Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

welke electra leverancier heb jij?

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2008-05-07 08:18:00

Ik ben aan het uitzoeken wat voor ons de beste "fournisseur" is voor het leveren van stroom... Dat is een nog groter aanbod dan in Nederland. Iemand al eens gedaan en weet wat vandaag de aantrekkelijkste aanbieder is? http://www.energie-info.fr/ EDF levert de stroom en doet de infrastructuur, ze mogen je geeneens adviseren welk bedrijf voor de levering te kiezen... Ik mis dit onderdeel in de uitleg over nutsbedrijven. MVG Frank

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#1 Geplaatst: 2008-05-08 11:52:36

Ik kan je niet uit eigen ervaring adviseren, we zitten bij EDF, maar hier en daar lees ik wel dat als je afscheid neemt van de EDF als leverancier, je bij de EDF dan ook onderaan de lijst komt als er eens een storing voorkomt. Want EDF is tegenwoordig geprivatiseerd en laat de eigen afnemers dus voorgaan. Frankrijk kennende is dit geen broodje aap.

Je zou dus waarschijnlijk een korte-termijnvoordeel behalen door over te stappen maar op langere termijn mogelijk ellende op je hals halen. Los daarvan vind ik de stroomprijzen in Frankrijk eigenlijk dermate laag (vergeleken bij Nederland) dat het voordeel van de overstap misschien zo betrekkelijk blijkt dat het niet tegen de potentiele nadelen opweegt. En al helemaal niet als het om een vakantiehuis gaat (minder verbruik, dus minder voordeel), als tegengesteld aan permanent wonen.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2008-05-08 13:44:38

Het lijkt logisch om bij EDF te blijven en als verantwoordelijke voor de "verbindingen" en als leverancier. Met het opengooien van de energiemarkt komt er nu een andere situatie aan.

Ik zal komende week bij familiefeestje eens overleggen met de Franse familie en mijn zwager die ex -EDf-er is.... Zal wel verslag uitbrengen na 19 mei. Prachtige website hebben ze in het leven geroepen, niettemin moet je het toch zelf allemaal uitzoeken en die verschillen in aanbod zijn moeilijk te vergelijken en wijzigen nogal als er weer nieuwe klanten moeten worden geworven.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2008-05-09 19:36:09

Op last van een meerderheid van het Franse parlement is afgestapt van de maatregel dat gebruikers die van EDF overstappen naar een particuliere stroomleverancier nooit meer terug zouden kunnen naar EDF. Consumentenorganisaties raden overigens met klem af om nu al de overstap te wagen. Er zit nogal wat vreemd volk onder de nieuwe aanbieders en de ervaring leert dat over enige tijd de tarieven toch weer omhoog schieten. Eén onderneming is zelfs al terechtgewezen wegens ongeoorloofde reclamevoering.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2008-05-09 21:22:37

omdat de wet nu voorschrijft daar er vrije concurrentie moet zijn op gebied van de stroomlevering/voorziening heb ik inderdaad een lijstje van zo'n 10 leveranciers gehad. Omdat de EDF hier in het stadje erg afhoudend was ben ik van plan het zelf dan maar even te gaan uit te zoeken... Dat valt niet mee. Vanmiddag even mijn zwager (ex-EDf'er) gebeld over wat te doen. Eigenlijk hetzelfde verhaal als de hier heersende mening. Gewoon bij EDf blijven en je niets op de hals halen. Zal na het weekend nog even naar het kantoor gaan om het bij EDF te houden. Dank voor het meedenken.