' kleine Keizer het gevoeglijk schudden met oa. giganten zoals Carrefour in China ... In het grote Romeinse Rijk was het al: "Geef het Volk Brood én Spelen". Carrément alors ...

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#22 Geplaatst: 2008-05-03 11:38:21

Tja, poes, waar het de mensenrechten aangaat, en zeker China's benadering van de bevolkingsaanwasbeheersing, daar mag, sterker nog, moet met elk denkbaar vingertje worden gewezen, vind ik. Maakt niet uit wiens vingertje, als het maar wijst.