Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Fitna, en toen was die weg.

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2008-03-31 08:40:52

overstappend op de bavards zoals wim ons vroeg ....

steven, je zegt " Hij heeft echter niet dezelfde voedingsbodem die de heer A.H., geboren te Braunau had: geen land in crisis en in bittere armoede, geen volk dat slaafs leiders volgt "

dat ben ik niet helemaal met je eens.

toen was men blij met een appel en een ei, miste je een appel, of het ei, dan was je erg erg arm, miste je beiden, dan was je in een crisis.

de waarden appel en ei hebben zich duizenden malen vermenigvuldigd, sta je tegen de hypotheek aan te hikken, dan ben je arm, en moet je je auto laten staan, dan zitb je in een crisis.

de bodem is het zelfde, de mensen zijn ontevreden over hun leiders, ze dwalen van links naar rechts, schoppen tegen de heersers aan zoals die in hun ogen alles wat van hun is misbruiken, neem de oorlogskosten en samenzweringen met onder anderen us, en de in hun altijd veilige omgeving die moslimjongeren uit de buurt onveilig maken en hun bakken met geld kost.

lees een half uur de forums van nujij en je bent ziek van mensen boordevol haat en laster.

op deze vruchtbare zandbodem zaait W zijn politiek, en dat is levensgevaarlijk.

je zegt, balkenende nagesyngroniseerd klinkt beter dan de echte, tuurlijk, ze zouden ze allemaal na moeten syngroniseren, en de meerderheid van de nederlanders die zeggen dat ze een waardeloos stel politicus hebben, hebben daar groot gelijk in.

mark rutte heeft fel uit gehaald naar wilders over zijn film. huh ? en vorige week zei die nog geheel achter wilders te staan !

wilders zei dat hij de film zou verdedigen in een debat. huh ? en zijn stoel is leeg op het eerste beste debat wat er komt, hij is moe !

en zo kan ik nog wel even doorgaan, neem wouter bos, de man die zo tegen de rijken was, de topsalarissen wel eens even zou aanpakken. ehhh, een groter lafaard kan ik even niet bedenken, ja op de eerder genoemden na dan.

balkenden spreekt in us tegen zijn ambtgenoten dat ze de rechten van gelijkgeslachten in zoverre moeten respecteren dat deze mensen in iedergeval niet gediscrimineerd worden..... ehh, hij zit twee weken later in indonesie te vertellen dat hij tegen gelijkgeslachten is.

met andere woorden, om kotsmisselijk van te worden.

de reden dat frankrijk weinig om het filmje geeft, en dat frankrijk beter met de moslims om gaat is denk ik zeker te vinden daar godsdienst in welke vorm dan ook geen bodem mag hebben in de politiek, jij moslim ? leuk voor je, maar wel thuis hé ? 

cees.  

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2008-03-31 23:10:08

Ja ik heb even zitten dubben waar ik het onderwerp zou zetten. Het leek me te serieus voor "Entre Bavards" en aangezien ik dacht het te moeten gaan uitleggen aan Fransen dacht ik dan maar aan "Nederlanders in Frankrijk".

Maar inderdaad, het leeft hier totaal niet. Geen enkele vraag behalve van mijn echtgenote waarom die Mozart uit Venlo nu al wéér op de TV was....

Ik vind dat er waardig gereageerd is door de allochtone gemeenschap in NL. Ongeveer op dezelfde wijze als sinds lang dit in Frankrijk gebeurt als er wat loos is, zoals bij de gijzeling van Florence Aubenas.

Was ook aangenaam verrast door de reactie van de leider van de Turkse gemeenschap in Duitsland t.a.v. de opvoering van het toneelstuk "De Duivelsverzen".

Ik denk dat het met de integratie langzaam de goede kant opgaat.

Je hebt een punt Cees, als je de scheiding van kerk en staat in Frankrijk aanroert. Nederland is zo ver nog niet en dit slap opererende sociaal-christelijke neuzelkabinet zal daar ook zeker geen verandering in brengen.

Voor mij is hoofdstuk Wilders gesloten.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2008-04-01 10:14:50

ik had er al spijt van toen ik op de verzendknop drukte, dus laten we het hoofdstuk maar als gesloten houden, een dikke deksel erop.

al die aandacht, laten we er alsjeblieft niet aan meedoen, en gewoon leven zoals de fransen, santé. wat een onzinnig kereltje zeg, zielig gewoon.

cees.