Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

GRATIS een weelde aan klusinformatie

Auteur Bericht

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#0 Geplaatst: 2008-05-05 21:42:10

Beste mede bricoleurs,

Ik was vandaag bij Leroy Merlin en zag daar een stapel "les grands guides Leroy Merlin", met als dikste nummer de gids "Construire et Renover".

Een gratis boekwerk van 577 pagina's, met vrijwel alle gereedschappen en materialen op (ver)bouwgebied, prijzen, en heel veel informatiekaders met handige tekeningetjes die heel verhelderend werken bij het begrijpen van de Franse bouwkundige terminologie. Kortom een schat aan informatie voor zowel de beginnende als gevorderde bricoleur, en heel handig om een boodschappenlijst/begroting te maken. Ik ben er zelf heel blij mee!

(en nee, dit is geen reclame, ik heb ook geen aandelen...)

Salutations, Jos

avatar#3079
robert2cv
Berichten: 33
Reacties: 18

#1 Geplaatst: 2008-05-07 15:02:13

Inmiddels heeft Bricodepot zijn catalogus on-line staan op:

www.bricodepot.com

Gr.

Robert2cv

avatar#3079
robert2cv
Berichten: 33
Reacties: 18

#2 Geplaatst: 2008-05-07 15:02:17

Inmiddels heeft Bricodepot zijn catalogus on-line staan op:

www.bricodepot.com

Gr.

Robert2cv

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#3 Geplaatst: 2008-05-08 21:22:35

Robert,

Mijn excuses, ik zal wel een beetje mistig zijn, maar ik heb de hele site van BricoDepot doorzocht tot en met de site map (http://www.bricodepot.com/fr/plan-du-site.php) aan toe, en ik kan geen catalogus vinden. Ik ben daar wel erg in geinteresseerd. Zou je de complete link naar de catalogus wellicht hier willen posten? Alvast mijn hartelijke dank...

Salutations, Jos

avatar#3079
robert2cv
Berichten: 33
Reacties: 18

#4 Geplaatst: 2008-05-09 10:15:30

Beste Jos,

Deze link zou moeten werken:

http://www.bricodepot.fr/valence/

Gr. Robert2cv

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#5 Geplaatst: 2008-05-09 13:06:36

Robert,

Heel hartelijk dank, ik zie hem bij Bricodepot Pau nu ook levensgroot op de homepage. Hoe ik daar overheen heb kunnen kijken??? Zeker teveel van de Cotes de Gascogne rouge genoten ;-) Maar ik ben er blij mee. Bedankt voor de tip!

Salutations, Jos

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#6 Geplaatst: 2008-05-12 09:26:56

Construire et Renover van Leroy Merlin staat hier online

en is ook als PDF te downloaden

janv

avatar#3902
PJ
Berichten: 7
Reacties: 44

#7 Geplaatst: 2008-05-13 08:33:58

Handig al die "electrische"informatie ipv dure folders en boekjes.

Ik ben overigens benieuwd of de gehanteerde prijzen voor alle vestigingen gelden.

Een jaar geleden was ik nl nogal verrast door de prijsverschillen van bijv. de kozijnen. IK was in Bordeaux en had de folder van Pau in handen. Voor "mijn" ramen werd in Bordeaux ca na EUR 100 meer gevraagd. Op vertoon van de brochure en met inname daarvan werden de koziijnen overigens tegen de lage prijs geleverd\meegegeven. Typisch bricodepot - dat bedoel ik positief- om goed in te spelen op lokale concurrentie en trouwens ook op de valutakoersen. Lage dollarkoers is bij hen wél zichtbaar in de prijzen.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2008-05-13 09:25:23

Beste,

Waardevolle, of kwalitatief goede informatie is nooit gratis. Er is altijd een prijs/kwaliteit-verhouding.

"Gratis"? M'n neus.

En ja, de prijzen tussen de verschillende vestigingen van eenzelfde keten kunnen verschillen. Het zijn veelal franchisenemers.

Overigens mijd ik BricoDepôt als de griep. De prijzen zijn er laag, de kwaliteit idem dito en de klanten worden bij voorbaat behandeld als lastig en neigend naar diefstal. Neen, mijn winkel is het niet.

Vergelijk bovendien de prijzen van een BricoDepôt met bij voorbeeld Point P. Gemiddeld is de laatste niet veel duurder - zeker niet als je er geregeld komt en je vrij eenvoudig een goede relatie kunt opbouwen met een navenant 'tarif d'agence'. En je spullen worden op- en ingeladen.

Brrrrr_icoDepôt.....

Klus ze,

Peter. 

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#9 Geplaatst: 2008-05-16 22:21:46

Beste Peter Homme de la Terre,

Gratis definieer ik zoals de dikke Van Dale dat doet: iets wat je krijgt zonder ervoor te betalen. De gids waarop ik wees kun je meenemen zonder dat je daar iets voor hoeft te betalen; gratis dus. Ik ben genoeg ervaren bricoleur om de inhoud te kunnen beoordelen en ik ben daar positief over, anders zou ik deze tip hier niet hebben gegeven. Je bent toch vrij om na het lezen van de gids de materialen te kopen waar je wilt? Dus succes met je neus.

Apropos Bricodepot: ik werk noodgedwongen op een beperkt budget, dus ik zoek naar de laagste prijzen. Bricodepot, Internet/Ebay, whatever. En ik geloof niet dat materiaal van de bekende merken (Legrand, Hager, Sertipro, Air Liquide...) bij de Bricodepot of via Ebay van mindere kwaliteit is dan bij Point P of de regionale speciaalzaak. Maar ik moet nog meemaken dat ik bij Point P voor deze bekende merken goedkoper uit ben dan bij Bricodepot of Bricomarché.

Hoewel ik geen negatieve ervaringen heb met de klantvriendelijkheid van Bricodepot (integendeel) moet ik opmerken dat ik daar niet overdreven veel waarde aan hecht. Ik kom voor goed materiaal tegen scherpe prijzen en niet voor een warme relatie met een verkoper. En mijn spullen inladen kan ik gelukkig zelf, nog goed voor de conditie ook.

Klus ze,

Jos

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2008-05-18 10:21:17

Tjonge Jos, wat een aanhef. Alsof ik weer eens iemands tenen beroer, wat toch geenszins mijn bedoeling was noch is.

Natuurlijk shop ik ook bij de aanschaf van een apparaat van een A-merk. "We zijn toch niet gek?"

Maar als het gaat om bouwmaterialen, let ik tevens op de kwaliteit. Een dak vernieuwen met rechte balken en latten die niet onmiddellijk breken, scheelt immers een hoop werk en ergernis.

Je werkt met een beperkt budget? Ik ook, let's shake hands.

Twee weken geleden nog een halve kubieke meter zand 0/4 bij Point P gehaald, dat is een flinke aanhangwagen vol. Kosten : 27,57 euro HT (32,97 TTC).

Een halve kubieke meter = 850 kg.

Bij Brrr_icoD. kost een zakje zand 0/4 van 40 kg  2,45.

Dan heb je voor een halve kuub ruim 21 zakjes nodig, 21.25 x 2,45 = 52,06 TTC...

Dan ben je daar dus twintig euro duurder uit, dan mag je zelf sjouwen, dan krijg je geen vriendelijke .... Enfin, daar hechtte je niet zoveel aan.

We zijn toch niet gek, Jos? Of, of is er wellicht een andere factor die meespeelt? Menig buitenlander spreekt te weinig Frans om zich verstaanbaar te maken. In super- of, bricomarkt kun je alles pakken en bekijken zonder een woord te zeggen.

Tja, dat kan dus bij een Point P niet. Je meld je aan balie en geeft op wat je nodig hebt. Soms is dat lastig omdat je net een ander woord gebruikt dan de verkoper, of hij dan jij.

Ik weet het niet, ik opper maar wat.

Tot slot: ik ken de betekenis van het woord "gratis", ben te academisch misvormd. Sterker: ik gebruik het woord zelf ook (zie bij voorbeeld mijn bijdrage aan de 'draad' over de wilgentenen en leem). Je krijgt iets zonder ervoor te betalen, zo'n prachtig boekje bij voorbeeld. Maar dat betreffende drukwerk is betaald uit subsidies van de Europese Gemeenschap. Dus gratis voor de één, betaald door ons allen.

Of: je krijgt pech onderweg en wordt via de Assistance met een taxi naar huis gebracht. De rekening is voor de verzekering. Is dat ritje gratis? Het spijt me, je hebt er al voor betaald, jaren achtereen. Dus opnieuw gratis voor de één, betaald door ons allen.

Vroeger noemden we dit solidariteit, een heerlijk doch uitstervend begrip, vrees ik.

Genoeg voor vandaag,

Peter. 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#11 Geplaatst: 2008-05-18 11:30:24

Tjonge, tjonge, wat een discussie en al die Fransen maar denken dat die Hollanders altijd alles uit het thuisland meenemen........!

Even serieus, door (ook) schade en schande wijs geworden heb ik gemerkt dat je kunt surfen wat je wilt maar meestal toch maar even tijd uittrekken om te shoppen bij de dichtstbijzijnde Brico-Depot, Brico-Marché, Weldom, Casto, Bricoman etc. Er zijn ook vaak kortdurende aanbiedingen die je niet vanuit Nederland op het net kunt zien. Het kan handig zijn iemand inde omgeving te vragen voor jou de catalogi ("prospectus") te bewaren die elke week in dikke pakken op de vloermat vallen.

De "betere" zaken als PointP en ToutFaire waar de echte professionnals werken zijn zeker duurder, je moet er langer wachten maar je krijgt veel betere adviezen. Een minimum aan Frans is dan wel een voorwaarde maarja, dat is de consequentie als je in een ander land gaat wonen.......

Tip: koop een niet te dure, tweedehands aanhanger en zet die bij je huis in Frankrijk neer, je hebt de kosten er snel uit als je het een en ander te vervoeren hebt.

Tip 2: het is de tijd van de "vide-greniers". Wat ik er allemaal voor 3 x niks aan hang- en sluitwerk, kranen, gereedschap vandaan heb...... vooral in de kleinste dorpjes kun je leuke dingen vinden.

Steven

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#12 Geplaatst: 2008-05-20 08:18:56

t blijft zoeken. de point-p voor de grote hoeveelheden (die bezorgen gelukkig ook), de brico-depot voor het kleinere spul en de weldom ( oftewel bij ons de 'nietslim'gemaamd) voor als je geen 100km wilt rijden en wat vergeten bent.

shoppen is echt aan te bevelen dus bellen of mailen om prijzen/devis op te vragen. de aubade bij dijon levert tegels voor 55 euro/m2, de aubade in nevers voor 63, de aubade in autun voor 68 (!) en bij point-p heb ik aangegeven dat ik ze voor 55 had gezien en die levert ze nu voor dat bedrag. het nadeel van de point-p is dat ze (in corbigny ieg) bijna geen showroom hebben dus je moet dan in een ander soort zaak gaan kijken hoe het er in t echt uitziet.

en de keuken, die halen we toch maar bij de ikea in nederland... scheelt ook weer gauw een slordige 200 euro!

salut,

marjorie

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#13 Geplaatst: 2008-05-20 10:55:00

Heb ooit in advertenties van IKEA in Frankrijk-bladen (Maison en France e.d.) gelezen dat je een keuken bij IKEA NL kunt bestellen, waarna die door IKEA France in je huis wordt afgeleverd. Zou wel wat aan logistiek gedoe en transportkosten kunnen schelen, als ze het nog steeds doen. Belletje waard?

avatar#37
alexander
Berichten: 4
Reacties: 61

#14 Geplaatst: 2008-05-20 13:06:43

Waarom een Ikea keuken kopen in NL?

Wij hebben onze Ikea keuken in Marseille Valentine gekocht, alles thuisbezorgd gekregen en aanmerkelijk goedkoper dan bij Ikea Nederland.

Lex

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#15 Geplaatst: 2008-05-20 13:13:37

ik heb de keukengidsen van ikea nl en fr naast elkaar gelegd en zie toch echt dat de prijzen daar hoger liggen? vreemd dat je dan toch goedkoper uit kunt zijn in fr.

handige tip om in frankrijk te laten bezorgen! maar ik denk dat onze ouwe trouwe remorque het wel aankan....

salut,

marjorie

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#16 Geplaatst: 2008-05-20 15:35:20

Sommige IKEA dingen zijn in FR goedkoper, zoals bijv. de draadmanden als schuifla. Deurtjes en dergelijke zijn in NL weer voordeliger. Duitse IKEA is ook duurder. De Spaanse IKEA (probeer maar eens een gids van hun te krijgen!) is net zo duur als de Franse, sommige dingen iets goedkoper. De belgise is gelijk aan de franse. De allergoedkoopste is de Tjechise, maar dan moet je wel weer ietsje omrijden. Dit

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#17 Geplaatst: 2008-05-21 00:15:40

Marjorie, we hebben destijds ook een complete IKEA keuken (2e handse weliswaar) in de good old remorque naar FR gereden. Het was best een forse aanhanger, 3.65 meter lange Hapert dubbelasser met huif. Maar omdat je met zo'n soort vracht het gewicht in de aanhanger nooit helemaal gelijk over het oppervlak kunt verdelen (wel mijn best gedaan...), begon de hele zaak boven de 90 km/u als een gek te slingeren. Dus heb ik de hele 900 km met 85 in z'n drie gekropen en moesten we ergens tussen Nancy en Metz een hotel induiken want ik kreeg er gewoon tunnelvisie van, of eigenlijk het tegendeel daarvan. In ieder geval werd ik er helemaal malende van. En dan ook nog dat gez**k met het steken in en uit de hotelparking....

Dus als je iemand gek genoeg kunt krijgen om de rit voor je te maken dan zou ik dat in jouw plaats absoluut doen. Maar misschien ben je zelf truckster...

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#18 Geplaatst: 2008-05-21 08:49:35

truckster? ivo, ik heb niet eens mijn rijbewijs...... dus laten rijden doe ik altijd al!

maar we hebben nu al met antieke plavuizen, koelkast en wasmachine uit onze dubbele boedel, fermacell en wat dies meer zij naar frankrijk gekacheld en eigenlijk geen problemen gehad. met de aanhanger rijden we meestal zo 100, max 110.

dus ik vertrouw er maar op dat de keuken ook heelhuids overkomt. t scheelt dat we alleen onderkastjes hebben en dat we het formuis wel in frankrijk aanschaffen. en het blad is niet heel lang omdat we een u-vormige, niet gigantisch grote keuken hebben.

salut,

marjorie

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#19 Geplaatst: 2008-05-21 11:48:07

Oké meid, sterkte ermee.