Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Egaline

Auteur Bericht

avatar#3079
robert2cv
Berichten: 33
Reacties: 18

#0 Geplaatst: 2008-04-08 07:48:22

Bonjour FF,

Ik zoek de franse benaming voor egaline die geschikt is om vloerverwarming in te leggen. Weet iemand deze?

Gr.

Robert2cv

avatar#4857
le servonais
Berichten: 1
Reacties: 59

#1 Geplaatst: 2008-04-08 10:02:38

Volgens mij is egaline niet geschikt om een vloerverwarming in te leggen en is egaline alleen geschikt om een vloer uit te vlakken, een dunne laag van circa 5mm. M.i. moet je de vloerverwarming in zand-cement leggen dat mortier heet.

groetjes Ad 

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2008-04-08 10:58:49

Robert,

Ik sluit me bij Ad aan. Egaline is alleen maar een uitvlakmiddel voor kleine oneffenheden. Bij het leggen van vloerwarming in mortel (dus niet droog, dat kan ook) ken ik twee mogelijkheden:

1) Gebruik van een "chape liquide" in NL meestal bekend onder de naam anhydrietvloer. Een vloeibare mortel wordt in het vertrek gespoten, deze vlakt zichzelf uit. Hiervoor kun je je in FR tot speciale bedrijven wenden, zoek in de Pages Jaunes naar "chape liquide".

2) Zelf een chape maken van cement, zand, eventueel fijnkorrelig grind, en in ELK geval een additief speciaal voor vloerverwarmingstoepassingen. Dit additief voorkomt luchtbellen, verbetert de aansluiting van de mortel op je verwarmingselementen, en verbetert de geleiding. Hiermee maak je zelf een dekvloer.

Let wel, in beide gevallen maak je een "chape flottante" dus een zwevende vloer die "los" ligt van de wanden. Dat bereik je door vóórdat je begint een isolerende band van enige dikte tegen de wanden te plaatsen, die even hoog reikt als de bovenkant van je chape moet komen.

Salutations, Jos