Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Frans 'sofi-nummer' ?

Auteur Bericht

avatar#1802
empyrée
Berichten: 4
Reacties: 78

#0 Geplaatst: 2008-04-06 14:24:09

Graag zou ik willen weten hoe het in zijn werk gaat om een frans fiscaal nummer te verkrijgen ?

Moet ik hiervoor naar de belastingdienst om dat aan te vragen ?

Er staat al wel een fiscaalnummer op het formulieren van de Taxe d'habitation maar dat staat op naam van mijn eega....

Alvast bedankt voor de reactie(s)

Sandra

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2008-04-06 19:03:03

Waar heb je het voor nodig? Als je voor het eerst belasting gaat betalen (als particulier) dan vul je gewoon een formulier in wat je kan ophalen bij Hotel des Impots of via internet (www.service-public.fr) en dan kom je wel uit bij de Franse belastingdienst. In mei begint de campagne weer. Ze zijn uiterst hulpvaardig bij de belasting en helpen je mee met invullen. (In NL kreeg ik te horen dat ik met mijn inkomen maar een belastingadviseur moest zoeken). In het najaar krijg je dan de definitieve aanslag en daar staan nummers op. En.......je hoeft geen ingewikkelde DIGID codes e.d aan te vragen......Het gaat niet zo als in NL maar je moet wel zelf de eerste keer het formulier aanvragen en invullen. De belasting komt niet naar je toe (in het begin niet maar later wel natuurlijk).

Ingrid

avatar#1802
empyrée
Berichten: 4
Reacties: 78

#2 Geplaatst: 2008-04-08 17:55:04

Deze week begin ik met een baantje waarbij ik betaald wordt via een Cheque d'Emploi en daarop moet dat nummer worden ingevuld. Inmiddels heb ik begrepen dat je ook je geboorteplaats en geboorte datum kunt invullen en misschien is het dan zo dat ik automatisch een fiscaalnummer zal ontvangen maar ik heb echt geen idee......

In elk geval bedankt voor je reactie.

Sandra

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#3 Geplaatst: 2008-04-08 19:46:34

Ik snap het. Ik weet ook niet hoe dat moet met de belasting-werk bonnen. Gewoon langs gaan bij het Hotel des Impots. Misschien kan je ook bellen. Ik weet niet hoe goed je Frans is. In het begin ging ik overal langs want een telefoongesprek over administratieve of technische zaken vond ik in het begin heel moeilijk. Als je niet in de buurt woont van Hotel des Impots (die zit altijd in de chef-lieu van het departement) kan je soms ook nog vragen bij de Trésorerie. Ik wist vroeger nooit wat dat nou was als we door dorpjes reden maar het is de Rijksschatkist. Zij innen de gelden voor de staat.

Ingrid

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2008-04-08 20:09:16

Ik kan me niet herinneren een "numéro fiscal" te hebben aangevraagd. Voor de belasting heb ik een declaratieformulier gevraagd en het gewoon ingevuld. Hokje aangekruist waar in de vraag wordt gesteld of dit de eerste aangifte ""déclaration" was. Op de aanslag verscheen een "numéro fiscal" dat begint met het département waarin ik woon.

Volg het advies van Ingrid en ga er naartoe. Ook in Frankrijk kunnen ze het niet leuker maar wel makkelijker maken en de ambtenaren zijn zeer behulpzaam.

Steven

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#5 Geplaatst: 2008-04-09 07:42:51

Voor het gebruik van de Chèque Emploi Service is niet een fiscaal nummer nodig maar een numéro de Sécurité sociale, dat je krijgt indien je daar verzekerd bent. Inderdaad voldoen, bij het ontbreken hiervan, ook de geboortegegevens

René

avatar#1802
empyrée
Berichten: 4
Reacties: 78

#6 Geplaatst: 2008-04-09 21:36:56

@ Ingrid, ik ben nu ook nog van de categorie die liever langsgaat dan de telefoon te pakken maar met het antwoord van René ben ik er achter.

@ René, dank je wel dit is info die ik nodig had ! Ik zal de komende tijd mijn geboortegegevens in blijven vullen tot ik mijn numéro de Sécurité sociale heb maar daarvoor zal ik eerst voldoende uren per week aan het werk moeten zijn. Momenteel zijn we nog in NL verzekerd (partikulier).