Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

dubbeltarief kwh meter

Auteur Bericht

avatar#4615
buitenwoner
Berichten: 7
Reacties: 11

#0 Geplaatst: 2008-05-02 14:15:04

Om inzicht te krijgen in het electriciteitsverbruik wil mijn buurman een dubbeltarief kwh meter uit nederland gebruiken in een gedeelte van zijn huis.

Ik kan me niet voorstellen dat ze in LDF dezelfde omschakeltechniek in de meter   gebruiken als in NL.

Weet iemand hier meer van ?

met vr gr Janwillem

avatar#3902
PJ
Berichten: 7
Reacties: 44

#1 Geplaatst: 2008-05-10 20:04:58

ik ben geen echte kenner van alle normen etc rond electriciteit, maar weet inmiddels wel dat alles hier net even anders werkt dan bijv. in Nl. Ik noem dat meetstal de norm Legrand, de grootste fabrikant en leverancier van meet en schakelapparatuur.

Ik stel voor dat je een franse meter aanschaft, maar let op: als het alleen is om inzicht te krijgen in het gebruik, dan zou dat wel eens veel electriciteitsgebruik kunnen kosten om de benodigde gegevens boven tafel te krijgen (ik doel hierbij op de kosten van de meter tov het gebruik!).

PJ 

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2008-05-10 23:58:28

Uit de nieuwe franse electriciteitsmeters komt een zogenaamde SYT kabel die digitaal informatie geeft over tariefstellingen en dergelijke. Slimme apparaten in je schakelbord kunnen daarop worden aangesloten om je electriciteitsgebruik te optimaliseren, bijvoorbeeld boiler op nachtstroom, verwarming op heures creuses en weet ik veel. Leuke dingen zoals het gebruik van een NL dubbeltarief meter kun  je dus gerust vergeten.

Salutations, Jos