Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

ervaringen HD televisie en matig geluid

Auteur Bericht

avatar#3902
PJ
Berichten: 7
Reacties: 44

#0 Geplaatst: 2008-05-10 19:38:35

Ik heb sinds enige tijd een canalsat tuner staan, die ook geschikt is voor Tv uitzendingen in HD. Al zijn er (te) weinig uitzendingen in HD kan ik melden dat de beeldkwaliteit van bijv UsHaja van afgelopen donderdagavond fantastisch was.

Ik heb alleen een probleem met het geluid. Zodra er op TF1, tijdens de hd/uitzendingen, via 5 kanalen wordt uitgezonden is het geluid abominabel. Geknepen, niet om aan te horen enz.

Voor de goede orde± ik heb een digitale verbinding tussen de tuner en de versterker. Die werkt behalve bij uitzendingen via TF1 goed. En de versterker is nieuw en top!

Ik heb de satelliettuner al een keer omgeruild, dat gaf geen verschil met de eerste. Emails en telefonisch overleg met de canalplus helpdesk brengen mijj geen stap verder..

Mijn vraag: zijn er andere forumleden die ook naar TF1 in HD en met een vijfkanaalsversterker kijken en luisteren en hebben die dezelfde ervaringen?

Of heeft iemand een idee waar het fout gaat....

   

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2008-05-24 21:15:34

PJ,

Geen makkelijke vraag die je daar stelt. Een korte rondvlucht met google.fr leverde op dat er met name met de uitzendingen van TF1 vaker problemen zijn, in heel Frankrijk. Schrale troost.

Aan de oplossingskant kom ik een stevige diversiteit aan work-arounds tegen. Dit is een niet representatieve steekproef uit wat ik tegenkwam:

1) Geluid en beeld niet synchroon: van HD kanaal naar een SD kanaal zappen en weer terug zou helpen. Een soort reset van de decodering noem ik het maar;

2) Geen of slecht geluid via HDMI-HDMI kabel of HDMI-DVI: aparte RCA audio kabeltje of scart kabel rechtstreeks naar tv, en niet naar de versterker. Er zijn inmiddels ook al weer een aantal versies van HDMI in omloop, dus dat zou in dit geval een rol kunnen spelen.

3) Slecht surround geluid:

a) Op de versterker kan als het goed is de "paramètre du décodeur" worden ingesteld. Zorgen dat die op automatisch staat zou soms helpen.

b) De canalsat tuner schijnt lang niet met alle versterkers compatibel te zijn, of omgekeerd. Pioneer en Marantz leveren problemen op. Informeer eens bij de importeur van jouw versterker (als die tenminste telefonisch aanspreekbaar is, of bereid is problemen op zijn website te vermelden).

4) IJdele hoop: sommigen hadden hun hoop gevestigd op een firmware upgrade van hun canalsattuner, of vervanging door een nieuwer type. Helaas, dat leverde niets op.

5) Te gering antennesignaal: hier worden ook problemen aan toegeschreven, maar in jouw geval lijkt me dat onwaarschijnlijk, omdat alleen TF1 problemen veroorzaakt.

6) Probleem aan de encoding kant: zou dus kunnen betekenen dat het door TF1 aangeleverde signaal zich wat weerbarstig gedraagt wanneer het door de MPEG4 compressoren van Canalsat gejaagd wordt. Of dat het TF1 signaal net wat te weinig ruimte krijgt in de totale datastroom. Ook al comprimeer je volgens de MPEG4 norm, het blijft een gevecht hoeveel ruimte je aan een ieder toewijst binnen een uiteindelijk toch beperkte bandbreedte. Zeer veel kanalen, of een paar minder en daarmee iets meer marge voor je kwaliteit. Valt zonder connecties met de technici werkzaam bij deze firma's door de eenvoudige forum rechercheur niet te achterhalen.

Rob van der Meulen