Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

goede alternatieven voor roodband, goudband en fix en finish gezocht

Auteur Bericht

avatar#5116
Paolo
Berichten: 3
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2008-04-10 13:10:27

wij gaan binnenkort aan de slag in ons tweede huisje in de Creuse. als eerste moeten er binnenmuren worden afgewerkt. de muren bevatten diepe gaten en lichtere oneffenheden. in nederland zou ik hiervoor goudband en  roodband en gebruiken en eventueel afwerken met fix en finish.

op de websites staan regelmatig reacties van mensen die zeggen dat ze alternatieven voor deze spullen hebben gevonden. als ik dan verder zoek kom ik helaas niet op de namen van deze producten.

wie kan ons helpen aan concrete namen en merken?

daarnaast heb ik nog een vraag over de afwerking van een muur die de vorige eigenaar onder handen heeft gehad. er zit een ruwe grauwkleurige structuur op die er vrij zuigend uitziet. het klinkt erg vaag maar misschien niet voor de kenners op dit forum. wat voor een spul kan dit zijn? hoe bent u hier mee om gegaan?

groeten en alvast hartelijk bedankt voor de reacties!

Paolo

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2008-04-10 13:18:01

Paolo,

Kijk eens bij Weber-en-Broutin. Of ga naar de betere brico en leg je vraag voor ("ik zoek iets wat uitvult, of ik zoek iets om glad af te werken en het moet minstens 1 uur verwerkbaar blijven" etc) Dat grijze op de muren zou een LM+ kunnen zijn. (cement, kalk en zand mengsel) Succes, Dit 

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#2 Geplaatst: 2008-04-10 13:36:56

ik heb onlangs ParexBric van ParexLanko gebruikt voor de binnenmuren.
ParexLanko en WeberBroutin zie je als voornaamste merken bij de bouwmaterialen handel in Frankrijk. Hebben heel duidelijke websites met al hun produkten.

Verder de merken en merklozen bij de diverse brico's, vaak goed genoeg en stuk goedkoper. 

avatar#2858
wimmeke
Berichten: 6
Reacties: 7

#3 Geplaatst: 2008-04-10 14:22:11

Ik heb laatst gewerkt met PM1 van Lafarge.

Is normaal voor machinaal spuiten, maar ik heb dat gemixt, en dat blijft wel 1 à 2 uur bewerkbaar, daarna finisher erop.

Wimmeke