Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Franse WAO voor zelfstandigen / aanvullende verzekering

Auteur Bericht

avatar#5236
quesrion
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2008-03-30 18:43:56

Na het lezen van het nieuwsbericht van Wim Bavelaar over de franse WAO vraag ik mijzelf af hoe het geregeld is voor de zelfstandige in Frankrijk die langdurig ziek of invalide wordt. Waar kan een zelfstandige aankloppen, en waarop wordt het bedrag gebaseerd?

Ik weet dat de basisverzekering 17 euro per dag uitkeert. Een zelfstandige kan zich bijverzekeren bij een verzekeraar.

Nu heb ik vernomen dat een franse verzekeraar het recht behoud een verzekerde met een te hoog kostenplaatje uit de verzekering gezet kan worden.

Heeft het dan nog zin om deze verzekering aan te gaan?

Als een verzekeraar beslist de verzekerde eruit te zetten, kan er verder gezocht worden naar een nieuwe. Maar die zal dan ook de verzekerde weer eruit 'wippen', en beland de zieke/invalide zelfstandige van verzekering in verzekering. Met steeds hogere premies of wordt afgeketst vanwege de te hoge risico's.

Wie heeft hier ervaring mee, of heeft hierover meer informatie?

Bij voorbaat dank,

Jacques