Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Gasaansluiting 4-pitsgasstel uit NL

Auteur Bericht

avatar#5104
marie-henriette
Berichten: 11
Reacties: 28

#0 Geplaatst: 2008-04-24 10:54:59

Hallo allemaal,

In ons huis hebben we Gas de ville. Ter overbrugging voor een nieuwe keuken wilden we een Atag 750 luxe (NL 4-pitsgasstel) aansluiten met een in NL gekochte nieuwe gasslang. De aannemer heeft geprobeerd dit aan te sluiten maar het lukte niet omdat de gasslangen uit Fr een bredere diameter hebben dan die uit NL. Dat betekent dat het aansluitstuk van het gasstel op de slang niet past. 

Bestaat er een officieel tussenstuk waar een franse gasslang wel op het aansluitstuk past? We willen absoluut veiligheid met gas dus rommelen gebeurt niet.

Wie kent dit probleem en hoe is het wel of niet opgelost? Graag jullie reactie.

Alvast dank, Marie-Henriette

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2008-04-24 13:21:39

ken het probleem.

ik kreeg van iemand een superdeluxe oven van een zeer goed merk wat niet meer bij de style van deze mensen paste ;-)

dus die ging mee, jaartje oud.

allereerst kwam het probleem dat de injectors of hoe die dingen ook heten omgeruild moesten worden, ander gas in france.

dat was zo moeilijk dat ik de moed al snel opgaf, de hele dure goede fabrikant van swerelds beste keukenapparatuur is niet vertegenwoordigd in france, dus dat ging centen kosten, en veel moeite.

daarbij de andere aansluitingen, en de eventuele vervolgen als je ooit iets kapot hebt was al bijna de reden dat we het ding retour zonden, net niet helemaal.

de druppel was dat de oven van het fornuis electrisch is, dat schijnt in holland altijd zo te zijn begreep ik.

in frankrijk zijn practisch alle ovens op gas.

waarom ? omdat gasovenes heter worden en dus beter geschikt om te bakken.

na zusterliefs advies altijd een gasoven te nemen indien je broeden wilt bakken hebben we dus de superdeluxe oven weer naar nederland gestuurd.

zusterlief bakt in bitter nood, omdat ze een electrische oven heeft, haar broden in een houtfornuis uit de vorige eeuw, of mischien wel daarvoor.

die broden zijn dan ook bijzonder lekker en wij hebben een sauter fornuis van franse makelij die in elke winkel op elke hoek van de straat verkocht wordt.

ik heb ooit de pomp kapot gehad van de wasmachine (AEG) wordt in frankrijk niet verkocht, dus dat was een pomp bestellen in nl, versturen, en een week later inbouwen.

de pomp koste nog geen dertig euro's en de reparatie was in een halve avond geschied, maar ik had dan wel een lieve buurvrouw die de was voor me deed, anders was de boodschap snel gedaan voor een nieuwe franse wasmachine, want sommige dingen kun je gewoon niet te lang missen.

d'r zal wellicht iemand roepen "via internet"  maar als je net voor het weekend je fornuis stuk hebt, en je staat te wachten op je vrienden uit nl die eens lekker komen eten op jouw vijfgangen menu met de lekkerste gerechten, dan is het maar verrekte makkelijk als je even naar de winkel kan huppelen en zonder paniek de onderdeeltjes koopt terwijl jouw visite inmiddels gearriveerd staat te nippen aan de apero.

cees.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#2 Geplaatst: 2008-04-24 15:19:22

al wat je nodig hebt is een "verloopnippel" In NL overal te koop In Fr weet ik niet.

Aangezien het een dingetje is van hooguit 200 of 300 gram kun je 'm ook op laten sturen uit Nederland.

Er zijn er in verschillende uitvoeringen afhankelijk van je aansluiting vermoedelijk heb je een verloop 1/2 -> 3/8 nodig

Zo ziet het er uit:

 
mogelijk heb je ook andere verstuivers nodig als de gasdruk voor gas de ville in Frankrijk anders is dan in Nederland.

Deze kun je niet meer gewoon kopen maar moet je via de fabrikant van het toestel bestellen.

Meestal doen ze hier niet moeilijk over.

Bij sommige merken zit er zelfs een setje andere verstuivers bij maar die zijn meestal voor propaan.

Daarnaast zul je waarschijnlijk de zuurstoftoevoer moeten afstellen. (als je erg hoge en voornamelijk gele vlammen hebt)

Hoe dit met lees je best in de gebruikershandleiding, dit is namelijk voor elk toestel anders 

avatar#5104
marie-henriette
Berichten: 11
Reacties: 28

#3 Geplaatst: 2008-06-04 17:59:53

Dank voor jullie reakties. Het probleem is inmiddels opgelost door... een gasfornuis te kopen op een vide grenier. Een inbouwgasplaat is bij de nieuwe keuken besteld.

En ik maar denken dat alles europees is. niet dus.

Nogmaals bedankt, Marie-Henriette