Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Verzekeraars & hun agenten

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2008-04-22 11:53:33

" Nogal wat 'tussenpersonen' zijn verzekeringsmensen die in dienst zijn van de maatschappijen. Deze agent général of agent mandataire verkoopt dus alleen de producten van zijn baas. Onafhankelijk opererende bemiddelaars kunnen bij veel meer maatschappijen hun cliënten onderbrengen. Bij deze courtier d'assurances (...) ",

vind ik in het onvolprezen archief van deze stek.

*   Hoe zijn de ervaringen met verzekeringsagenten?

*   Zijn er nog echte courtiers?

*   Hoe zijn de ervaringen met Secara, wiens annonce ik eveneens op deze stek voorbij zag komen?

Ik opper deze vragen, want ik ben een beetje benauwd voor de toekomst. Mijn lokale verzekeringsman was een echte courtier, maar werd meer en meer een agent van Axa.

Op zich ging dit goed, ik betaalde braaf mijn premies en heb een blanco schadedossier.

Maar hij is nu met pensioen, zijn twee zonen en echtgenotes zetten de winkel voort. En een echte winkel is het geworden, ze zijn nu gewoon Axa.

Nu kan dit me nog weinig schelen, mits ze er voor mij zijn. En hieraan begin ik te twijfelen. Het bekende effect treedt op: de volgende generatie die in een gespreid bedje is gestapt, loopt niet meer zo hard als de grondlegger. Klanten zijn lastig, het gaat om de Axa-penningen.

Vandaar dat ik overweeg een andere agent te zoeken, als het kan een echte courtier. Want stel dat er iets gebeurt - god verhoede het -, kun je dan rekenen op jouw verzekeringsagent?

Op hoop van zegen,

Peter. 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2008-04-22 19:05:43

De ervaringen met verzekeringsagenten zijn wisselend. Met AXA had ik treurige ervaringen (slecht met uitbetalen, duur in de premies - anderen dwepen met de lokale kantoorhouder van AXA, Groupama is te duur, AGF is soepel in de afwikkeling). Een courtier is op deze site meer besproken als bemiddelaar bij het verkrijgen van een onroerendgoedlening (prêt immobilier). Zij kunnen de goedkoopste bank uitzoeken en verdienen de dossierkosten. Over het algemeen geldt dat je rond moet vragen en een kantoor(tje) moet zoeken in je directe omgeving. Op deze site staan ook onder Geld>Verzekeringen internetadressen van prijsvergelijkers zoals Assurland, die de aanbiedingen van al die Franse verzekeraars met elkaar vergelijken. Maar de uitkomsten zeggen lang niet alles. Als je goed contact hebt met de lokale verzekeringsman, blijken nogal wat tarieven onderhandelbaar te zijn. Wel geldt de laatste tijd steeds meer dat bij uitbetalingen van schade nogal moeilijk wordt gedaan: voor alles moet je een bonnetje kunnen tonen, facturen, foto's e.d. En let bij het afsluiten van een polis ook op de eigen risico's, de forfaits.

Secara is een ander verhaal. Dat is een verzekering, ondersteund en aanbevolen door de Federatie van Nederlandse verenigingen in Frankrijk, die werkt met een lidmaatschap van een vereniging, waardoor de leden als collectief voordeliger ziektekostenverzekeringen kunnen afsluiten bij een Franse maatschappij. Dat kan handig zijn voor Nederlanders die niet meer in de CMU terecht kunnen of voor anderen die nog niet zijn gepensioneerd en zelf voor een verzekering moeten zorgen.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2008-04-22 19:35:35

Dus als ik het goed begrijp, moet je maar 'geluk' hebben. Daar ben ik het overigens helemaal mee eens, zonder geluk ben je nergens.

Maar ik zou zo graag vertrouwen willen stellen, voel me al te vaak in de maling  genomen.

Mijn les: er zijn geen courtiers (meer), ze lopen allemaal aan de leiband van de verzekeraars en wij met hen. Dat is niet erg, als je 't maar weet.

Verzeker slechts die risico's die je niet kunt dragen, dat is mijn advies. Waarbij geldt: risico = kans * inzet ...

Tot nader,

Peter.