Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Aanvraag Geboorteakte kind in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#5800
Troetelbeertje
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2008-04-25 14:35:20

Hallo

Ik hoop dat iemand mij hierover meer informatie kan geven.
Mijn zoontje is in Frankrijk (Parijs) geboren. Nu ben ik verhuisd naar Belgie en hebben ze op de gemeente een geboorte akte van mijn kind nodig met een inktstempel. Ik heb zelf een geboorte akte maar met een drukstempel, deze volstaat volgens de Belgische gemeente niet.

Ik ben op het moment hoogzwanger en kan moeilijk reizen. Weet iemand hier hoe ik aan een geboorteakte kan komen, zonder naar het gemeentehuis te hoeven gaan?

Moet er vantevoren een afspraak gemaakt worden, zou ik toch moeten gaan? En is het wel mogelijk om een inktstempel op zijn geboorte akte te krijgen.

Ik hoop dat ik antwoord krijg op mijn vraag.

Groetjes!!!

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2008-04-25 20:12:44

Goedenavond,

Volgens mij kunt u alles over dit onderwerp vinden op www.service-public.fr.

U kijkt bij Famille, Naissance en acte de naissance. Volgens mij kunt u de acte aanvragen door een formulier af te drukken en een copie bij te sluiten met copie Livret de Famille en copie paspoort. Tja, die inktstempel, dat is bureaucratie. Ik zou bellen naar het gemeentehuis waar u kind aangegeven is en vragen of ze er een cachet op willen zetten. De Franse ambtenarij kennende zal dat wel routine zijn. En een acte in het Frans is hopelijk geen probleem in Belgie? Anders moet het nog vertaald worden door een beedigd vertaler.....

Succes,

Ingrid