Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

France Telecom Neuf Oorlog?

Auteur Bericht

avatar#5090
batyka
Berichten: 4
Reacties: 6

#0 Geplaatst: 2008-04-18 17:35:16

Eerder in dit forum heb ik de vraag voorgelegd welke provider de voordeligste adsl/bellen verbinding had. (ADSL FT prijzen). Uiteindelijk kwam dat terecht op Neuf. Deze heeft een abonnement inkl. gratis bellen naar 50 landen waaronder Nederland hetgeen een forse besparing zou betekenen.

We zijn dus overgestapt naar Neuf, nou dat heb ik geweten. In eerste instantie ging alles goed ze leverden een box met een uitstekende toelichting o.a. in de vorm van een CD ook voor de Mac. veel beter dan  dat we in Nederland gewend zijn van providers. Deze box voert een zelftest uit en in ons geval was die goed. Hij laat echter ook zien welke verbindingen er werken. Wifi werkte doch adsl en telefoon niet. Uiteraard van alles geprobeerd zonder resultaat echter. Bijgevoegd is de mogelijkheid om contact op te nemen voor persoonlijke begeleiding. Dat gebeurt via een callcentre nabij Parijs. Voor de goede orde het gaat om een aansluiting op Corsica. We zijn er inmiddels aan gewend dat er daar met afspraken anders wordt omgegaan dan in Nederland. Het was ook mogelijk om via dit centre  een technicien te vragen. Dit hebben we gedaan hij zou 1,5 week later komen, je vindt dat al lang maar we hadden geen keus. Maar wie er ook kwam geen technicien. 50 telefoontjes, brieven, mails (via de buren) en 6 weken later kwam hij uiteindelijk. Alles gecontroleerd maar zowel de apparatuur als de installatie waren in orde; het moest aan de buitenlijn liggen. Nu hadden we van FT direct na de overstap al een brief gekregen waarin werd medegedeeld dat wanneer er problemen waren we niet bij hen maar bij Neuf moesten zijn. 

De technicien zou dat regelen, maar hij gaf ook aan dat het oorlog was tussen FT en Neuf. 3 weken later was er nog niemand van Ft verschenen. Er zijn vele telefoontjes gepleegd niet alleen door ons maar ook door de corsicaanse buren. FT zei je moet bij Neuf zijn en Neuf gaf aan het te hebben gemeld bij FT. Tot op heden is er nog niets gebeurd. Inmiddels zijn we weer in Nederland en hebben nu de mogelijkheid om beide bedrijven met mails te bestoken.

Weet iemand misschien of er in Frankrijk of in de EU  beroepscommissies zijn waar je een dergelijke gang van zaken kunt melden en zonodig schadevergoeding vragen? We zijn vast niet de enige die dit overkomt en de EU zal ten gevolge van deze handelwijze waarbij de  consument in de knel komt ongetwijfeld gaan verlangen dat de bedrijven gesplitst worden in netwerk beheer en andere diensten, maar dat roepen ze dan ook zelf over zich af.

Thomas Vergouwen u werkt bij FT in het verleden hebben wij vaker hulp van u verkregen, hulp die door FT ter plaatse werd geweigerd, kunt u wat voor ons doen ondanks dat we klant zijn bij de concurrent?

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2008-04-18 22:44:12

(fijn zo'n forum wat maar half werkt ... gelukkig had ik de tekst gekopieerd!)

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#2 Geplaatst: 2008-04-18 22:45:56

Harry,

Aangezien ik persoonlijk in dit berichtje genoemd werd, moest ik natuurlijk wel even reageren ...

Als u klant bij Neuf bent neem ik aan dat u heeft gekozen voor een "dégroupage total". In dat geval is het inderdaad zo dat je telefoonlijn alleen nog maar gebruikt wordt voor ADSL (telefonie gaat dan ook via Internet) en dat de nieuwe operator (in dit geval Neuf) volledig verantwoordelijk is voor eventuele problemen aan de telefoonlijn.

Mocht de nieuwe operator constateren dat er een probleem is met de telefoonlijn dan is het zijn verantwoordelijkheid hierover contact op te nemen met France Telecom die bekijkt of er inderdaad een probleem met de telefoonlijn is en in dat geval dat probleem op zal lossen.

Hiervoor zijn uiteraard standaardprocedures in het leven geroepen en van een oorlog tussen France Telecom en Neuf is natuurlijk helemaal geen sprake ... De nieuwe operator (Neuf) moet hiervoor contact opnemen met de GAMOT (Guichet Accueil et Maintenance des Opérateurs Tiers) via een voor hem toegankelijke website (Web SAV).

France Telecom kan en mag (!) je niet rechtstreeks helpen in deze situatie aangezien je geen klant bent bij France Telecom. De verantwoordelijkheid ligt jammer genoeg voor u dus volledig bij Neuf en zij zullen actie moeten ondernemen als zij denken dat het probleem zit in de telefoonlijn.

Helaas (zoek maar eens op Internet) staat Neuf bekend om dit soort problemen en om het niet oplossen ervan, dus mij verrast het eerlijk gezegd niet dat dit al een tijdje duurt en het zou ook nog wel even kunnen duren ...

Voor een dergelijk probleem zul je eerst Neuf in gebreke moeten stellen middels een aangetekende brief naar het bedrijf waarin je de precieze data en gebeurtenissen aangeeft en uitlegt dat je nog steeds geen gebruik kunt maken van hun diensten; vervolgens moet je hen een redelijke termijn (2 weken) geven om het probleem op te lossen en pas na die termijn kun je verdere stappen ondernemen. Mocht ook dat niets opleveren dan kun je eventueel terecht bij de "médiateur des communications électroniques ". Dit kan echter niet eerder aangezien er gevraagd zal worden om een kopie van de brief die je aan Neuf hebt gestuurd (hier vind je een voorbeeldbrief).

Je kunt er op dat moment natuurlijk ook voor kiezen juridische stappen te ondernemen, maar een combinatie van beide is niet mogelijk.

Voor een eventuele schadevergoeding zul je ook contact op moeten nemen met je eigen operator waar je een contractuele relatie mee hebt, Neuf dus ...

en de EU zal ten gevolge van deze handelwijze waarbij de consument in de knel komt ongetwijfeld gaan verlangen dat de bedrijven gesplitst worden in netwerk beheer en andere diensten, maar dat roepen ze dan ook zelf over zich af

Dat heeft hier niets mee te maken: de zaken zijn door de EU dusdanig geregeld dat wanneer je besluit geen diensten meer af te nemen van de historische operator de verantwoordelijkheid dan ook verschuift naar de nieuwe operator. Dat de nieuwe operator vervolgens die verantwoordelijkheid niet op zich neemt kan niet op de historische operator afgeschoven worden ... Normaal gesproken kan de consument in deze situatie niet in de knel komen, aangezien hij een contractuele relatie heeft met zijn operator en die operator dat contract dus na zal moeten komen.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2008-04-18 23:44:28

Thomas is partijdig dus zeg ik het maar: Neuf Telecom staat bekend als de slechtste aanbieder met de beroerdste helpdesk. Als je dan ook nog in Corsica zit waar alles nog 2x zo langzaam gaat.... ik raad iedere toekomstige Intrenet abonnee een kleine marktverkenning aan voor het beslissen tot een abonnement!

Steven

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#4 Geplaatst: 2008-04-19 10:34:46

@Steven, Waar bazeer je dat op: slechste aanbieder? Geldt dat alleen voor jouw eiland?

Mij, en volgens mij velen, bevalt Neuf prima. Jammer dat de ISP's niet gewoon wat beter samenwerken.

zie ook: http://www.01net.com/outils/fai.php?rub=4667&type=triple 

avatar#5090
batyka
Berichten: 4
Reacties: 6

#5 Geplaatst: 2008-04-19 10:48:12

Thomas

De problemen die jij had met de site troffen mij ook, er is dus iets mis mee. Ook dit onderwerp opent niet op de normale manier.

Nu het onderwerp

Hartelijk dank voor je snelle en uitgebreide reactie. De stappen die je voorstelt zal ik meteen gaan volgen.

Een en ander betekend nog niet dat Neuf niet gemeld heeft op de wijze die je aan geeft. Eerlijk gezegd kan ik me dat niet zo goed voorstellen, gezien hun prima site en de correcte toezending van de benodigde stukken. Alles ziet er prima en zeer uitgewerkt uit. En om dan als bedrijf een simpele handeling als een storing niet door te geven kan ik me niet goed voorstellen.

FT (plaatselijke) daarentegen heeft er alle belang bij om de concurrentie dwars te zitten. Zelfs het verhaal over de technicien dat ik eerder beschreef wijd ik eerder aan de mensen op het eiland dan aan de helpdesk die ook altijd direct bereikbaar is zonder dat je hoeft te wachten zoals we in Nederland steeds weer ervaren. Na 30 jaar weet ik echt wel hoe er op Corsica met afspraken wordt omgegaan, zelfs als ze er zelf alle zakelijke belang bij hebben worden ze vaak niet nagekomen, hoewel er bij nieuwe bedrijven een kentering lijkt op te treden

Wat ik een terkortkoming vind van Neuf is dat zij niet schriftelijk melden dat het probleem aan FT is door gegeven.

Wanneer FT de boosdoener is dan treedt mijn verhaal over de EU in werking zij zijn toch de netwerk beheerder en trekken aan de touwtjes en daar zijn alle providers van afhankelijk. 

Nogmaals hartelijk dank, ik ga dat doen dat je hebt voorgesteld.  

Harry 

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#6 Geplaatst: 2008-04-19 12:29:46

@ Steven en Jean-Paul,

   Een kleine marktverkenning lijkt me een goed advies. Met de regelmaat van de klok worden er onderzoeken gepubliceerd naar de tevredenheid van consumenten. Op bijgaande link - dezelfde site als waar Jean-Paul voor een ander bericht al naar verwijst - valt te lezen welke internet providers meer- of minder hun best doen om de klant tevreden te houden. En helaas wijzen ook andere onderzoeken in de richting die Steven al aangaf. En uiteraard zijn er ook bij de slechter presterende providers uiterst tevreden klanten, maar de vraag is wat er gebeurt als er problemen zijn.

http://www.01net.com/editorial/377742/plaintes-dans-les-telecoms-un-leger-mieux-en-2007/

  En helemaal vrede is het toch niet. Er hangen nog steeds wat kruitdampen. In 2005 deponeerde Neuf een juridische claim tegen France Telecom bij het Tribunal de Commerce in Parijs, wegens jarenlange "adsl-obstructie" . Ze wilden dacht ik iets van 497 mln euro vangen van FT. Zover is het niet gekomen. Maar zelfs tegen de achtergrond van dit soort spierballentaal kent Frankrijk een uiterst werkzame oplossing: cohabitation zoals dat in de politiek genoemd wordt. Ook al verschil je principieel met elkaar van mening, dat hoeft een pragmatische samenwerking niet in de weg te staan. En dat is precies het model zoals Thomas dat schetst.

Rob

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#7 Geplaatst: 2008-04-19 13:00:57

Eén ding snap ik niet.

Als het netwerk altijd door FT wordt verzorgd hoe kunnen er dan verschillen ontstaan in kwaliteit van ontvangst, snelheid e.d. zoals uit dat staatje op die site blijkt.

Het net en de gebruikte centrale is dan toch altijd hetzelfde? Alleen de administratie en tarieven e.d. zouden per aanbieder verschillend moeten zijn.

Hoe kan bijvoorbeeld Tele2 in deze zo veel minder zijn, ook deze maakt toch gebruik van hetzelfde FT netwerk?

Kan Thomas dit ophelderen?

Rob.


avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#8 Geplaatst: 2008-04-19 13:06:00

Bij degroupage installeert de provider veelal eigen apparatuur in de centrales. De kabelcapaciteit die wordt gehuurd is miscchien technisch identiek, maar dan heb je nog de eigen servers e.d. van de specifieke providers.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#9 Geplaatst: 2008-04-19 13:29:49

FT (plaatselijke) daarentegen heeft er alle belang bij om de concurrentie dwars te zitten (...) Wat ik een terkortkoming vind van Neuf is dat zij niet schriftelijk melden dat het probleem aan FT is door gegeven.

France Telecom heeft daar helemaal geen belang bij, want als dat zou gebeuren zouden de beperkte inkomsten die het bedrijf ontvangt van klanten van de concurrentie (lijnhuur) in gevaar kunnen komen. Als zoiets zou gebeuren, zou dat namelijk heel snel bekend zijn en tot juridische acties leiden.

Neuf heeft er echter alle belang bij om te doen geloven dat de fout bij France Telecom ligt en dat zij alles perfect doen ... een gelikte website zegt helaas niets over de kwaliteit van de diensten en nog minder over de kwaliteit van de klantenservice in geval van problemen van een bedrijf ;-).

Als het netwerk altijd door FT wordt verzorgd hoe kunnen er dan verschillen ontstaan in kwaliteit van ontvangst, snelheid e.d. zoals uit dat staatje op die site blijkt.

Een deel van het netwerk is inderdaad altijd hetzelfde: de fysieke telefoonlijn tussen de telefooncentrale en de klant. In het geval van een "dégroupage total" wordt in de telefooncentrale echter de telefoonlijn fysiek gekoppeld aan een netwerk wat beheerd wordt door de operator van de klant. Dit kan dus al een reden zijn voor verschillen: het achterliggende netwerk is meer of minder belast (een operator met weinig klanten kan hierop bijvoorbeeld beter scoren dan een operator met veel klanten), van meer of mindere kwaliteit en meer of minder goed aangesloten op andere netwerken die toegang geven tot het Internet.

Daarnaast is het zo dat iedere aanbieder zijn eigen diensten aanbiedt die meegenomen worden in de analyse die hier gepresenteerd wordt: e-mail, web, FTP, TV, telefonie, ... Op deze verschillende diensten kunnen de verschillende aanbieders uiteraard ook verschillen vertonen.

Zo zie je bijvoorbeeld dat de score van sommige operators op het ADSL-deel (web, e-mail, FTP, ...) beter is dan van andere operators die bijvoorbeeld op het gebied van TV of telefonie weer beter scoren.

Ook kunnen er plaatselijke of regionale verschillen optreden (de link verwijst naar informatie over Parijs die zeker niet representatief is voor alle delen van Frankrijk vanwege de bijzondere situatie in Parijs [relatief veel abonnees en een relatief hoog percentage abonnees in dégroupage total - een rentabel gebied dus voor operators als Free, Neuf, etc.]).

Als je dit soort gegevens wilt begrijpen moet je dus rekening houden met onder meer de volgende zaken:

- plaatselijke representativiteit van de informatie

- gebruikte diensten: als je alleen ADSL of ADSL+Telefonie gebruikt moet je de scores voor TV niet meenemen bijvoorbeeld

- historiek van dit soort gegevens: stabiliteit van scores over een periode van 1 of 2 jaar zijn soms belangrijker dan een storing die optrad op het moment dat de meting van een bepaalde maand werd gedaan

- ...

Ten slotte moet je dit soort gegevens niet als enige informatiebron nemen want dit is slechts één manier van meten. Zo zijn er nog andere en de resultaten van Witbe (gebruik het linkje rechtsonderaan om de verschillende meetresultaten te bekijken) geven bijvoorbeeld al een heel ander beeld (hetzelfde bedrijf test ook de kwaliteit van TV en Telefonie via ADSL en ook daar zie je een groot verschil met 01net en je kunt voor de drie soorten tests ook duidelijk de verschillen zien tussen de drie steden waar metingen worden verricht).

Daarnaast moet je in gedachten houden dat dit soort metingen gebaseerd zijn op een verbinding die in principe goed werkt: je ziet in dit soort onderzoeken niet terug hoe er wordt omgegaan met een verbinding waar een probleem mee is (niet werkend of van slechte kwaliteit).

Thomas

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#10 Geplaatst: 2008-04-20 00:14:26

Iedereen die zoals ik gemiddeld een uur per dag France Info beluistert weet dat Neuf een aantal keren zich publiekelijk heeft moeten verontschuldigen voor de slecht(st)e service: helpdesk onbereikbaar, slechte antwoorden, niet de beloofde actie nakomen etc.

Dat het over de gehele lijn een beetje minder wordt ligt volgens mij niet zozeer aan betere service van de providers maar doordat mensen zich steeds beter zelf kunnen redden m.b.t. bijvoorbeeld het aansluiten of inregelen van een modem e.d.

De enige keer dat ik in 8 jaar bij de helpdesk van Alice heb aangeklopt -verbinding geheel weggevallen- werd ik 3 x naar een ander telefoonnummer gestuurd zonder reactie.  Uiteindelijk "liep" het internet weer uit zichzelf.

Steven

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#11 Geplaatst: 2008-04-20 11:01:56

Ik kan alleen een oordeel geven over mijn ervaring met de helpdesk van Orange: ABOMINABEL.

Ik bel omdat het modem geen verbinding heeft met Orange.

In bezit van een error log en fysiek een knipperend lampje op het modem, wat toch een aanwijzing zou mogen zijn om het vooral nergens anders te zoeken, bel ik de helpdesk.

De 'nulle' aan de telefoon zoekt het overal, maar daar niet. Zij kan namelijk zien dat het modem goed werkt. Het moet een instelling van de PC zijn. Het verzoek om dan tegen betaling een monteur te sturen wordt afgewezen: "onmogelijk" 

Onder dreiging van opzeggen abonnement krijg ik een ander telefoonnnummer, waar ik wordt doorverwezen naar een ander nummer die me doorverwijst naar een ander nummer...

De technicus is zo klaar, zíjn modem werkt wel. Er is een probleem "au niveau du PPP" . Modem kapot op software niveau, raar, maar kan.

Een klant belt een helpdesk voor een oplossing en die oplossing mag nooit zijn om de klant maar door te verwijzen naar een ander nummer. Bel dan zelf, nooit je klant laten bellen.

Het gehanteerde script deugt niet, de medewerkster was bijzonder onbeleefd, ondeskundig en leek vooral goedkoop. Alsof het callcenter ergens in een Frans overzees gebiedsdeel zat waar onkundig personeel zo van de straat voor een habbekrats achter de telefoon gezet word. De telefoonkosten van 25 Euro voor de 'hulp' staan in geen verhouding tot de 50 Euro voor de techneut die op lokatie komt.

De enige reden om niet over te stappen naar een andere provider is eigenlijk diep triest: de telefoonlijnen zijn hier fysiek zo slecht dat we om de beurt zonder analoge telefoon zitten in ons buurtschap. Ik moet er niet aan denken dat  een andere provider deze lijn over moet nemen van France Telecom.  

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#12 Geplaatst: 2008-04-20 15:32:53

Zowel op Guadeloupe als hier in les Landes problemen gehad met de aansluiting van het modem (Live-Box). Beide keren is het niet gelukt een goede WiFi verbinding te krijgen. De helpdesk werkt volgens bepaalde algoritmen en zodra iets daarbuiten valt is het mis. Afgestapt van Wifi en gewoon een kabel gebruikt. Beide keren moest er een technicus komen voor de telefoonlijn (gelukkig gewoon bij France Telecom/Orange  gebleven) en beide keren is het netjes gerepareerd. Op Guadeloupe in 2 weken tijd en in les Landes binnen een week.

Ik heb me niet laten verleiden door die andere aanbieders. Dan maar 10 euro meer per maand. En daarbij gewoon een vaste telefoonlijn gehouden naast internettelefoon want de stroom valt nog wel eens uit. Dan denk je, ik kan altijd nog mobiel bellen maar je hebt geen stroom om je mobiele op te laden. Daar kom je pas achter als je een cycloon hebt meegemaakt. Net na de cycloon belde ik een vriendin die geen water en geen stroom had. Ze antwoordde in drie zinnen dat ze niet lang kon bellen omdat de mobiele ook bijna leeg was. Dus wij hebben nog altijd een gewone telefoon die werkt zonder electriciteit naast een internettelefoon waarmee we voor 7 euro per maand internationaal kunnen bellen.

Trouwens, helpdeskmedewerkers in de Franse overzeese gebieden zouden gewoon minimaal de SMIC betaald moeten krijgen. Het is daar niet anders als in de métropole. Maar goed, ik heb geen idee waar die helpdesken zich ophouden.

Ingrid

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#13 Geplaatst: 2008-04-20 15:49:53

nav de stroomstoring

Dat kan goed hinderlijk zijn, maar je kunt je daartegen redelijk wapenen door een wat krachtige 'ondulateur' / UPS / battery backup te gebruiken

Ik gebruik er een waarmee 2 PC's nog een kwartiertje kunnen doorwerken. De Livebox zit daar ook op en als de PC's eenmaal zijn afgesloten kan de LB (incl de daarop aangesloten telefoon)  en evt een GSM lader nog een hele tijd mee.  

Die speelgoed ondulateurs uit de supermarkt raad ik af. Met een APC of Sweex en een behoorlijke capaciteit (1000 Watt 2 PC's, 500 voor 1 PC) of zoiets moet je goed uit de voeten kunnen.

Zijn ook niet al te duur meer, iets van €95. Ik heb ze, vreemd genoeg, in Frankrijk nog niet zoveel gezien.

En ja, voor noodgevallen is het altijd handig over een ouderwetse telefoon te beschikken die niet afhankelijk is van 220V maar de spanning uit het telefoonnet krijgt.  

Ko

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#14 Geplaatst: 2008-04-20 16:07:31

Ingrid, neem gerust even privé contact met mij op om je probleem met de WiFi verbinding uit te leggen, want daar is vast een oplossing voor te vinden ...

Maar goed, ik heb geen idee waar die helpdesken zich ophouden

De helpdesk van Orange overdag zit in Frankrijk en medewerkers krijgen meer dan het minimumloon uitbetaald. Wanneer je 's avonds belt kom je bij een helpdeskmedewerker in Tunesië terecht. "Helaas" zou ik haast zeggen, maar dat kan nu eenmaal niet anders aangezien de klant nu eenmaal 7 dagen per week, 24 uur per dag contact wil kunnen opnemen met de klantenservice (ik ben zelf de eerste die dat graag wil want overdag zit ik op m'n werk en kan ik dus geen handelingen verrichten op mijn telefoonlijn of Livebox thuis ...).

Kom je er niet aan uit met de helpdesk dan is het -triest maar waar- bij (vrijwel) alle aanbieders aan te raden overdag (zeg maar tussen 9 en 17 uur) te bellen ...

Jako, een knipperend lampje op het modem (...): er wordt door de helpdesk standaard een testprocedure doorlopen om te controleren waar het probleem vandaan komt. Dit kan irritant overkomen maar als je er over nadenkt zul je daar toch de voorkeur aan geven dan dat er zomaar iets gedaan zou worden en een oplossing voor het probleem uiteindelijk geen oplossing zou zijn.

Een knipperend lampje op de Livebox is niet per sé een teken dat er iets mis is met de Livebox zelf (het ligt er ook nog maar aan welk lampje trouwens) ... het kan zijn dat er software-matig iets mis is en dan kan een "hard reset" al uitkomst bieden (als de @ langzaam knippert is dat bijvoorbeeld in 99% van de gevallen de oplossing). Dat is dus de standaardprocedure: als het probleem dan voort duurt krijg je als klant de keuze ... ofwel de volgende dag komt er iemand langs met een nieuwe Livebox ofwel je kunt zelf naar de winkel gaan om hem om te ruilen.

Als je een probleem hebt met je Livebox of met één van de diensten van Orange en je hebt nog wel toegang tot Internet (of je hebt elders toegang tot Internet) dan raad ik aan om de "assistance" pagina's van Orange eens te raadplegen op http://assistance.orange.fr . Je vindt daar enorm veel informatie gerangschikt naar het soort vraag of probleem en met deze informatie kun je stap voor stap kijken of je zelf het probleem op kunt lossen.

Ingrid, voor je WiFi-probleem kun je bijvoorbeeld kijken of de informatie op http://assistance.orange.fr/1706.php je verder op weg helpt ...

Thomas

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#15 Geplaatst: 2008-04-20 18:07:39

Thomas,

Dat is allemaal wel aardig en we hebben allemaal steeds ingewikkelder computers, je kunt steeds meer diensten krijgen via Internet en we willen allemaal graag veel ermee doen dus natuurlijk gaat er een hoop mis, niet in de laatstes plaats door de veelal onkundige gebruiker die aan firewalls, IP-adressen en andere instellingen gaat sleutelen om de handel maar (weer) aan de gang te krijgen.

Ik vind het nog steeds godsgeklaagd dat deze firma's die pretenderen de laatste technologie in huis hebben niet eens een behoorlijk diagnostisch programma kunnen maken om te kijken waar de schoen wringt. Zo moeilijk moet dat niet zijn.

Een keer draaien en kijken waar het fout zit en dan vervolgens oplossingen aangeven of nog beter, zelf de problemen oplossen. En niet de schuld geven aan Windows, antivirussen, firewalls maar daar gewoon maar op anticiperen.

Ik wil gewoon een modem op een telefoonlijn aan de ene kant en een of meer computers aan de andere kant erin prikken, eventueel ook nog een TV en de zaak moet dan draaien!

Ik ben echt geen computer-onbenul maar ik ben al veel uren kwijtgeweest aan het (opnieuw) inregelen van de systemen.

Steven

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#16 Geplaatst: 2008-04-20 22:26:10

Orange is inderdaad een Ramp. Door de technise beperkingen van het net hier ter plaatse kon ik alleen bij Orange terecht voor READSL. Bij het inregelen was er een probleem dat ik niet opgelost kreeg. Helpdesk gebeld, ik moest maar met de life box naar een FT winkel komen, om hem om te ruilen. Zo gezegd zo gedaan, maar ik had een code -per telefoon- moeten krijgen. Zo omruilen ging niet. Tijd kwijt, reisje voor niets gemaakt. Thuis nog eens alle stappen doorlopen, wat oplossingen gegokt, en ja toen lukte het toch nog. Dus inderdaad, aan de telefoon van de helpdesk zitten nulles, bij Orange. Als we hier ooit meer mogelijkheden krijgen, stap ik direct over naar eender welke andere server. Het programma is ook niet prettig. Als je -technisch- de keus hebt: neem geen Orange. Dit

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#17 Geplaatst: 2008-04-20 22:31:28

Het programma is ook niet prettig

welk programma??? Voor Internet is geen "programma" nodig ...

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#18 Geplaatst: 2008-04-21 14:54:42

Thomas,

Het is niet zinvol om te veel in detals te treden, maar de helpdeskmedewerkster heeft helemaal niets gedaan met of ook maar gevraagd naar de status van het modem en wilde daar ook niets van weten. Het moest en zou elders liggen.

Het betreft (uiteraard) geen livebox. En de techneut ter plekke vertelde me (na de rest van de apparatuur gezien te hebben) dat ik ook zeker geen livebox wil hebben.

Als klap op de vuurpijl heeft Orange een paar weken geleden besloten om nog maar eens een paar extra DNS servers in de lucht te gooien. (dit is helemaal nooit nodig, Orange is de enige provider ter wereld die niet in staat is om fatsoenlijk DNS te doen) Uiteraard communiceren ze dat niet met hun klanten (stel je voor) maar schrijven ze een scripje dat 'onwillige' modems na 2 minuten weer van het internet af knikkert. Ik had de dns servers handmatig ingesteld...

Ik gebruik nu helemaal geen DNS servers van Orange meer en dat werkt pas uitstekend. (Open DNS , 2 IP nummers voor de hele wereld, daar kan Orange een voorbeeld aan nemen) 

En dan vorige week weer een nieuwe loginprocedure bedenken om bij je account te kunnen. Uiteraard werkte ook dit weer niet goed, en is het nu weer weg.

Een excuus, per mail bijvoorbeeld. Ben je gek. De enige communicatie van Orange is spam.

Ik hoop dat er hier snel een concurrerende infrastuctuur komt, ik kan niet wachten om naar een échte provider te kunnen overstappen. 

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#19 Geplaatst: 2008-04-21 15:30:51

Voor wie dit willen uitproberen zie hier en hier.

Ik heb het even getest, bij mij hier weinig verschil heb het idee dat het zelf iets trager is.
e.e.a. natuurlijk afhankelijk van de DNS server van de eigen provider.

Rob

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#20 Geplaatst: 2008-04-21 22:10:47

Als klap op de vuurpijl heeft Orange een paar weken geleden besloten om nog maar eens een paar extra DNS servers in de lucht te gooien. (...) Uiteraard communiceren ze dat niet met hun klanten (stel je voor) ... Ik had de dns servers handmatig ingesteld...

Ik weet niet welke DNS servers je handmatig had ingesteld (een bedrijf met 7,3 miljoen ADSL-klanten [31 december 2007] heeft inderdaad meerdere DNS servers om ervoor te zorgen dat de DNS-aanvragen verdeeld worden over deze servers), maar voor een handmatige instelling geeft Orange toch echt al sinds op zijn minst eind juni 2006 (het eerste moment waarop de Wayback machine deze pagina heeft gevonden) op http://assistance.orange.fr/791.php dezelfde primary en secondary IP adressen aan ... en die zijn nog steeds geldig.

En dan vorige week weer een nieuwe loginprocedure bedenken om bij je account te kunnen. Uiteraard werkte ook dit weer niet goed, en is het nu weer weg.

Die werkt wel gewoon goed en is dan ook nog altijd in bèta-vorm beschikbaar middels de link onderaan de pagina ...

De enige communicatie van Orange is spam. 

Als je geen mail van Orange wilt ontvangen kun je dat uiteraard gewoon zelf aangeven op http://r.orange.fr/r/Oid_tdbp (een rechtstreekse link naar "espace client" > "mon compte Internet" > "gestion des utilisateurs") en dan "Consulter et modifier" voor het account waarvoor je de instellingen wilt wijzigen en ten slotte "Modifier" bij "Préférences de communication".

Nog meer vragen? Het is zo moeilijk als je het jezelf wilt maken ... Maar als je vragen hebt weet je dat ik in de meeste gevallen daar gewoon antwoord op geef ... En daarvoor doe ik niet veel meer dan de informatie die gewoon voor iedereen beschikbaar is even opzoeken hoor ...

Groeten,

Thomas

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#21 Geplaatst: 2008-04-22 09:53:44

Thomas,

Je werkgever verdedigen is goed, maar je gaat niet in op de kern van de zaak.

De gepubliceerde DNS IP- nummers werken, maar IK mag daar kennelijk geen gebruik meer van maken. As ik die nummers gebruik wordt mijn verbinding na 2 minuten verbroken. wel eens geprobeert om te werken met een verbinding die van elke 3 minuten maar 2 minuten werkt?

Orange heeft de overige DNS servers op andere IP nummers gezet.  Ik heb momenteel 5 unieke IP adressen van DNS servers, die publiceert Orange nergens.

De nieuwe login procedure werkte helemaal niet goed, ik bleef in in de lus hangen dat ik moest inloggen met m'n primaire adres. Ik heb maar 1 adres...

De spam van Orange is uit te zetten, maar dat is niet de kern van mijn betoog.

Het gaat niet om de spam, maar om het feit dat dit de enige communicatie van Orange is.

P.S.

Net even gekeken, en ja hoor, ik kan weer eens niet bij m'n account.

Attention !
Vous ne pouvez accéder à la consultation des factures en ligne car ce service est réservé à l'utilisateur principal du compte Orange. Pour vous identifier en utilisateur principal, cliquez ici .

Vous devrez indiquer votre identifiant de messagerie principale et entrer votre mot de passe de messagerie principale*.

(*) Ces éléments figurent sur la lettre de confirmation que vous avez reçue de Orange au début de votre abonnement.

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#22 Geplaatst: 2008-04-22 10:21:57

Om eens een ander geluid te laten horen: ik ben eigenlijk wel tevreden met Orange. Ik heb nooit gedonder met DNS en een enkele keer per maand moet ik mijn Livebox eens herstarten bij uitval van een verbinding

Maar goed, dat is hier niet aan de orde.

Mijn ervaring met de helpdesk van Orange zijn beperkt, en over probleempjes heb meestal per email contact gehad. Tja, als je verbinding niet werkt......

Wat Orange wel zou kunnen overwegen is om de hulpverlening op te zetten als bijvoorbeeld by Symantec. Daar ben ik zeer enthousiast over. Ik had eens wat problemen met de abo status na een System Recovery.

Met Symantec neem je namelijk niet per email of telefoon contact op, maar per chat. Je kunt dan in dialoog met een operator het probleem uitleggen. Zij doen de nodige analyse en kunnen (na je toestemming) zelfs vanuit hun call centre jouw PC terplaatse bedienen (als Remote Desktop) om zonodig instellingen aan te passen.

Een voorbeeld voor alle helpdesks, zou ik zeggen.

Over probleem oplossen: ik gebruik Crossloop om (op afstand) bij anderen PC problemen op te lossen. Is beter in te zetten dan Windows Remote Desktop (dat alleen bij XP Pro beschikbaar is). Voorwaarde is natuurlijk een werkende (liefst ADSL) verbinding

Ko

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#23 Geplaatst: 2008-04-23 21:04:57

Jan,

Volgens mij ga ik juist wel in op de kern van de zaak en dat geeft jou weer de gelegenheid om te reageren, maar goed ... ik ben echt niet bezig mijn werkgever te verdedigen hoor, maar volgens mij generaliseer je je persoonlijke probleempjes wel een beetje erg makkelijk. Voor het wel of niet verdedigen van mijn werkgever krijg ik aan het eind van de maand echt geen hoger salaris ofzo, dus wat dat betreft ...

De twee DNS-servers werken gewoon (zelf getest), dus misschien komt het probleem van het verbreken van de verbinding ergens anders vandaan.

Ik heb momenteel 5 unieke IP adressen van DNS servers, die publiceert Orange nergens. 

Dat is ook niet nodig zoals je zelf al in één van je vorige berichtjes aangaf ... CQFD.

Wat betreft je inlogprobleem: dit is een probleem specifiek aan jouw account en is geen algemeen probleem. Als je mij kunt bevestigen dat je klantnummer bij Orange begint met drie cijfers, gevolgd door 121 en afgesloten wordt met dezelfde drie cijfers als de eerste drie maar dan andersom en dat je e-mail adres ongeveer hetzelfde is als dat wat hier staat kan ik eventueel hiernaar laten kijken. Laat het maar even weten als je dat wil ...

Het gaat niet om de spam, maar om het feit dat dit de enige communicatie van Orange is.

Het ligt er maar aan waar je in geïnteresseerd bent. In de rechterkolom van de nieuwsbrieven van Orange staan regelmatig nuttige tips voor min of meer gevorderde Internetgebruikers. Gezien de statistieken van het aantal kliks die toevallig bij mij bekend zijn ziet het grootste deel van de gebruikers dat echt niet als spam. Nogmaals, spam is ongevraagde e-mail: de nieuwsbrieven van Orange zijn makkelijk op te zeggen en dus geen spam. Belangrijke wijzigingen worden in dergelijke nieuwsbrieven of in speciale nieuwsbrieven aangekondigd en verder aangekondigd op orange.fr en op de "assistance" op orange.fr.

Groeten,

Thomas

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#24 Geplaatst: 2008-04-23 21:51:45

Thomas,

Dank voor je reactie. Ik ga zeker weer eens proberen of het lukt met WiFi en zal je mailen als er zich problemen voordoen. Ik waardeer je reacties hier op het forum. Ze zijn gefundeerd en ik bespeur geen enkele partijdigheid. Tja, je werkt voor Orange dus daar weet je het meeste van. Logisch.

Wij, als forumleden mogen blij zijn een Nederlandtalige telefonie-internet expert in ons midden te hebben èn die ons ook nogeens wegwijs maakt in de wirwar van de Franse geprivatiseerde telefonie.  

Ingrid

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#25 Geplaatst: 2008-04-24 10:55:39

Thomas,

Je hebt me gevonden!

Uiteraard ben ik blij met je aanbod om naar m'n account te kijken, hoewel ik me nog steeds niet kan voorstellen dat ik de enige ben. Mijn account is toch niks anders dan die andere 7 miljoen? Dus er zijn er vast meer, maar ik wil graag snappen wát er nou fout gaat.

P.s. 

Er klimt op dit moment weer zo'n 'enge' techneut in de telefoonpaal verderop dus als ik een tijdje niks laat weten.....;-)

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#26 Geplaatst: 2008-04-24 23:01:42

Uiteraard ben ik blij met je aanbod om naar m'n account te kijken, hoewel ik me nog steeds niet kan voorstellen dat ik de enige ben. Mijn account is toch niks anders dan die andere 7 miljoen? Dus er zijn er vast meer, maar ik wil graag snappen wát er nou fout gaat.

Er kan toch wel degelijk iets mis zijn met jouw account alleen ... wat dat kan ik zo niet zeggen want als ik je account bekijk lijkt alles in orde, maar ik heb alleen toegang tot vrij basic informatie. Ik heb dus een mailtje gestuurd naar de verantwoordelijke voor identificatie bij Orange en zodra ik meer weet laat ik het even (via een privé-mail) weten. Dat kan alleen eventjes duren want aanstaande zaterdag ga ik op vakantie ...

Om andere lezers hier verder niet meer mee lastig te vallen ga ik er van uit dat dit onderwerp hier nu verder afgesloten is en privé verder afgehandeld zal worden ...

Er klimt op dit moment weer zo'n 'enge' techneut in de telefoonpaal verderop dus als ik een tijdje niks laat weten.....;-)

Paranoia is een groot woord, maar toch .. als er geen smiley achter zou hebben gestaan zou ik me toch druk gaan maken ...

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#27 Geplaatst: 2008-04-27 13:00:36

Thover, je vroeg 'welk programma'. Tja, wist ik dat maar. Ik vermoed dat het Explorer is, maar weet het niet. Kreeg gisteren een up date van Orange van mijn 'programma' Heb ik dus geaccepteerd en ik ben dus nu-zonder waarschuwing vooraf- AL mijn favoris kwijt. Leuk! Moet ik moeizaam weer al mijn verzamelde sites gaan terugzoeken, opsporen. Ik haat Orange, en heb hem alleen maar om dat ik technisch geen keuze had. Dus lieve lezertjes, heb je de keuze wel, neem GEEN orange. Om te oefenen, probeer eens fotoos in een brief te plakken, komt over alkaar heen te staan, weg foto. Brrrr. Dit    

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#28 Geplaatst: 2008-04-27 17:16:58

Om overal vanaf te zijn heb ik jaren geleden YAHOO als vast e-mailadres genomen. Nooit meer Outlook. Mogelijkheden te over. Ik betaal 15 euro per jaar en heb een zeer grote postbus en nog allerlei andere fratsen en frutsels. Adressenbestand, agenda, opslagruimte voor documenten en ga maar door. Overal ter wereld toegang (als er internet is). Ook je favorieten kan je meenemen.

Ingrid

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#29 Geplaatst: 2008-04-27 19:01:14

Deze mogelijkheden ook bij Gmail.  Gratis!

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#30 Geplaatst: 2008-04-27 20:59:19

Om te oefenen, probeer eens fotoos in een brief te plakken, komt over alkaar heen te staan, weg foto

En wat dat met Orange te maken heeft moeten we maar raden waarschijnlijk ... ik durf te denken dat je waarschijnlijk met elke willekeurige andere provider ook problemen zou hebben ... 

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#31 Geplaatst: 2008-04-28 10:15:29

Hoewel niet helemaal op zijn plaats in deze draad stel ik mijn vraag toch maar even hier:

Is het nog mogelijk om een adsl abonnement te nemen zonder gratis telefoon. Vrienden van mij hebben hier een vakantiehuis en willen wèl snel internetten maar niet veel bellen. . Ik heb zelf van Orange een abo voor € 24.95 met een simpel modem en geen livebox, die nog wel eens storing hebben. Bellen doe ik goedkoop bij FT € 1.00 voor 1 uur lokaal en via Télérabais lokaal tarief naar het buitenland.

Bij Orange, die ik om diverse redenen prefereer,  vind ik deze mogelijkheid in ieder geval niet meer.

René

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#32 Geplaatst: 2008-04-28 21:05:31

Hallo René,

Bij Orange kun je nog wel gewoon een ADSL abonnement zonder telefoon nemen (en zonder TV, maar als je zou willen en het is op jouw telefoonlijn beschikbaar krijg je dat er gratis bij): klik op http://abonnez-vous.orange.fr op "découverte internet" en je vindt daar de twee verschillende abonnementen: 1 Mbps (het abonnement wat je zelf hebt denk ik) of 8 Mbps zonder aansluit- of opzegkosten en zonder minimale contractsduur.

Groeten,

Thomas 

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#33 Geplaatst: 2008-04-29 07:50:16

bedankt Thomas, ik wist dat ik op je kon rekenen. Precies wat ik zocht, méér dan 1 Mbps zit er ook -voorlopig?- niet in hier à la campagne.
Hoe je via orange.fr op de door jou genoemde pagina moet komen weet ik niet, maar ik vond uiteindelijk wèl een andere pagina, waar dit abo vermeld staat, maar als je hier de optie découverte aanklikt krijg je een foutmelding.
Overigens heb ik wel vaker problemen iets te vinden op franse sites, net zoals in de annuaire. Fransen hebben een ander gevoel voor logica dan Nederlanders denk ik.

Groet
René

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#34 Geplaatst: 2008-04-29 20:46:50

René,

méér dan 1 Mbps zit er ook -voorlopig?- niet in hier à la campagne

Via ADSL kun je dat voorlopig dan wel weg laten ... als er niets snellers wordt voorgesteld betekent dat dat het technisch gewoon niet mogelijk is ... (vanwege lengte en doorsnede van de telefoonlijn) 

andere pagina, waar dit abo vermeld staat, maar als je hier de optie découverte aanklikt krijg je een foutmelding

De gegevens op die pagina worden weergegeven afhankelijk van je huidige abonnement; waarschijnlijk krijg je die foutmelding omdat je probeert je huidige abonnement om te zetten naar hetzelfde abonnement (zeker weten doe ik het niet want op basis van mijn abonnement wordt de optie niet weergegeven).

Fransen hebben een ander gevoel voor logica dan Nederlanders denk ik

Daar zijn we het zeker over eens ;-). En als je dan een tool ontwikkelt waarin alles makkelijk werkt krijg je 100.000 keer te horen dat je het zo gebruiksvriendelijk hebt ontwikkeld ...en dan maar hopen dat ze het de volgende keer zelf ook zo doen ;-).

Bij Orange zijn de verschillende abonnementen te vinden door op de homepage onder "boutiques Orange" het soort dienst wat je zoekt (in dit geval "internet") aan te klikken. Het probleem is dan echter dat je automatisch herkend wordt als je al Orange klant bent; vandaar dat ik altijd aanraad om op http://abonnez-vous.orange.fr te kijken en dan te klikken op de button waarmee je aangeeft dat je nog geen klant bent als je iets voor een ander op wilt zoeken :-).

Groeten,

Thomas 

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#35 Geplaatst: 2008-04-30 07:58:31

Helaas, Thomas, ook op http://abonnez-vous.orange.fr/ staat al mijn naam vermeld. Ik had al geprobeerd om via die weg verder te komen, maar op het moment dat ik met het telefoonnummer van mijn vrienden de commande wil confirmeren, deelt Orange mede dat er al een adsl abo is op dit nummer en wordt ik verwezen naar een pagina waarop mijn eigen abo vermeld staat.
Ik denk dat ik maar eens met de klantenservice contact opneem om de commande telefonisch te doen.

Groet
René

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#36 Geplaatst: 2008-04-30 10:07:59

Ga naar www.hotspotshield.com

Download en start het programmaatje.

Nu heb je een vpn verbinding met een anoniem IP adres en weet ook Orange niet meer dat jij het bent: Bonjour> identifiez-vous :-)

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#37 Geplaatst: 2008-04-30 11:10:11

Bedankt Jako voor je suggestie. Het zou moeten werken, lijkt me, ware het niet dat het VPN IP Address als maar op "Not set" blijft staan en er dus geen nieuwe verbinding wordt gemaakt, hoewel het Hotspot Shield dat iedere vijf seconden probeert. Dat lijkt me niet normaal. Ik probeer het later nog wel eens.

Groet
René

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#38 Geplaatst: 2008-04-30 11:23:30

Het werkt hier goed.

Zorg er wel voor dat je firewall open staat voor Hotspot.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#39 Geplaatst: 2008-04-30 12:52:37

Volgens mij zou het zo ook moeten werken:

- klik op www.orange.fr in de bovenbalk naast je naam op het poppetje met het oranje kruisje erop; je bent nu uitgelogd als gebruiker

- ga naar http://abonnez-vous.orange.fr en klik op "vous n'êtes pas encore abonné" 

Ik geloof dat dat moet werken, maar zeker weten doe ik het nu niet aangezien ik via een 3G verbinding online ben en dus niet via mijn ADSL verbinding en een deel van de identificatie inderdaad ook gebaseerd is op je IP-adres wat in het netwerk op basis van je verbinding wordt vertaald naar je gebruikersaccount ... da's het nadeel van het automatisch personaliseren en dus normaal gesproken makkelijker toegankelijk maken van een website :-(.

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#40 Geplaatst: 2008-04-30 18:34:28

Helaas! Zo lukt het ook niet. Ik kan alléén een "compte visiteur" aanmaken, maar dat was niet de bedoeling. Toch jammer want het kan Orange klanten kosten. 

En Hotpoint Shield krijg ik niet aan de praat, dus rest mij de telefoon. Ik ga er maar vanuit dat ik daar betere ervaringen zal hebben dan de hier eerder genoemde.

Overigens excuses voor de afdwaling van het oorspronkelijke onderwerp.

Groet
René

avatar#5090
batyka
Berichten: 4
Reacties: 6

#41 Geplaatst: 2008-05-12 00:07:36

Hallo Thomas,

Indertijd ben ik dit draadje begonnen en heb jou advies opgevolgd middels de aangegeven (dreig)brief. Het heeft geholpen. Begin deze week is een monteur van FT verschenen, die heeft eerst in de kast gerommeld op de hoek van ons terrein waar de kabels uit de grond komen voor voor het verder bovengrondse net, daarna in de paal geklommen, waar het probleem bleek te zitten, een kleine reparatie verricht met als resultaat dat alles nu werkt.

Nogmaals bedankt voor je adviezen,

Harry 

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#42 Geplaatst: 2008-05-12 15:43:42

Hallo Harry,

Fijn om te horen dat het een en ander nu opgelost is en weer goed werkt! Van oorlog was dus geen sprake, van slecht luisteren door je ISP blijkbaar wel ;-).

Groeten,

Thomas