Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Eerste keer Taxe d'habitation ontvangen

Auteur Bericht

avatar#5246
yves1
Berichten: 5
Reacties: 7

#0 Geplaatst: 2008-04-02 14:25:26

Hallo wij hebben vorig jaar een huis gekocht in Bort les Orgues en dus nu de eerste keer het formulier taxe d'habitation ontvangen om in te vullen

Hier moeten wij naar het schijnt het rechter vak van invullen (het bovenste)

Volgens de kroegbaas en een klant doen we er best aan om vanonder in het vak aan te kruisen: le local est vacant en non meuble

en daaronder bij pourqoi est-il vacant raade hij ons aan om bij te schrijven: pour gros travaux.

Dit zou het veiligste zijn om te voorkomen dat het huis kan betrokken worden door minder begoede mensen die dan in de woning zouden komen wonen (bij secundaire woningen)

Ken iemand dit probleem of is dit een fabel dat er in leegstaande woningen (zoals vakantiewoningen) iemand zou kunnen wonen. En kunnen wij dat zomaar invullen wat er staan uiteraard wel meubels in, maar werken gaan we wel uitvoeren volgend jaar.

Alvast bedankt voor jullie antwoord

PS een zeer mooie streek daar

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2008-04-03 00:08:48

Wat is dit voor een flauwekul vraag? Iedereen die een huis bewoont - als eigenaar of als huurder - betaalt de woonbelasting. Voor de rest is de vraag niet te duiden. Vrees voor het bewonen door vreemden van vakantiehuizen? Kraken? Praat nog eens met de cafébaas en bestel dan gewoon koffie.

Wim

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2008-04-03 11:17:36

De enige duiding die mij na eerste lezing van deze vraag associatief te binnen schoot was die van een mogelijk gemeentelijk toewijzingsbeleid bij sociale huurwoningen zoals we dat vooral in Nederland kennen. Binnen de EU treffen we in het doorgaans als liberaal ervaren land achter de duinen het hoogste aantal sociale huurwoningen aan per duizend inwoners: 154. Tegen 76 in het socialere Frankrijk, en 22 in Duitsland.

Maar even bij de les blijvend: als dit huis op de één of andere manier een "maison locative" zou zijn geweest, dan was dit ongetwijfeld zowel door verkoper, makelaar als notaris gemeld aan de aspirant koper. En had je een Franse huurder er de komende decennia nog niet uit gekregen, de Franse wetgeving biedt op dat punt geen millimeter ruimte voor een huiseigenaar/verhuurder. Maar het huis is leeg en vrij van huur opgeleverd naar ik vermoed.

Bovendien: langs welke ondoorgrondelijke bureaucratische wegen zou de belastingdienst deze gegevens moeten gaan onderzoeken op mogelijkheden voor toewijzing van soms leegstaande woningen aan woningzoekenden met één of andere vorm van sociale indicatie? En zelfs in dat hypothetische geval lijkt het advies van de kroegbaas juist het verkeerde: dan zou je juist moeten voorkomen dat de fiscus er lucht van zou krijgen dat er iets leeg staat. Dus in het "local" is het voortdurend een komen en gaan van mensen, en stampvol met meubels. De vide greniers moeten immers leeg, en we hebben eerbied voor het Franse patrimoine.

Ik ben bang dat de kroegbaas 's morgens vroeg al met iets anders begint dan koffie. Het slotadvies van Wim lijkt me uitstekend, en bied de cafébaas dan ook maar iets aan. Een dubbele espresso.

Rob

avatar#5246
yves1
Berichten: 5
Reacties: 7

#3 Geplaatst: 2008-04-03 17:33:52

Ik denk dat het me wel duidelijk is en zoals ik vermoede dat er niet veel van klopt

maar ik wou het toch wel even zeker weten

Ik vond het wel raar dat een cafebezoeker wel zijn verhaal bevestigde en daardoor wou ik toch wel wat meer weten

Hij zei er wel bij dat die regel vooral in de grootsteden werd toegepast maar je kon maar nooit weten

alvast bedankt voor jullie antwoord

Ik ben blij dat mijn huis nog zonder extra bewoners zal zijn al ik begin mei terug keer

avatar#4857
le servonais
Berichten: 1
Reacties: 59

#4 Geplaatst: 2008-04-07 17:13:29

Beste Yve, 

Ik heb waarschijnlijk dezelfde brief ontvangen en zit met dezelfde vragen als jij. Maar  wanneer is een logement vacant en wanneer niet en is dit belangrijk voor de hoogte van de belasting? Als het verder niets uit maakt dan vul ik alleen bij het eerste onderdeel in dat ik de eigenaar ben van een secundair local.

Ik ben het huis aan het verbouwen en kan er niet eens in slapen. Ik kan wel op de pot en me wassen maar dat is alles, oh ja en me het schompes werken ;-).

Ik hoop het huis in de loop van het jaar enigzins bewoonbaar te maken dus om me allemaal moeilijke  dingen op de hals te halen betaal ik gewoon dat beetje taxe.

Groetjes Ad.